Mer medicin och kurs

Pratat med läkaren som vanlig varje måndag igen. Han lägger in ny medicin igen i nya apodosrullen att hämta på måndag. Väldigt rädd för hur det ska gå men ser inget annat alternativ. Han ska hålla extra noga koll på mig ihop med psykologen så jag inte blir psykotisk eller ännu mer förvirrad. Gud förbjude!
Om jag börjar skriva osammanhängande eller märkligt här så kan ju någon kommentera att jag borde ringa psyk om den har lust.

Han blev också glad och lite förvånad över min ,från min sida i allafall, vänkontakt här.

Att jag öppnat mig lite. Och att någon öppnat sig för mig. Jag är ju extremt transparent på bloggen här med mitt mående och vård osv men väldigt privat i allt annat då istället.

Och han anser att kursen på habiliteringen som börjar om några veckor är viktigt att jag går på. De ringde från den också och bokade in mig. Färdighetsträning socialt i någon slags rollspel. Men jag ska ju kunna ta mig till kursen också. Den är ju i en annan lokal. Jag tänker inte tänka på det nu så får det bli som det blir. Medicinen först. Sedan tänka på kurs och terapin. Och orka två saker i veckan också. Ja, det får gå som det går. Går det bra är det bra. Går det inte så har jag i alla fall testat.

Tycker att jag blivit bättre på att prata om man ser till meningar, men de säger att det handlar väldigt mycket om icke verbal kommunikation människor emellan också. Som ögonkontakt (har jag nästinitill aldrig och om jag provar så får jag höra att jag stirrar istället), gester med ansikte och händer (jag kanske är stelopererad ibland eller så ramlar jag ihop i lederna ibland), man ska le och ja, jag vet inte hur man ska göra faktiskt. Samt hur man står riktad mot personen (jag står nog inte alltid rakt mot någon. Jag hör och lyssnar så bra ändå). Ja, det är många små saker man ska kunna som inte har med talet att göra för att få godkänt som social människa. Röstläge var det visst också och röstmelodi och turtagning och nej, nu blev jag helt matt.

Hoppas att kursen ger något. Jag vill lära mig. Men om jag ska tänka på alla dessa saker samtidigt som jag ska lyssna på vad någon säger då vet jag inte om jag kommer höra något alls.

Dessutom kan man kanske tro att jag inte lyssnar eller är ointresserad pga dessa saker men jag lyssnar som en hök och är hundra procent med när jag har ett samtal med någon. Jag står inte där och tänker på chipsen jag ska äta när jag kommer hem.

Får se om detta ger bättre socialt liv i praktiken. Jag är dålig på att läsa av andras ansiktsuttryck också så... Däremot är jag väldigt bra på att känna energier tror jag. Om det är sorg, ilska eller glädje runtomkring så att säga. Tror jag påverkas mycket av det.

Det blir nog bra.

Medicinen. Rädd. Hoppas, hoppas, hoppas att den kan lindra lite. Finge jag gå i skogen igen så skulle jag kunna sälja min ena hand. Eller tänk att få åka på en liten resa. Om än bara kort.

Jag är tacksam för vännen idag. Vad är en vän egentligen? Kan jag kalla det en vän? Jag tror på det och hoppas det. Jag har önskat mig en vän sedan jag gick i skolan.

Mörkret som börjar komma tidigare om kvällarna är så skönt tycker jag. Det är lugnande.

Hösten är välkommen.

Tillägg: Uräkta att jag stavar fel och inte bildar korrekta meningsbyggnader ibland. Jag är noga med språk egentligen. Men mediciner och trötthet och slarv gör sitt. Hoppas ni har överseende. ❤

Gillar

Kommentarer

Forsens
Forsens,
Hoppas medicinen hjälper och att det blir till något bättre < 3
nouw.com/forsens
Blackout
Blackout,
Ramiro
Ramiro,
💪👍fin bild🌹
nouw.com/ramiro
Blackout
Blackout,
Tack! Väldigt oskarp docj´k för den togs med min mobil. Var bar en så vacker himmel. ❤
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Hoppas, hoppas, hoppas ❤️❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Jesslifedaybyday
Jesslifedaybyday,
Åh va jag hoppas att du får positiv effekt av medicinen 🙏❤ Att gå i skogen är den bästa terapin ❤💚 Kram
nouw.com/jesslifedaybyday
Blackout
Blackout,
Ja verkligen. Skogen är mitt syre. Tack! Hoppas att allt är väl med dig och de dina💖kram
nouw.com/blackout
artibus
artibus,
Håller tummarna 💞
nouw.com/artibus
Blackout
Blackout,
Tack snälla😘
nouw.com/blackout