Tema Guilt Free Fredagsmys / Low Carb Pizza

Pizzabotten

  • 2 små ägg
  • 50 gram philadelphiaost lättaste varianten
  • Lite salt.
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • Ev. lite bakpulver 1/2 tsk.

Tillagning

  1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur.
  2. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och ev. lite bakpulver. Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte utan blanda bara försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten.
  3. Klicka sedan ut på bakplåtspapper i en stor cirkelsom en pizzabotten och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter.
  4. När brödet är gräddat tas det ut och man kan lägga på fyllningen
Energi per pizzabotten ca 152 kcal och 1,6g kolhydrater, 14 g protein

Fyllnadsförslag

När det gäller ost så välj en ost där det står på förpackningen att osten innehåller 0 eller högst 1g kolhydrater/100g jag har räknat på en 17 % fett ost gällande protein och kalorier.

Vardera fyllning ger ca 250 kcal extra och ca 40g protein

En pizza ger alltså ca 54 g protein, 4,6 g kolhydrater, och 402 kcal

Räkor

räkor 100g , chili efter smak , champinjoner 100g, ost 30g , ruccola lite ovanpå efter smak bara

Tonfisk

Tonfisk 100g , ost 50g, skivad lök 25g , oliver 20 g och ruccola lite ovanpå efter smak

Kalkon

Kalkon 100g , champinjoner 100g , ost 50g , basilika lite ovanpå efter smak


Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

MATILDA,
mums 😃
matildays.se
Naatly
Naatly,
Oj vad god botten såg ut! Mina blir aldrig snygga, men har ju heller inte gjort efter det här receptet 😍
nouw.com/naatly
BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Jag tror det är mandelmjölet som gör sitt. Vill man kan man testa med lite bovetemjöl också som trots namnet är vetefritt haha. Det blir också bra. Bara oopsiesmet blir lite för omelettlik tycker jag.
nouw.com/blog_of_foodcraft
Naatly
Naatly,
Ja, jag brukar göra pizzabotten med ägg, ost, fiberhusk och bakpulver. De blir bra tycker jag, särskilt när den varit inne så pass länge att osten blir knaprig 😍😍
nouw.com/naatly
lisenlundgren
lisenlundgren,
Den där såg riktigt god ut, kanske man måste prova 😊
nouw.com/lisenlundgren
BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Gör det - inte dumt alls! 😊
nouw.com/blog_of_foodcraft

Instagram