Tankar

Precis som igår runt denna tiden ligger jag i min säng och slö tittar på tv. Efter att ha haft fullt upp hela dagen försöker jag nu varva ner för att snart sova. Dagen har bestått utav städning, pluggande och träning och jag har på så sätt hunnit bocka av en del saker jag behövde göra denna veckan. Lite utav den stress jag haft det senaste minskad på så sätt och en liten sten lättade från hjärtat.

Idag har dock varit en ”övertänkar dag”, precis som alla de andra dagar jag är ensam. Jag tänker lite för mycket på allt in i minsta detalj för att sedan finna fel. Detta är något jag inte är alls glad över att jag gör, jag mår inte bättre utav det, snarare ännu sämre.
På de senaste har jag insett att jag tappat glöden. Med det menar jag att jag för det mesta ser negativt på allt jag gör och hur jag ser ut. Jag har tappat glöden inom mig själv, slutat tro på mig själv lika mycket samtidigt som jag vill så många saker på en och samma gång. Jag vill komma tillbaka till den glada personen jag var innan, när glöden fanns hos mig. Glöden inom mig märks även utåt och jag kan på så sätt sprida glädje vilket jag idag har svårt att göra då jag själv har svårt att finna den. Men jag kommer komma dit, snart eller om några månader. När spelar ingen roll men vad jag vet är att jag kommit en liten bit på vägen, bara av att inse vad som på senare tid fått mig så nedstämd är ett steg närmre framgång. Så jag kommer förhoppningsvis finna glädjen och glöden igen, någon dag i framtiden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

God kväll! Dagen idag har varit rätt lugn precis som resten utav helgen. Startade dagen med ett arbetspass från åtta, kom sedan hem på eftermiddagen runt fyra tiden och satte direkt igång att plugga. Så det är det enda jag hunnit med idag, hade tänkt övningsköra men vädret var inte på min sida, det snöade och blåste vilket ledde till is på marken. Detta var inte så optimalt då jag dels övningskör men vi har ännu inte satt på vinterdäcken vilket gör det hela lite värre. Så istället för det somnade jag i soffan framför en film.

Denna helg har varit så välbehövlig, minns inte sist jag var ledig på fredag och lördag samma helg... Så att jag inte gjort någonting dessa dagar får mig inte alls att känna ånger, har istället njutit av det för en gångs skull. Bara tagit vara på tiden med mig själv trots att det ledde till några sammanbrott. Att bara få gråta ut i sin ensamhet kan nog vara de skönaste som finns. Särskilt om man som jag, är en annars ganska känslokall person. Menar inte att jag inte bryr mig om andra eller så utan menar mer att det knappt aldrig händer att jag visar så mycket ”känsliga” känslor framför andra. Att gråta inför andra kan vara en självklarhet men det händer inte alls ofta för mig, särskilt inte inför någon som ser på.

Nu är klockan 23.20 för min del, det är söndag och jag är ledig från skolan imorgon. Trots detta tänkte jag strax sova för att vara ordentligt utvilad till imorgon. Då jag måste beta av en hel del saker så som inlämningar, städa och träna måste jag få ordentligt med sömn för att hålla mig vaken.
Godnatt min vän

Likes

Comments

Allmänt

Idag har varit en lugn lördag för min del. Efter ett litet känslo-sammanbrott igår somnade jag tidigt men har fortfarande inte haft krafter till att göra något vettigt under dagen. Till skillnad från alla andra helger ringde inte klockan imorse vilket ledde till att jag vaknade strax efter tio. Trots detta känner jag mig fortfarande trött och inte lust till att hitta på något, därför har det blivit en ”sitta framför tv dag”. Väldigt välbehövligt att ta det lugnt någon dag då och då och det känns verkligen att min kropp tycker likadant.

För att få ut något vettigt utav denna dagen tänkte jag snart ta tag i plugget, ekonomi står på schemat för dagen. Då jag under hela denna helg är ensam hemma tänkte jag försöka fokusera på mig själv och försöka slappna av vilket igår ledde till ett litet sammanbrott över allt. Under den senaste tiden har de blivit lite för mycket och därför har jag tagit på mig en mask för att i alla fall se lycklig ut utifrån. Så nu under helgen tänkte jag ta vara på tiden och försöka bearbeta bort en del arbeten som under en längre tid stressat mig, en utav dessa är just ekonomin... Så när den veckan är över så HOPPAS jag att de kommande veckorna blir lugna.

Denna lördagskväll kommer nog även se lika lugn ut som igår, lite plugg och en massa film. Några utav mina vänner skulle kommit över för att hålla mig i sällskap men det blir inte alltid som man tänkt sig, eller hur?

Likes

Comments

Tankar

Jag ligger just nu hemma i soffan, ljusen är tända, det börjar skymma och jag har precis blivit klar med en uppsats. Härligt eller hur? Hade jag med tyckt om jag läst det men när jag själv befinner mig mitt i de kan jag inte sluta tänka på att andas lugnt. Att ta djupa andetag medan en värmefilt värmer magen och högen med skolböcker ligger framför mig med almanackan bredvid. Magen krampar och stressen inför kommande veckorna växer. Stressen över att jag inte kommer kunna prestera på matte provet imorgon, stressen över att jag inte hinner plugga till nästa prov på grund av jobb och stressen över att samtidigt mitt i allt orka vara glad och trevlig. Så den här lugna stunden i soffan utan någon runtomkring mig omvandlas till en stressfylld plats. En plats jag i andra stunder längtar till men just nu bara vill ifrån.

De kommande veckor kommer att bli hektiska och det är jag väl medveten om, jag försöker förbereda mig så gott jag kan för att dämpa stressen och ångesten lite i alla fall. Förberedelserna inför hektiska veckor som dessa ser olika ut för alla, men i sådan här tillfällen är min almanacka en life saver. För att kunna få någorlunda struktur på det hela behöver jag planera, helst så mycket det går och med hjälp utav en almanacka klarar jag lättare av vardagen, jag kommer ihåg saker bättre om jag har det uppskrivet och skulle förmodligen inte klara mig utan den idag.

Värkarna börjar nu lätta och jag behöver ingen värmekudde längre, stressen finns fortfarande kvar men när dessa veckor är över vet jag hur bra det kommer kännas om jag vet att jag åtminstone gjorde allt jag orkade och kunde för att nå bra resultat. Mörkret är nära nu men trots detta ska jag snart sätta på mig varmare kläder för att ge mig ut på en promenad i kylan. En välbehövlig promenad för att lätta på trycket och låta allt annat vara för en stund.Likes

Comments

Allmänt

Den 6 november 2017, vilken dag som helst egentligen men just denna dag bestämde mig för att starta en blogg eller en offentlig dagbok om man nu kan kalla det de. Tankarna yrar just nu runt i mitt huvud, om allt och inget men särskilt om varför jag väljer att publicera detta i en blogg. Vad vill jag få ut utav detta egentligen? Att uppnå många läsare är inte mitt huvudsyfte, jag vill bara ha en plats att kunna skriva av mig på utan att någon behöver veta vem personen bakom allt är. Kanske kan jag förmedla något till andra men syftet är att jag själv ska få ut något av de. Jag tror att de flesta människor mår bra av att få skriva av sig då och då, varför kan jag då inte göra det offentligt så att andra kan ta del av de precis som många andra gör och jobbar med i dagens samhälle. Jag hoppas för mina egna skull att detta ger positiva resultat för mig själv, jag kan se tillbaka på hur jag mår och kanske vad det kan bero på och ta lärdom utav det. På detta sätt hoppas jag att min självkänsla och självförtroende växer, (och ja de är två helt olika begrepp med två helt olika betydelser).

Denna blogg är starten på min offentlig dagbok som kommer handla om allt mellan himmel och jord så som tankar i en tonårings huvud, dilemman och en hel del om ideal av olika slag. Precis som i en dagbok kommer jag vara väldigt öppen, rak och ärlig, precis som om ingen någonsin kommer kunna läsa den. Det är just det jag tycker jag kan utnyttja, att vara anonym gör i alla fall mig och förmodligen de flesta människor mer öppna om sig själva och det blir på så sätt enklare att skriva av sig då ingen egentligen kommer läsa detta och kunna döma en exakt person bakom allt. Det är enklare att dela med sig av saker när ingen vet vem du egentligen är...


Likes

Comments