Efterskole - skal, skal ikke?

Hvad er efterskole egentlig? Kan jeg klare det? Og skal jeg tage afsted?

Altsammen nogle af de spørgsmål jeg havde da muligheden for at tage på efterskole dukkede op. Tanken om et år på efterskole dukkede egentlig først op i 8. klasse. Jeg flyttede skole efter 7. klasse fordi de ældste klasser på min skole skulle fjernes, hvilket jeg var rigtig ked af. Jeg kom på en ny skole, med nye venner, lærer og MANGE flere elever end jeg var vandt til. Det var rigtig svært, at komme på en ny skole, hvor "alt" næsten var anderledes og jeg kunne se, at mine karraktere dalede ned ad. Jeg så en video på Youtube om en pige der havde været på efterskole og begyndte så at se flere video og læse om folk der havde været på efterskole.

Jeg nævnte ideen for mine forældre, som godt vidste, at jeg ikke havde det så godt på min nye skole. Og efter noget tid fik jeg lov. Og så begyndte eventyret!

Jeg kiggede på nogle forskellige efterskoler på nettet og jeg fandt 2, som jeg synes virkede gode. Mig og min mor besluttede og for at tage ud og besøge den ene - Horne Efterskole - til "efterskolernes dag". Efter det besøg var jeg sikker på, at det var der jeg skulle gå, så jeg blev meldt ind samme aften.

Før jeg begyndte at undersøge mere omkring efterskole vidste jeg faktisk ikke så meget, andet end det var et år, hvor man boede på sin skole. Så jeg var rigtig glad for den hjælp jeg kunne finde på de forskellige blogs og på Youtube.

Som tiden nærmede sig til begyndte alle spørgsmålende at dukke op og jeg blev lidt i tvivl om det nu var det rigtige valg, som jeg havde taget. Men heldigvis har jeg en kusine, som havde været på efterskole så hende spurgte jeg, hvis der var noget, som jeg var i tvivl om.

Noget af det jeg helt havde "glemt" i farten var at tænke på, at man også kunne få hjemve nogle gange, men det er noget der hører med til at blive mere selvstændig og det klarer du - ligesom jeg. Men jeg er selv overbevist om, at alle kan tage på efterskole, hvis bare man er indstillet på, at det bliver et godt år. Men man skal også være forberedt på at der også kan opstå situationer, hvor det kan være lidt hårdt en gang i mellem.

Jeg endte med at have fantastisk år! 

xx 

- Mette


Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229