Hashimotos healing food och The Thyroid-30 challenge


Hashimotos Warrior & Thyroid 30

Hej alla mina fina läsare kommer ni ihåg mitt månadstema på bloggen som startades redan 2019 och lede till att båda en FB-grupp Hashimotos healingfood och instagram startades! Alltså - Wow vad tiden går snabbt!

Idag är vi över 3000 medlemmar i FB-gruppen och vi fortsätter att växa så de knakar. Så pass att jag just nu håller på med en start up där både hemsida och app planeras inom kort ... hur roligt är inte det!


Hur det hela började

Upprinnelsen till det hela var att jag via mitt nyöppnade instagramkonto om Hashimotos friendly mat blev inbjuden att delta i en Amerikansk challenge "Thyroid-30" på sajten Thyroid Refresh. Skaparna bakom denna community är Ginny Mahar och Danna Bowman. Ginny är välkänd i USA som "The hypothyroid Chef" och Danna är upphovsman till Thyroid Nation ochThyroid Nation Radio. Denna challenge följde jag i en hel månad och om detta kan man läsa mer om HÄR


Thyroidrefresh & Thyroid 30

Därefter har allt bara rullat på och jag fick också det fina erbjudandet att inte bara delta i tävlingen utan att också få äran att leda ett eget team på sajten. Nu har jag medverkat i flera säsonger och för varje challenge har jag personligen gjort stora vinningar och framsteg i mitt eget välmående, med både självkännedom och hälsa.

Att vara team leader med ett eget svensk team på den stora amerikanska sidan är väldigt roligt och många från min FB-grupp har deltagit och gjort också stora hälsovinster. Flera gånger har vi också vunnit hela "tävlingen"

Så .... Heja oss! Vi svenskar kan!

Mitt team heter "The Swedish Hashimotos healing team" - och målet är att vi ska segra genom att bevisa att "food is medicine"


Vad är Thyroid 30

Detta är en challenge för alla de som har en tyroideasjukdom och som vill börja att må lite bättre och/eller hitta en hållbar livsstil. Utmaningen varar i 30 dagar och är utformad som en tävling där man erhåller poäng för olika dagliga utmaningar/uppgifter vilka leder mot bättre hälsa och välmående. Man tävlar i team vilket gör att man blir extra peppad att ta sin poäng ... om inte annat så för lagets skull.

Poäng till laget erhåller man genom genom att utföra åtta dagliga utmaningar och man kan max uppnå 10 poäng. Teamet finns där hela tiden och stöttar och peppar. Thyroid Refresh har också en egen medlemsgrupp på facebook och medlemmarna får också supporting e-mails. På sajten har du även tillgång till vetenskapliga artiklar, forskning, workshops, recept, allmänna tips, diet-tips, tränings och meditationsvideor, web-TV/Radio/pod samt mycket mera.

Skaparna till Thyroid 30 säger att programmet handlar om att man bli mer medveten om sina val och sina vanor. Man blir genom utmaningen medveten om vad man gör i sitt dagliga liv och man och får tänka efter varför man handlar som man gör. Hur man väljer i sitt vardagsliv kan få stora konsekvenser för hälsan både positivt och negativ. Här får man redskapen och nycklarna till hur man integrerar bra och hållbara vanor som leder till både bättre hälsa och bättre välmående. Det handlar mycket om kosten så klart men den är absolut inte allt. Genom livsstilsförändringar och ett aktivt medvetande om hur och varför så vinns också stora hälsoframgångar. Genom att de åtta dagliga ritualerna så grundlägger man bra vanor. Och genom att göra de åtta ritualerna tjänar man också poäng till hela sitt team.

På 30 dagar blir man mer medveten om hur ens vanor hjälper eller hindrar en till att få en bättre (sköldkörtel-) hälsa.


De åtta ritualerna

Det är åtta ritualerna uppbyggda kring 8R:


Remember

Kom ihåg - Att ta din medicin eller dina kosttillskott


Refuel

Tanka din kropp på bästa sätt - Att äta och dricka hälsosamt enligt ett protocol som du valt. Tex paleo, autoimmflammatorisk paleo, ketodiet, vegan mm


Reactivate

Aktivera dig minst 10 min varje dag


Repair

Reparera - Detta handlar om tarmhälsa. Repair your gut, då många med Hashimotos har leaking gut problem.


Rejuvenate

Pånyttfödelse -10 min av egenvård, det kan vara så enkelt som ta ett bad eller lyssna på musik och koppla av


Reduce

Rensa bort saker från din närmiljö som kan skada dig, tex plaster och olämpliga hygienartiklar. Skaffa ett filter till ditt kranvatten eller se till att du detoxar din kropp tex med någon välgörande smoothie eller ett örtte.


Relish

Uppskattning - Fira små framgångar du gör och dela med dig till de andra i gruppen. Support & be supported.


Recharge

Nyuppladdning - sov de timmar som du satt upp som sovmål


Sammanlagt ger alla ritualerna 10 poäng eftersom "Refuel"/ att man följt sitt dietschema exakt ger hela 3 poäng


Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram