Så gör du: Naturligt kolsyrad probiotisk läsk

Fermenterad kefirläsk

Nu Står en ny "läsk" på fermentering!

Förra probiotika läskedrycken jag gjorde var med smaken ananas ,äpple och kiwi och idag blir det en ny smak:

ananas, mangold (eller spenat), äpple och lime. Färgen blir luvligt grön och för att fermentera lite extra med kolsyra så har jag stoppat i lite ekologiska äpple och kiwibitar.

Längtar att få smaka denna läckerhet!


Recept

Vasslen efter en sats kefir ca 2 1/2 -3 dl

ca 5 dl ekologisk juice från

ananas

äpple

lime

5 små bitar av ett ekologiskt äpple

1 skiva kiwi (eko)

Blanda och häll i en glasflaska. Låt det finnas kvar luft i flaskan för fermentering och kolsyrabildande. (se bild) Det kan vara farligt att fylla mer då kan flaskan explodera. Ställ på diskbänken och låt fermenter tar ca 3 dygn att få till tillräckligt med kolsyra. skaka och öppna flaskan varje dag så att det inte blir för kraftigt tryck i flaskan. En del menar att glasflaska kan vara farligt men inte om man följer ovan regler och inte fyller för mycket samt vädrar flaskan varje dag. Jag tycker att glasflaska är att föredra då jag inte gillar plast.


och vet du inte hur du gör kefir så läs här:

Hur man gör hemlagad äkta kefir


Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram