Vardagsspekulationer

Ska till psykologen om två timmar. Jesus Kristus (varför skriver jag så när jag inte är troende?) hjälp mig ta mig dit. Fy fan vad jag har förväntansångest. Så är det. Jag ska göra allt i min makt. Mer kan jag inte göra. Och väldigt ofta så misslyckas jag med det med.

Som vanligt så kan jag inte låta bli att tänka på saker tills hjärnan stänger av och blir blank istället. Då blir det" abbonnenten du söker kan inte nås för tillfället". NU kan jag inte släppa detta med att livet skulle vara orättvist. Ju mer jag tänker på det så blir jag irriterad för orättvist känns som så fel ord många gånger. Livet kan vara jobbigt, oförutsägbart, hemskt, förvirrande och förgängligt. Men orättvist? Nja, det kan ju kännas så såklart men framför allt är det väl mest bara ett lotteri. Det mest bara ÄR och BLIR. Livet i sig är väl inte ute efter just dig. Det bara händer och man får försöka gör vad man kan av det. Det är skit, skit, skit många gånger men vad ska man göra då? Jag vet inte. Det är ju inte detsamma som att inte få vara ledsen över situationen. Men när jag säger att det är orättvist så tar jag på något sätt på mig en offekofta känns det som. Och DET gillar jag inte. När man ser sig själv enbart som ett offer för sitt liv så blir det väldigt svårt att ens göra det minsta lilla man kan av det. Jag hoppas att ingen missförstår mig nu för jag menar inte att alla har riktigt samma förutsättningar i livet men det är som det är bara. Jag har inte samma förutsättningar som många andra. Jag har en väldig massa problem. Och andra har sina. Och jag kan inte jobba pga mina problem och det är piss. Men just den här offermentaliteten tycker jag inte om.

Jag har heller aldrig förr vistats på sociala medier och ju mer jag är här så ser jag ju att det är precis som ett litet samhälle i övrigt och det vete sjutton om jag heller gillar egentligen. Tror denna sida kan kopplas till Facebook i vilken jag inte är medlem pga min paranoia och tycker den känns märklig och sektliknande. Och då bildas grupperingar som i vanliga samhället. Jag känner av det ibland. Det är väl svårt att komma ifrån då människan är byggd så på många sätt att gruppera sig och få som en egen liten jargong och kultur. Själv har jag dock aldrig fattat det där heller. Antgligen pga min autism. Jag tycker det går bra att vara lite här och där och framförallt tycka och tänka mina egna tankar. Antagligen vinner man något på att kunna anpassa sig till en grupps mentalitet men jag vet inte riktigt om vinsten överträffar insatsen för mig. Kanske gör det det i framtiden. Kanske inte.

Jag skulle tipsa om en bra dokumentärserie på SVT Play. Serien om Pia Sjögren som levt som missbrukare och hemlös i jättemånga år. Det i sig är väl inte så unikt utan det är mer hennes persona jag blir så imponerad av. Hennes sätt att tackla sitt hemska liv. Så vill jag bli. Kanske hon kunde tillåta sig att var lite svag ibland också men jäklar vilken power och vilja hon har. Så sevärd serie. Mer behöver jag inte säga.

Fy sjutton. Nu ska jag gå ut på gården och andas tills jag ska försöka ta mig till psyk. LIVRÄDD! Jag kämpar där jag är. Det gör vi väl allihop på den här planeten. Och ingen behöver förstå mig och mina problem. Bara respektera dem så respekterar jag tillbaka. Det räcker för mig.
Dessutom var det en vis man jag följer här som nämnde ordet neutral för mig. EXAKT. Jag vill stå neutral inför mig själv. Tack för det. Det är att validera sig själv på ett sunt sätt. Ibland är jag bra. Ibland är jag dålig. Framförallt är jag mest. Och när det går dåligt får jag leta där och när det går bra så får jag lyfta det.

Bilden nedan är ännu en av mina märkliga anteckningar med symbolritande och figurer helt utan sammanhang. Gjorda i ännu en psykos med tror jag inslag av mani den gången.

