Glutenfree Swedish Paleo Crisp Bread



Paleolitiskt fröknäcke/eller bröd

(En hel plåt /20 st.)

4 st ägg

50 g kokosolja

60g linfrön

30 g psylliumfrön

20 g pumpafrön

20 g solrosfrön

20 g vallmofrön

20 g sesamfrön

20 g hackade paranötter

40 g mandelmjöl

30 g kokosmjöl

2 tsk fiberhusk

1/2 tsk salt

1 krm kummin

+ kummin, sesam eller vallmofrön att strö ovanpå om man vill


Antioxidant Option:

10 g valnötter

10 g torkade fikon

10 g torkade aprikoser/cranberry

Det här ger något mer kolhydrater men brödet ligger fortfarande inom keto-gränsen. Men lite mer frukt och nötter blir brödet väldigt gott.


Gör så här

Blanda ihop allt i ett. Ska bli tjockt rinnande. Smeta ut den på ett bakplåtspapper. Strö på kummin nån krydda om du gillar det.

150 grader först 10 minuter

Ta ut den och skär den på plåten då den fortfarande är mjuk för det går inte sen när det har stelnat. Sätt in den 15 min till eller tills den får gyllene färg/eller hårdnat så mycket du vill. Man kan ha den på väldigt låg värme i många timmar om man vill ha mer hårt knäcke. Det här blir lite mjukare.

Man kan också använda smeten till ett bröd i en form som jag gjort på en del av bilderna

Brödet har mindre än 0,6 gram kolhydrater per bit (med den extra frukten/nötterna) om man gör 20st

Lycka till!


English Translation



Swedish Paleo Crisp Bread

This swedish paleo crisp bread is both ketogenic, low carb, sugarfree, glutenfree and vegan and contains alot of superfood ingridients - It's really yummylicious - Enjoy!


(20 pieces.)

4 egg

75 g coconutoil

60 g flaxseed

30 g psyllium seeds

20 g pumpkinseed

20 g solflowerseed

20 g poppy seeds

20 g sesame seeds

20 g chopped Brazil nuts

1 tbs mixed breadspices

40 g almond flower

30 g coconut 

2 tbs fiberhusk

1/2 pinch of salt

1 pinch of cumin

+ cumin, sesame eller poppy seed for topping.


Little antioxidant Option:

10 g chopped walnuts

10 g chopped dryed figs fikon

10 g chopped dryed apricots or cranberries

This will give a little more carbohydrates but the bread will still be keto.


Do like this

Mix everything togheter. It will be a thick running melt. Stir it out on a baking sheet. Sprinkle it with cumin, poppy and sesame seeds

Bake it at 150 degrees first for 10 minutes then take it out and cut it on the sheet as it is still soft.

Insert it for 15 minutes until it gets golden color or until it hardens as much as you want.
You can have it on very low heat for many hours if you want hard cracking. otherwise it's gets a bit softer.

You can also do it in a baking pan like I did in some of the pics!

1 piece has less than 0,6 gram of carbs (this is included the extra fruits and nuts)

Good luck!





Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram