Halloween Weekend and Halloween superfoodsAtt det är Halloween (eller ja det var ju enligt amerikansk tradition den 31 oktober) är det väl ingen som har missat. dock är det lite si och så när man egentligen firar här i Sverige är det på amerikanska Halloween 31/10 eller är det nån av dagarna enligt dentraditionella keltiska Samhain (föregångaren till Halloween) som traditionellt började den 31/10 men kunde firas i dagarna tre Kelterna. Som tradition har vi i Sverige inte firat denna typ av Halloween förrän på den senaste tiden, tidigare firade vi endast allahelgonahelgen där man tände ljus för de avlidna på deras gravar på Allahelgonadagen. Denna dag är alltid en lördag och därför är det en rörlig helgdag som infaller mellan den 31/10-6/11. I år 2018 infaller den imorgon lördag den 3 november. Många firar då också #halloween.


Halloween special

Jag tänkte ha en liten Halloween/Samhain-special här på bloggen då jag tycker helgen som sådan och speciellt den traditionella Samjhain är väldigt spännande och värd att uppmärksamma. Traditionellt firades denna med start från och med den 31:a oktober, tiden då man befinner sig halvvägs från höstdagjämningen och Vintersolståndet.


Läs mer - HÄR - om du vill veta mer om både Halloeween och Samhain


Pumpan en superfood

som ni kanske redan har märkt så har det dykt upp lite pumparecept här i bloggen idag och mer är att vänta ..... men visste ni att pumpan är en riktig superfood.

Pumpan är starkt antiinflammatorisk och full med betakaroten och antioxidanter. Dessutom är den relativt låg på kolhydrater och trots att den är så mättande är den riktigt kalorisnål. En riktig dietvän med andra ord.

Mer om pumpan som superfood strax i ett nytt inlägg


Recept

Pumpahummus

Pumpapaj - Klassisk och vegansk#halloween2018 #halloween #pumpa #superfood #superfoods #pumpkineverything #pumpkinXoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram
@