Kram❤

Tillägg: Nu såg jag att jag i någon mån säger emot mig själv. Det var roligt på sätt och vis. Jag vill ju vara med och ha en vän. Men jag kanske bara vil ldet på ett sätt som inte existerar i verkligheten då. Jag vet inte. Jag vill så gärna ha en vän. Det är ju allt jag velat på sistone. Men jag vill inte ha sociala "regler" att gå efter då. Men det kanske man måste. Den som vet får väl informera. Habiliteringen kanske vet bättre.

Gillar

Kommentarer

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Hoppas du kommer iväg. Och hoppas att dagen inte är/blir alltför tuff skulle skrivit att hoppas att den blir bra men bra är nog lite för långt borta. Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Jo, jag kom iväg men det gick inget vidare idag heller. Men jag var där åtminstone. Började dock dissociera något kopiöst och så fick jag panikångest också. Har gråtit och så. Det är som det är just nu. Försöker stå ut och hoppas på medicin och terapin. Nej, ingen bra dag.
Hur mår du då? Tänkte fråga dig om sysselsättningem men du har inte skrivit något och jag vill inte tränga mig på dig. Kram till dig med❤
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Grymt av dig att ändå komma iväg. Jag mår sådär som vanligt men har varit på sysselsättningen faktiskt. Idag var jag
nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Idag var jag helt slut efteråt så orkade inte ens prata i flera timmar efteråt men det är som det är. Kom iväg iallafall.
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Tack.
Himla bra jobbat av dig att ta dig iväg ändå. Hoppas att det kändes någorlunda ok när du var där.
Förstår attd et tog alla kraft efteråt. Du får vila ordentligt nu. Du ska väl inte dit imorgon med?
Kram och sov så gott du kan❤
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Egentligen har jag ju min andra sysselsättning idag... Men jag får se om jag orkar komma iväg.

hoppas du fick sova, jag sov väldigt länge idag ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Vad skönt att du fick sova ut, Glad att höra det. Om du orkar så kan det ju vara bra att gå iväg en stund. Så mycket som du orkar. Hur mår du i övrigt?
Jag har sovit någorlunda inatt faktiskt. Man tackar och bugar. det behövdes.
Kram❤
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
I övrigt är det som det som det brukar. Kämpar på med alla tankar och röster som vill mig illa. Går sådär...

Vad skönt att du sovit inatt. Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Har du tänkt på om dissociationerna blir värre under vissa omständigheter? Situationer, tider mm. Eller är de mer som en jämn massa över dagarna? Förstår att du har det jobbigt. Det är vidrigt det där. Dagens styrkekram❤ Hoppas att den kan bära dig en liten bit genom dagen. Hoppas också att sköter om det du skadade.
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
När jag har mycket ångest så blir det ofta dissociation av det. I sociala situationer blir det ofta också och sen kan det komma närsom också, så väldigt blandat. Känner mig ofta inte med i världen liksom som om jag befinner mig i någon annnan verklighet.

Tack för styrkekramen, skickar en tillbaka till dig också ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Det låter som du har det ganska mycket som mig då. Stress och ångest som utlöser mycket. Och sedan kan det dyka upp ändå också. Men som min psykolog säger kan det vara så små stimuli som utlöser det att man inte ens hänger med själv och vet vad det var. Kan vara en lukt, en tanke, en miljö, precis vad som helst om det kommer från PTSD. Jag tror på den där terapin för dig. Att befina sig i en annan verklighet gör jag med. Nästan alltid som att jag befinner mig utanför och tittar in eller är innaför och tittar ut. Aldrig MED i verkligheten som jag tror andra gör. Menjag har till viss del vant mig lite vid just den dissociationen.
nouw.com/blackout
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Jag tycker också att livet är orättvist, jag tycker alla skulle födas med samma förutsättningar! Hade blivit mindre krig och våld i vår värld då!
nouw.com/jenniferssynpalivet
Blackout
Blackout,
Nja, jag menade att livet i sig egentligen INTE är orättvist. Det är mer som ett lotteri. Det bara blir som det blir och att säga att det är orättvist så får man fel ingångsläge redan från början. Man blir lite stagnerad i sitt tänk då tycker jag.
Men det är klart man önskar att all hade samma förutsättningar. Men att legitimera saker man gör och tänker med att livet är orättvist är lite farligt.
Hoppas att din dag blir fin❤
nouw.com/blackout