Zooodlesallad med broccoli, pesto & mozzarella


Antiinflammatorisk hälsomiddag vegetarisk eller vegansk


Som en liten försmak till veckan som kommer med tema antiinflammatorisk mat vill jag redan idag dela med mig av denna supergoda vegetariska maträtt. Den innehåller massor av nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler och är dessutom både low carb och low calorie-vänlig. Vill man gör man lätt om den till en vegansk rätt genom att utesluta osten och kanske använda tufo eller lite nötter till topping istället.


Veggie zoodles

1-2 personer

1 medelstor zucchini blanda gärna både gul och grön. Zoodla med en zoodleskärare eller om du inte har en sådan hyvla med osthyvel och skär sen tunna band med en kniv.

Blanda runt med hemlagad pesto och lite riven parmesan och toppa med wokad/stekt broccoli , lite valfria nötter och frön och riven mozzarella eller kanske tufo.

Tips: Lite ugnsbakad sötpotatis är inte helt fel att blanda i heller!



Pesto

1 dl pinjenötter

1 dl äkta parmesan -Parmigiano reggiano (vill du göra vegansk pesto uteslut ostarna, blir supergott ändå)

1/2 dl peccorino-ost

1 kruka basilika

1 dl olivolja

kör i mixer eller använd stavmixer.


Peston håller minst en vecka i kylskåpet


Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram