Hej!

Idag tog jag och mamma en promenad på stranden. Har börjat gilla att vara ute och gå (ibland), känner även att jag mår bättre av det. När vi kom hem så kollade jag på en film, somna även ett tag men men. 

Längtar till sommaren men samtidigt inte, då denna sommaren kommer förändra en del eller ja hela detta året kommer förändra en del. Fast det ska bli roligt, låt 2018 dra igång.

Är faktiskt sjukt taggad för detta året, det är så mycket tid som är orörd och som kan förändra och även förbättra så mycket saker. Till alla er som inte mår så bra just nu, vill jag bara säga att det kommer bli bättre. Nu tänker ni säkert "men så säger alla". Jag vet att det blir bättre jag har själv mått sämre i vissa perioder (precis som alla gör) och det har alltid blivit bättre. Tänk positivt, stäng inte in er, ge det tid och gör saker som får dig att må bra.

Det kanske inte är så lätt att tänka positivt när man inte mår så bra men försök, verkligen försök se något litet positivt i allt.

Att inte stänga in er med det menar jag att man ska fortfarande försöka träffa vänner, familj och gå ut där det finns folk (t.ex. skolan). Alla behöver träffa folk, prata med någon och ha roligt.

Ge det tid, bara för att det tar (lite) tid att må bättre så kommer ni en dag att må bättre. Ge inte upp bara för att det tar tid!

Att göra saker som får en att må bra för en sekund eller två, är toppen. Det kanske inte känns som det hjälper men det gör det. Istället för att sitta hemma och läsa citat hela dagarna så gör något som får dig att må bra. Det behövs!

Är inget proffs men hoppas det hjälpte lite!
Ni kan även skriva på snapchat: rebecca.tilda

KRAM!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Har sovit i princip hela eftermiddagen då jag somnade vid 3:30 inatt och blev väckt 8:30. 5 timmars sömn... inte speciellt bra jobbat! Eller..? Skolan börjar om en vecka och jag har typ vänt dygnet nu, perfekt!

Nä men ska försöka somna i tid idag även fast jag sovit typ hela eftermiddagen, önska mig lycka till, för det behövs verkligen.

Vad ska jag göra nu då när jag är pigg? Ska väll gå ut en runda och göra av med lite energi. Sen ska jag nog sätta mig och planera lite kommande inlägg till bloggen. Kanske sätta mig och skriva lite tidsinställda inlägg! Vem vet?

Hur har er dag varit och hur ser ert dygn ut (ni som har lov då/är lediga)?

Bjuder på en bild från nyår!

KRAM!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag gjort fransförlängning för första gången. Har velat göra det så länge men jag har tyckt att det har varit väldigt dyrt. Men nu hade en salong ett erbjudande på ett nytt set volym fransar så då tog jag chansen och prova de.

Jag blev riktigt nöjd och kommer nog fortsätta med de tror jag.

Hur länge håller fransarna? Jag ska göra påfyllning om 3-4 veckor men det beror ju helt på vilken salong man går till. Fast oftast håller fransförlängning 3-4 veckor, enligt de jag läst på nätet.

Behöver man sköta sina fransar? Jag fick med en borste typ som en mascara borste som jag ska borsta fransarna med varje morgon och kväll. Sen ska jag även rengöra fransarna med en speciell produkt som jag köpte där jag gjorde fransarna.

Kan man använda mascara och eyeliner? Där jag gjorde mina fransar sa hon att jag inte skulle använda mascara eller eyeliner, men det är lite det jag vill slippa så. Fast kollade på en youtube video imorse där en som gjorde fransar sa att man kunde använda mascara och eyeliner som är oljefri.

Jag väljer dock att avstå från både mascara och eyeliner när jag har fransförlängning. Så fråga de på den salong du gör fransarna om man kan använda mascara och eyeliner, för jag vet inte vad som är bäst. Jag tror det är bäst att avstå från mascara och eyeliner, men jag vet inte som sagt.

Tyckte du det var värt pengarna? Ja, det tyckte jag om man vill slippa hålla på med mascara varje morgon så rekommenderar jag det verkligen.

Det finns ju flera olika längder och sånt så man kan själv bestämma vad man gillar mest. Jag som aldrig gjort det visste ju inte riktigt vad jag skulle gå efter men man får ju prova sig fram.

KRAM!

Likes

Comments

Hej alla!

Snart nyår vilket även innebär att en del fyrverkerier kommer förbrukas. Vill att alla tänker igenom en extra gång innan det använder fyrverkerier. Speciellt hur fyrverkerierna används.

Har sett hemska bilder på när djur blivit illa behandlade med fyrverkerier. Fyrverkerier är ingen leksak, det kan vara livsfarligt. Det finns inget djur på denna jorden som är värd att bli illa behandlad med fyrverkerier, djur ska aldrig bli illa behandlade men nu är det fyrverkerier som är ämnet, därför jag skrev så.

Även om man inte skjuter på/ mot ett djur. Så tror jag att alla djur i Sverige någon gång hör en smäll från fyrverkeri och det går nog inte att komma ifrån.

Fast en sak vill jag säga... fyrverkerier används vid 00:00 på nyårsafton och kanske 2 timmar fram. Man behöver inte använda fyrverkerier innan eller efter den tiden.

Tänk er för och tänk på djuren på nyårsafton!

Jag har inte sagt att man ska avstå från fyrverkerier på nyår men man kan tänka sig för och tänka på hur man använder de. Fyrverkerier hör till nyår men man behöver inte använda fyrverkerier en vecka innan och två veckor efter nyår.

Hoppas alla får det bra på nyår!

KRAM!

Likes

Comments

Hej!
Hoppas alla haft en fin vecka bara några dagar kvar på detta året.
Nyår = inga större planer för tillfället. Har egentligen ingen ork just nu att göra nåt större på nyår, men vem vet hur det slutar? Svar ingen.
Hur ser era planer ut för nyår?
Jag hoppas alla får några sista underbara dagar på detta året.
Hur ser nästa år ut för mig då? Ja... gymnasiet, gymnasiet och ännu mer gymnasium. Så är det väl när det gäller både valet och att börja på gymnasiet. Det ska bli spännande med en nystart, tråkigt bara att vissa personer som jag har i livet just nu kommer jag nog aldrig mer se efter skolavslutningen om bara 6 månader. Sorgligt, men så är livet. Nya personer kommer in i livet och vissa personer försvinner från ens liv.
Jag tycker det är roligt att ha nya personer i livet.
Det kommer bli en stor förändring när jag börjar gymnasiet. Fast de flesta säger att gymnasiet var en av det bästa tiderna när det gäller skolgången. Så det blir nog bra.
3,5 år kvar i skolan, sjukt att jag redan gått 10,5 år i skolan. Tiden går så himla fort, känns som jag började högstadiet för bara några veckor sen hahaha. Lite överdrivet men ändå hahah.
Hur ser ert år ut? 2018 är på ingång, fyll det med minnen!
KRAM!

Likes

Comments

Hej alla!

Har varit lite segt med uppdatering på det senaste. Jag har inte känt någon motivation till att blogga och tycker inte man ska blogga om man inte gör det. Då det ibland kan lysa igenom.

Men nu har jag hittat motivationen igen. Julen börjar gå mot sitt slut och nyår är inte långt bort.

Nytt år! Förstår ni det? 2018 står bakom dörren och om bara några dagar är det 2018. SJUKT vad tiden går.

Ett nytt år är för många en nystart och många har höga förväntningar inför ett nytt år. Visst, ett nytt år kan ge mycket och det kan även hända väldigt mycket.

Jag brukar ta året som det kommer, klart det finns vissa "planerade saker" vissa år men annars så får året ge mig vad det har att erbjuda, kanske låter klyschigt men men.

Har jag några nyårslöften då? Brukar och har nog aldrig haft nyårslöften. Tänkte ha några detta året men sen tänkte jag nej. Jag är nog inte person som hade klarat att ha nyårslöften, kanske en vecka men inte längre.

Då kom jag istället på att man kan sätta nya mål varje månad. Mål inte löften. För mig är det skillnad på mål och löften, mål är något man ska försöka nå upp till och löften är något man måste nå upp till. Klart alla har olika syn på det, men det är iallafall min syn på det.

Så når jag inte upp till det målet/målen jag sätter för månaden, so what. Fast jag ska göra mitt bästa. Sen om jag kommer sätta mål varje månad vet jag inte... hahaha.... men jag ska försöka.

Ett inlägg om målen i januari kommer i ett annat inlägg.

Hur har ni tänkt göra med nyårslöften? Berätta gärna!

Hoppas ni hade en bra jul!

KRAM!

INTE MIN BILD,  HÄR HITTAR DU BILDEN! 


Likes

Comments

Hej!
Blev plockmat till middag idag, sen blir det cheesecake. Eftersom det är min mammas födelsedag idag så blir det lite lyxigt.
Sista hel dagen i skolan idag detta året.
Vi hade innebandy turnering, kul.
Imorgon börjar jag 8 och slutar 10 så blir ingen lång dag.
Inte långt kvar till jul nu. Hoppas alla har haft en bra onsdag!
Nu ska jag ba ta det lugnt sen kommer väll lite gäster och då blir det cheesecake.
KRAM!

Likes

Comments

Hej!
En vecka kvar till jul... så nära.
Idag stod julgransfix på schemat. Så i förmiddags åkte vi iväg och högg ner en gran (där man får hugga sin egen gran).
När vi kom hem så bakade jag lite.
Nu ikväll har vi klätt granen.
Riktigt bra söndag och snart jullov, skönt!
Känner mig inte speciellt taggad på att gå till skolan imorgon men får väl peppa mig själv med att det snart är jullov.
Hoppas ni haft en bra söndag!
KRAM!

Likes

Comments

Hej alla fina!

De flesta har en bild av julen att den är så mysig, härlig, rolig och mycket mer. Fast så är inte julen för vissa. För vissa är julen tråkig, ledsam, ångestladdad osv.

Jag har dock haft en väldig tur att få växa upp och få fira jul så som jag har. Julen är ingen jobbig tid, högtid för mig vilket jag är väldigt tacksam över.

Fast för vissa är julen tvärtemot vad min jul är. Vissa har föräldrar som dricker (lite) för mycket alkohol på julafton. Varför göra så mot sina barn?

Föräldrarnas jul när det växte upp var kanske inte bra, men då borde man förstå hur barnen inte vill ha det på julafton. Jag personligen har ALDRIG varit i den sitsen att mina föräldrar dricker för mycket, vilket jag är väldigt glad för.

Det kan även bli jobbigt med julafton när ens föräldrar har separerat och inte kommer så bra överens. Det är så himla tråkigt att se. Kan man inte bara vara sams i mindre än 24 timmar för barnens skull. Det är svårt för ett litet barn och även en tonåring och bestämma vem man vill fira jul med, mamma eller pappa.

Vad barnet än väljer så blir det fel. Personligen tror jag det är bäst för barnen att föräldrarna antingen firar jul tillsammans eller så får man dela upp julen.

Julen kan vara jobbig på många olika sätt. Föräldrarna kanske inte har råd med julklappar och sen när man kommer tillbaka till skolan så pratar alla om vad de fått i julklapp. Det är även tufft för barnet. Fast det är tyvärr inget föräldrarna kan hjälpa.

När man blir äldre förstår man det bättre men som liten så är det extra tufft. VAR TACKSAM FÖR DET DU HAR!

Jag har alltid haft en väldigt tur och aldrig hamnat i någon av dessa jobbiga situationerna, vilket jag är väldigt glad för. Dock skänker jag en extra tanke till de som har det jobbigt på julen, ni fixar det!

KRAM!

​INTE MIN BILD! BILDEN HITTAR NI HÄR​

Likes

Comments

Hej alla fina!

Tänkte gå upp senast halv 7 idag men slutade med att jag gick upp kvart i 7. Jaja, jag hann iallafall.

Väl på skolan var det ombyte till tärna direkt. Sen var det genrep. Luciatåget gick bra, roligt.

Efter Lucian blev det fika och sen vid 10 började de vanliga lektionerna igen. Slutade vid 14.

När jag kom hem kollade jag ensam mamma söker och sen somnade jag... tradition.

Inte långt kvar till jullov nu och allt skolarbete är klart. Skönt.

Ska kolla lite bloggar nu och kanske skriva ett inlägg till imorgon. Blir en lugn kväll idag.

KRAM!

Likes

Comments