Freddies smarriga kycklingköttbullar med krämig kokossås & potatisstomp


Här har ni Freddies recept på kycklingköttbullar med potatisstomp och rårörda lingon.

Rejäl mat för den som behöver mycket energi.


KYCKLINGKÖTTBULLAR

2 normalstora portioner

500g kycklingfärs

1/2 citron

salt

lite sockerersättning

2 nävar koriander

lite mortlad chipotle

1 krm spiskummin

något stänk kikoman soja

1 mixad gul lök

3 vitlöksklyftor

Blanda ihop allt, rulla och stek i olivolja. Låt steka lite längre med lock också då det är kyckling får det inte vara rött.


KÖTTBULLESÅS PÅ VÅRT SÄTT

Slå på ca 1 dl santa maria creamy kokosmjölk lite soja kikoman, salt peppar och lite ev sockerersättning (kan uteslutas) häll också i lite frysta lingon och och låt allt puttra in och tjockna.


SOCKERFRIA RÅRÖRDA LINGON

Tina och mosa frysta lingon med lite sockerersättning (flytande hermesetas) och ev lite konjak. Vill man inte använda sockerersättning kan man ta lite strödadlar eller honung


POTATISSTOMP

Koka upp så mycket potatis ni vill ha. Koka till den nästan faller itu av sig själv och rör ihop med en stomp eller gaffel tillsammans med en skvätt olivolja och ca 1 dl mjölk. Krydda med salt, peppar, muskotnöt, lite rivet citronskal, en pressad vitlöksklyfta och ev lite sockerersättning. Vi har alltid skalet på också det blir lite matigare tuggmotstånd då och det gillar vi. Se till att potatisen är ekologisk så klart.


Xoxo - The Kitchen Witch

Gillar

Kommentarer

Instagram