Harpaltar, höstlöv och läkarsamtal

Har inte gjort särdeles mycket idag. Men hittade några av årets första höstlöv. Väntar på fler.
Annars är jag rätt utmattad efter gårdagen då jag blev delaktig i några harpaltar på gården. Det är så många fältharar på min gård med omnäjd men mamman till dessa fyra små bultande harhjärtan verkade inte intresserad av att ta hand om sina ungar. Viltvårdare var här då det också är en del harar med brutna ben som jag får ångest över varje gång jag ser dem. Han sa att jag gärna skulle ge dem ljummet honungsvatten så det har jag pysslat med. Samt att jag la ris och kvistar runt dem. Det är sent på året med kalla nätter så tyvärr är jag inte så säker på att de kommer att klara sig. Men om en av dem gör det så blir jag så glad. Egentligen vill jag ju inget annat än att ta in dem och vårda dem tills de kan klara sig ordentligt ute men det får man inte göra med vilda djur som privatperson.

Idag har jag varit hos dem igen och givit dem mer honungsvatten i spruta med handskar på. Det var två kvar som jag kunde hitta. Var de andra tog vägen orkar jag inte ta in. Viltvårdaren trodde att mamman övergivit den här kullen och haft en till. Harar och kaniner vet du! Det är väl ingen slump att man har det där uttrycket att föröka sig som kaniner. Var sjätte vecka kan de få ny kull. Då får de ligga i.

De som var kvar idag var ganska kavata och tuffa och när de fått sin sockerrusch av honung så skuttade de omkring. Allt jag kan göra är att hoppas att de får det så bra de kan så länge de kan. Och överlämna resten åt naturen. Men är de synliga imorgon så ger jag dem mer honung. Viltvårdaren sa att jag kunde göra det en vecka om jag hade möjlighet.

Jag är för blödig med djur. Jag vet det. Men utan djur i mitt liv skulle jag inte funnits alls nu. Djur, växter och natur är hela mitt liv.

Ångesten, dissociationerna och allt det andra är som det brukar och jag tillåter mig att ha en dag idag då jag försöker bara tränga bort det. Imorgon psykolog. Pratade med läkaren igår som sa att jag hade hallucinationer vid stress samt de vanliga gamla dissociationerna. Han är lugn med mina hallucinationer för de kommer och går när det är jobbigt. Och är han det så litar jag på honom.
Och han fortsätter att säga att det är så bra med vänkontakten. Ja, det är det sannerligen.

Däremot hade han inte tid att lyssna på mitt tjatande om harpaltar. Men det förstår jag och det är faktiskt bra att han avbryter våra samtal ibland. Allra mest när jag tjatar om konstiga upplevelser på ett forcerat sätt utan att jag behöver akut vård just då. Utan mer bara lugn och ro i ett svart rum. Den som kan bemötande kan det verkligen. Det är inte så lätt som det låter faktiskt. Gäller att hålla sig empatisk och validerande men på ett ganska neutralt sätt om man vill få åtminstone mig att bli lugnare. Att absolut inte gå med mig in i mina känslor och spä på dem genom överdriven oro och inlevelse. Men heller inte inte se dem alls. Kanske låter enkelt men om man provar med en person som mår dåligt på något sätt så är det nog inte särskilt lätt. Jag förstår att de behöver sina personalmöten på psyk med tanke på alla olika sorters lidande de måste kunna hantera dagligen utan att själva bli nervvrak.


Bilderna nedan är dagens höstlöv samt så söta harpaltar att jag får ont i bröstet.

Gillar

Kommentarer

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Gud vad söta. Jag hade fiskmåseungar vid min lägenhet ett tag och jag oroade mig mycket att de skulle bli överkörda som de sprang runt. Men man får försöka hantera det.

Bra att du litar på läkaren det är viktigt. Kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Ja, de 'r så otroligt fina så man blir helt matt. Fiskmåseungar är ju också så söta. Förstår att du blev orolig för dem då. Men man kan inte gör amer än hoppas att det går bra.
Kram❤
nouw.com/blackout
Fobibella
Fobibella,
Fina Löv. Coola byxor du har. Här finns många Harar oxå
nouw.com/fobibella
Blackout
Blackout,
Ja, härligt med höstlöven. Har du också mycket harar springandes hos dig? Vad mysigt. De där legginsen är nog 15 år gamla men de håller tydligen fortfarande. Bra mellanting nu när det både är varmt men lite kyla i luften ändå. ❤
nouw.com/blackout