Läkeörter - Plocka dem själv!Läkeörter

Dessa finns överallt . . . på din gräsmatta, i dikesrenen eller på den vackra sommarängen. Vissa underbara örter och växter kan man skörda redan nu. Späda nässlor och maskrosor till exempel.

Mycket bra och gammal kunskap är tyvärr på väg att glömmas bort idag. Vilket är mycket synd, då det finns mycket bra saker för olika åkommor i naturen runt omkring oss.

Visste ni till exempel att 40% av våra läkemedel fortfarande kommer från växtriket.

Många härliga örter och kryddor kan man även hitta i butik och på hälsokosten.

Brännässlan som är perfekt att plocka nu i maj då den är späd och fin är full av vitaminer, närsalter och mineraler. Den friskar upp hela din kropp och alla dess organ och vävnader ett te på denna är utrensande och blodrenande. Den är också en fantastisk järnkälla, Bra om du har blodbrist.

Ett specialinlägg om nässlan och dess egenskaper kommer upp här i veckan och även recept på en underbar hälso-nässelsoppa.

En annan ört som är lämplig att plocka i dessa tider och snart kommer att poppa upp på en äng nära dig är maskrosblad

Maskrosen är superbra för matsmältningen och är vattendrivande. Därför är den kanon om man känner sig svullen. Te på bladen har en riklig urindrivande effekt. Mer om maskrosen i separat inlägg senare i veckan. Samt recept på en goda örtsallader med maskros.
Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram