Fylld Aubergine Vegan/vegetarian eller färs


Fylld aubergine

500g nötfärs eller kung markatta krav-ekologisk sojafärs

1 lök

vitlök

spiskummin

piri-piri eller annan stark krydda

1 krm anis

1 krm fänkål

salt

2 auberginer

100g champinjoner

1 mozzarella

basilika

Stek färsen (använder du Markatta sojafärs så följ instruktionerna på paketet) ihop med lök, innanmätet av auberginen, champinjonerna och kryddorna. Häll på lite vatten så det blir bara aningen såsigare. Pensla auberginen med olivolja och salta. Fyll auberginen. Grädda i ugn till auberginen är mjuk. Lägg på mozzarella och låt smälta. Toppa med basilika.

Tips: gott att äta till är ugnsstekt potatis och en grekisk sallad


Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

alicekleiva
alicekleiva,
Ser såå gott ut!
nouw.com/alicekleiva

Instagram