Jobbig mening

Traumatiserade föräldrar/vårdnadshavare ger väldigt ofta traumatiserade barn.

Har läst den meningen förr och orkar inte med den varenda gång jag läser den.

Jag förstår ju nånstans att det var andra som skapat er. Men ska jag acceptera det? Va? Va? Finns det inte gränser för saker?

Det skapar ambivalens.

En vilja att förstå saker man inte hade brytt sig om att försöka förstå hos andra. Alla andra har jag lättare att ha mer enkelriktade känslor för. De flesta i alla fall. Men inte er. Jag var beroende av er och ni var allt jag hade. Därav ambivalensen antar jag.


Ska iväg och exponeringsträna panik på psyk alldeles strax. Har velat det hela veckan men inte nu längre. Men det ska jag ändå.

Var vidrigare i natt än på länge. Måste fått sån där nattlig panikångest/dissociation/nattskräck i nån slags kombination. Kanske jag somnade till och vaknade i en skräck som känns obeskrivlig. Jag bara sjunker som under vatten. Kroppen känns tung utav helsike och hjärtat skenar. Vet inte om jag sover. Skrek tom på hjälp denna gång. Var också tvungen att gå på toa vilket bara gjorde allt ännu värre. Nä, fy fan vad detta skrämmer mig. Inte var det sömnparalys heller för då kan man varken röra sig eller skrika, och det har inte riktigt släppt ångestmässigt nu på morgonen heller. Kanske var saker jag petade i som satte igång det.

Det löser sig.

Mulet idag. Men snö. Snart alla hjärtans dag. Har skickat kort. Och skrivit. Samt liten present. Vet inte om jag gillar denna dag egentligen men det är väl alltid fint att fira lite. Konsumtionshets. Behöver man en dag som påminner om att tänka på dem man älskar?

Kramar

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Tusen takk for et ærlig og kjempeflott skrevet blogginnlegg <3 <3 <3 Mange viktige tanker du har skrevet. Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene https://dixierose.blogg.no
nouw.com/nadixie
Blackout
Blackout,

Obehagliga men viktiga tankar. På gränsen till provocerande för mig. Purr, purr och kram till dig och kissemissarna❤

nouw.com/blackout
happyM
happyM,

Åh det med allahjärtansdag är så svårt!! Vi brukar oftast bestämma oss för att typ handla något tillsammans, som en ny lampa som vi behöver och sen ser vi det som en present till oss båda. Men man blir verkligen påverkad av all reklam runtomkring sig, känner mig alltid så dum när jag inte köper något trots att vi bestämt det! I år ska jag dock ge en tröja som pojkvännen velat köpa ett tag, så då blir det i alla fall något nödvändigt ❤️ Stor kram

nouw.com/happym
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Alla hjärtansdag är verkligen så sjukt svårt tycker jag! Vi brukar inte fira så mycket och blir nog inte att fira alls iår! jag kör mer på att visa kärlek för dom jag älskar varje dag. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr