Healthy antiinflammatory pumpkinsoup


Denna härliga pumpasoppa är vegansk, naturligt glutenfree, antiinflammatorisk och fullkomligt ljuvlig.

Den innehåller både antiinflainflammatorisk och läkande gurkmeja, ingefära, koriander, vitlök ,fänkål och sötpotatis.


Gurkmeja

.... Är naturlig antiinflammatorisk, anticancerogen och innehåller massor av antioxidanter. Den är välgörande för såväl matsmältningen och hjärta-kärl som för nervsystemet. Använd gärna svartpeppar tillsammans med gurkmeja då pepparn potentierar gurkmejans verkan.


Pumpasoppa

6 dl pumpakött

1 liten sötpotatis

1 morot

1 liten fänkål

1 lök

Kryddor: saft och cest från 1 lime, några limeblad, citrongräs, färsk ingefära, färsk gurkmeja, färsk vitlök, rosepeppar, spiskummin, bockhornsklöver, kardemumma, svartpeppar, salt, korianderfrön, färsk koriander, färsk persilja,

olivolja eller kokosolja att fräsa grönsaker och kryddor i

1/2 l grönsaksbuljong

3 dl creamy kokosnötsmjölk

1 dl strödadlar (kan uteslutas om man inte vill ha sötma)


skär upp grönsakerna i bitar och fräs dem i tillsammans med kryddorna. Jag har inte satt ut något mått på kryddorna för jag tycker det är individuellt hur mycket man vill ha av varje sort. Jag personligen kryddar massor. Skulle nästan säga ju mer ju bättre så snåla inte det kokar in till en ljuvlig soppa.

Håll på kokosmjölk och buljong och dadlar och låt koka ihop.

Jag har toppat soppa med nori/sjögräs



Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram