Raw Vegan Rhubarb & Strawberry/Rasberry Tarte


så här gör du min härliga veganska rabarberpaj

Raw Rhubarb/Strawberry-Rasberry tart

700g rabarber

(som sakta smältes ner på superlåg värme under 42 grader (om du vill ha raw, annars är det bara att köra på) till en kompott och ställ att kallna i kylskåpet)

500g jordgubbar

100g pecannötter

200g valnötter

vaniljpulver

200-250g dadlar

option: 1 dl mältat havre


Så här görs degen

mixa dadlarna med aningen vatten till en smet ta undan ca 50g

mixa nötterna med lite vatten och med dadlarna plus vaniljpulver till en jämn smet. Tillsätt havregrynen och mixa lite till.

Tryck ut smeten i en pajform och sätt i frysen ca 10 min för att stå till sig.


Fyllningen

Ta fram rabarberkompotten och blanda med de 50g dadlar du ställt åt sidan. Smaka av. Räcker inte sötman går det att fuska med lite sötströ men jag tyckte det räckte bra som det var.

Mosa 250g lätt jordgubbar och blanda i

Fyll pajskalet med fyllningen och skiva över de andra 250 grammen av jordgubbarna. Vill man kan man även toppa md hallon som jag gjorde.


Supergod med vanilj/kokosyoghurt eller nice cream





Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram