Insikter och utsikter

Jag skulle inte kalla mig en peppande människa. Inte en visdomsords-flicka med rosor på kinderna och yogamattan i ena armen. DÄREMOT är det inte samma sak som att jag inte har fokus och humor och kämparglöd och framåttänk.

Tycker själv att jag har nära till humor även om det inte är alla som uppskattar den. Jag har ganska svart och rå humor och det är inte alltid andra skrattar för att jag gör det. Men det är ok. Alla är olika. Jag är ingen Buskistyp utan mer en på gränsen till morbidtyp. Jag kanske driver med saker som är lite på gränsen ibland men jag driver med mitt eget på samma sätt. Det är nog lite av en överlevnadsgrej för mig. För att inte drunkna i sorg. Dessutom har jag ett jävla fokus som kanske inte är så tydligt för andra pga att jag bryter ihop och gör det med råge MEN sedan fortsätter jag att försöka igen. Jag tror att det är viktigt att göra det (i alla fall är det så jag funkar) för att orka kämpa i längden. Jobbar på att minska utbrotten en tonart ner dock och det går väl både bra och dåligt. Ibland lyckas jag. Ibland inte.

När jag skriver poesi och ganska ofta här så är jag rätt allvarlig dock. Det är också en överlevnadsgrej. (vilket jävla navelskåderi det blir ibland dock. Då gör jag något mer lättsamt ett tag som kompensation).

Men det är också ganska intressant att jag lära mig mer om mig själv genom att vistas här. Jag kan se mer tydligt att jag har svårt att förstå andras perspektiv rätt ofta. Har ju alltid fått höra det men inte kunnat se det så klart. Och att jag tränar mig lite på att vistas i sociala sammanhang och kunna tänka att du och jag förstår verkligen inte varandra men det är också ok.
Sedan finns det många som inte förstår mig också tror jag och om de inte vill analysera sig själva så är det också ok. Då kan man ju bara ignorera mig vilket människor också gör.

En del vill bygga luftslott om sin persona och lägga fram allt på en vacker bricka. Och det är nog deras sätt att hantera sina liv. Jag gräver mer grävingshål men har också låtsats (kanske mest inför mig själv dock) att jag levt ett annat liv än jag gjort.

En sak jag funderade på och som jag ofta får höra är mitt fladdrande prat. Jag har så lätt att börja associera. Jag tänker en tanke som leder till en annan och sedan en tredje och till slut är allt kaos och så långt ifrån det första och verkligehten som det bara kan. Mina tankekedjor verkar oändliga ibland. Undrar om det är ett symtom som är kvar eller om det är normalt eller om det hör till någon diagnos. Jag vet inte. Vet bara att det irriterar många och även mig själv och att det kan leda till orimliga slutsatser och många gånger paranoida tankegångar.

En annan sak som dock retar mig är att en del personer sätter i system att gilla nästintill alla bloggar här men utelsuter någon enstaka då. Jag avskyr utfrysning av den sorten. För det är vad det är. Dessutom så tror jag inte att man verkligen kan hinna läsa alla dessa tusentals bloggar här och ta in innebörden i det som står så att man borde trycka på någon gillaknapp. Nej, då tror jag mer att det handlar om att de sjäva vill bli sedda. Kom och se mig! (Tillägg efter betänketid : eller så vill de gärna bekräfta andra på det sättet. Nja. Jag vet inte som sagt. Jag bara spekulerar).
Jag ska inte lägga mig i mer nu. Folk får göra som de vill.

Nu är hösten verkligen på frammarsch. Ute idag fick jag skogcraving efter blöt mossa och doften av mull. Grankvistar som river på kinderna och alla dessa envisa älgflugor i hår och öron och gud vet. Snart blir det vackra höstlöv. Igår hittade jag årets första kastanj. Jag brukar plocka in kilovis varje år. Har gjort sedan jag var barn och ser ingen anledning att sluta. Höstlöv och rönnbär med. In med hela hösten i lägenheten. Så vill jag ha det.

Jag borde gå iväg till NA känner jag men vet inte om ångesten gör att jag kan ta mig dit. Samt att jag vill hålla mig undan aktiva missbrukare. Men där ska ju alla vilja sluta. Det är ju därför man är där. Men så är inte fallet har jag märkt ibland. De gillar att gå dit och prata fastän de är påtända. Och det vill jag inte vistas i. Får se hur det blir med den saken men det är en sak att prata med beroendenheten som kan allt genom vad de sett och ren fakta och en HELT ANNAN att prata med någon som upplevt det man själv upplevt/upplever.

Bilden nedan är årets första antistressbollar från naturen själv

Gillar

Kommentarer

Jesslifedaybyday
Jesslifedaybyday,
Va kul att du oxå har lagt märke till vad d finns för slags folk här ! En till sort som jag inte gillar , d e dom som granskar kommentarer innan dom gör dom offentliga . Har hänt att jag har kommenterat och att kommentaren sen aldrig kommer upp. Jag skriver aldrig elakt eller så , därför blir man alltid lite fundersam.  Var var d för fel på min kommentar liksom ?! Barnslig som jag e så kommenterar jag aldrig mer hos den männsikan, kanske tom avföljer.

Ja nu e hösten på gång , vilka fina kastanjer ! Önskar att jag kunde gilla hösten lika mkt som många gör. För mig e hösten bara en förberedelse inför den sjukt långa mörka tiden som sen väntar. Är beroende av solen för att må bra , så jag ogillar d långa mörkret. Men håller med om att hösten är väldigt vacker med sina färger 😍

Nu kanske inte det märks i din skrift hur du vandrar i väg i tankar men jag gillar ju verkligen ditt sätt att skriva på.  Så beskrivande !

Ha d så bra , kram ❤

nouw.com/jesslifedaybyday
Blackout
Blackout,
Då är du den delen av befolkningen som tycker det är hemskt ett tag framöver nu då. När solen försvinner och det blir kallt och mörkt. Tycker inte det är jättekul om det bara är två timmars dagsljus men hellre svalt och lite mer mörker än sommarvärmen och ljuset. Det enda tråkiga är alla blommor och insekter som försvinner.
Ja, jag har ju aldrig vistats i sådana här sammanhang men det kan vara nyttigt på något sätt kanske. Jag märker att jag inte är så lättkränkt och vek som jag alltid tänkt förr att jag är. Såg detta med om kommentarer skulle granskas av mig först eller inte och tänkte nej, ska jag ge mig in i leken får jag leken tåla. Jag måste ju kunna ta en diskussion och ge svar på tal. Jag kan inte välja ut det jag anser är ok att visa upp. Sedan har jag inte fått rent hat (ännu) men det är ju en helt annan sak tycker jag. nej, jag diskueterar gärna och det är ok att visa upp mina dåliga sidor och de bra. Jag har aldrig inte fått något jag kommenterat inte upplagt men däremot blev jag blockerad av en person vilket jag inte ens visste att mankunde göra. Och jag hade inte sagt något hatiskt då heller. Det tyckte jag var otroligt barnsligt men då får jag väl bara ta det då. Och jag har förresten fått en kommentar borttagen vilket jag också tyckte var larvigt men det är också som det är. Jag har mina svaghetr jag med. jag törs ju inte visa mitt ansikte tex. Eller min adressoch namn. Men det har en mer personlig bakgrund. Kanske ag kan det om ett tag. Kanske inte.
Tycker inte att du är barnlsig som inte kommenterar något mer hos den personen jag tycker snarare det är den som är barnslig. Ifrån min synvinkel då. Jag säger inte att jag alltid har rätt. Långtifrån. Jag har säkert ofta fel men om ingen ngonsin säger något kan jag ju aldrig veta det.
nouw.com/blackout
Blackout
Blackout,
Kan vara så angående min tankefladdring att det märrks mycket tydligare i verkligheten med personer jag pratar med ansikte mot ansikte eller i telefonen. Och är det så så kan det nog ha med stress att göra och min autismdiagnos kanske. Att jag har svårt att koncentera mig på alla intryck samtidigt och därmed blir stressad och då börjar jag bli snurrig och förvirrad. Bra tänkt av dig att ifrågasätta det så kunde jag nu sluta tänka på att det är ett bestående psykossymtom. Börjar jag skriva förvirrat i text också så är det inte ett bra tecken dock. Då behövs mer medicin. Skönt. Tror jag kan släppa det lite nu ett tag. jag är läsbar alltså? När jag pratar med människor så får jag alltid den kritiken annars.
En sak jag borde lära mig är att hålla mig kort däremot. Men jag kan ju inte hur jag än försöker. Ursäkta!
Hoppas att du känner dig lite lite mindre stressad idag och att du får tid för att vila du med.
stor kram och tack för bra respons❤
nouw.com/blackout
Jesslifedaybyday
Jesslifedaybyday,
Ja men precis ger man sig in i leken får man leken tåla ! Den här människan hade dessutom skrivit att hon gärna ville att man kommenterade om ämnet hon hade skrivit om. Nä mest störande kan jag tycka.
Ja mer än läsbart, väldigt intressant att läsa för att du skriver så beskrivande. Att det blir långt tycker jag om, så för mig e d inget negativt . Du behöver väl inte lära dig att korta ner d du skriver ? Du skriver ju intressant och jag tror många gärna läser.
Vem har rätten att kritisera dig ? Oavsett diagnos eller inte , vi e ju alla olika och tur e väl d kan jag tycka ❤
nouw.com/jesslifedaybyday
Blackout
Blackout,
Haha. Det ville hon ju inte då. Ibland kan personer vilja låtsats vara någon annan inför sig själva med. Och då kanske hon skrev att hobn ville ha kommentarer om det men när det väl blev så så klarade hon det inte i praktiken. Jag vill också vara någon helt annan än den jag är väldigt ofta. Men försöker jobba på att vara den jag är och jobba med et som går att jobba med med mig själv. Nä, folk får skriva vad de vill till mig så tar vi det bara det inte är rent kränkande hat. Helt ok.
Trevligt att du tycker att det är ok det jag skriver. Jag gillar ju det.
Kanske inte behöver korta ner då. Jag har försökt och det funkar i allafall inte. Kommer nog från skolan då jag alltid ficjk kritik för att jag skrev för långt och hade svårt att sammanfatta kort. Samt att jag har svårt att sluta tala med en person i paktiken med om jag ska berätta något så kan det ta en himla tid. Eller så tappar jag bort mig och ja...
Ja, visst är det för väl att alla är olika . Tråkigt vore annars.❤
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det du skriver här förstår iallafall jag tror jag (även om jag behöver läsa någon extra gång pga koncentrationssvårigheterna).

Jag följer en del bloggar men många av de jag följer skriver inget så det blir inte så många jag läser. Ibland ser man personer som gillar alla inlägg typ och då fattar man att personen bara vill synas förmodligen. Men förstår det också. Många vill ha mycket uppmärksamhet men tror att alla vill ha något litet iallafall. Sen visas det i olika skepnader. Typ.

Hoppas din dag varit okej kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Ja, det kan nog vara som både du och tjejen ovan skriver, att jag är mer sammanhållen i mina resonemang här i skrift. Att det jag fladdrar iväg och associerar är mer när jag pratar med någon i verkligheten elelr i telefonen. Att det har med autism kombinerat med stress att göra. Svårt att sortera bland alla intryck och då far jag iväg åt alla håll och blir stressad och så kanske jag börjar dissociera mer och ja, då blir det rörigt helt enkelt. Så så länge jag är sammanhållen textmässigt här så tror jag då inte att det är ett kvarvarnde psykossymtom. Det är bra i alla fall.
Så är det säkerligen, som du säger, att personen vill synas. Jag vill också ha en plats. Det var ju därför jag började skriva här. Och att jag ville del med mig av några ämnen men det har jag redan gjort nu och nu skriver jag bara för min egen skull. Och såklart folk vill ha olika mycket uppmärksamhet. jag tillhör inte den typen som vill ha extremt mycket men jag vill absolut finnas till jag med.
Förstår att det är jobbigt med koncentrationen och tröttheten nu. Jag hopas att du haft en fin dag med det du skulle göra idag. Om du orkade. Är du någorlunda ok?
Kram❤
nouw.com/blackout