Måste jag vara så socialt störd?

Ja, det är en sak jag verkligen undrar. Så fort jag försöker ge mig in i sociala sammanhang så märker jag hur fel allting blir. Att jag alltid hamnar fel, blir feltolkad, missförstår och den bekanta känslan av att här fattar alla andra någonting i sin grupp som jag uppenbarligen är för dum i huvudet på det planet för att förstå.

Det är kvällens sista känsla innan jag lägger mig och den är inte härlig. Jaja, så känns det och imorgon får jag väl försöka leta i pusslet igen. Men hur ska man orka det när det tar all energi att ens förstå hur i helvete andra gör.

Som någon slags smitta är jag. Jag känner det och har känt det hela mitt liv i sociala sammanhang. Andra går fort som tusan så inte jag gör deras tillvaro som mig. Jag är höstens influensa som härjar. Så beware!!!

Men tack till er som försöker och ger mig en chans i alla fall.

Gillar

Kommentarer

Psykologen
Psykologen,
Fortsätt skriva så fortsätter jag läsa och svara på dina frågor så gott det bara går. Uppskattar verkligen människor som vågar ifrågasätta och där jag får sättas på prov i sociala sammanhang. Du är underbar! 😊
nouw.com/psykologen
Blackout
Blackout,
Tack! Vad trevligt med någon som också gillar att problematisera lite i livet. Jag Har förstått att det nog inte ä'r så uppskattat av majoriteten men jag blir så trött bara. Jag vet att jag inte är socialt anpassad men jag vet inte hur man gör och det verkar ofta om att jag säger fel saker och lägger mig i saker jag inte borde av någon anledning. Jag fattar fktiskt inte. Själv tycker jag om om någon kan hjäpa mig att vinkla och vrida i det som jag tänker på. Jag vill inte att folk ska säga sker bara för att göra mig till lags. Lite utmaning i vardagen kan ju också vara bra.
Då har jag en fråga till dig. Vad är det som fattas i min hjärna som gör att jag känner den där diffusa väggen mekllan mig och de flesta andra. Atrt det är någonting oförklarligt som jag känner av men inte förstår.
Vet du vad jag menar?
nouw.com/blackout
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Att du är en smitta är det sista jag tror! Jag kan inte ta ifrån dig känslan men tanken går alltid att ändra på, varför tänker du som du gör i såna situationer? Kan man gå runt och tänka annorlunda? Är det en tankefälla? Känner jag obehag mm i vissa situationer försöker jag vända och tänka annorlunda. Personerna kanske ha en dålig dag eller att det är något annat, om du förstår? Ta hand om dig! <3
nouw.com/emmaengstrom
Blackout
Blackout,
Tack för lite att fundera på. Tankefälla är det kanske en sak man liksom går in och tänker gång på gång? Tänkvärt.
Så kan det säkert vara men jag får också försöka lära mig att eva med att socialt samspel inte går automatiskt och naturligt för mig. Det är en ständig rebus. Och det blir extra jobbigt då det är så abstrakt och jag vet inte vad det är jag gör fel. Vet bara ATT jag gör det och att andra fattar något som liksom kommit naturligt som att man lär sig gå för dem. Men övning kanske ger lite färdighet.
Tack för dina ord. Ta hand om dig med❤
nouw.com/blackout