Dåtid och nutid

Tänk vad ett litet "hur mår du?" kan göra för en människa. Det behövs inte så mycket mer än så ibland. Man behöver inte lösa problemet. Inte komma med ord om att det ordnar sig. Ibland räcker det med lite omtanke.

Hade skrivit en så lång, känslosam och utlämnande text som bara försvann och jag fick psykbryt. Fick nog en spricka i tån men har lindat den och nu kan jag inte promenera så mycket. Det kanske rentav var bra just nu. Mitt tvång blev nedbrottat av min egen aggression. Jag borde kanske vara en mer balanserad människa men det är jag inte och så är det med det.

Jag skadade mig dock inte mer även om tanken manade mig så mycket. Jag vill heller inte att man daltar med mig om detta för det är ett dåligt sätt för mig att hantera känslor och jag måste ta eget ansvar för detta. Ingen kan hindra mig från att skada mig i längden och det vill jag inte heller. Jag vill hitta andra sätt att hantera mig själv istället. Detta är vad som passar för mig och vad andra behöver och vad som är bäst för dem är en annan sak. Det är så olika.

Nu minns jag knappt vad det handlade om som jag skrev om.
Lite kanske.

Om att för mig är det så viktigt att vara i det förflutna för att kunna titta och komma framåt.Jag har hela livet flytt från det förflutna och därför blir de texter jag skrivit nu så fram och tillbaka i minnen och flashbacks och nutid och dåtid . Jag har aldrig bearbetat någonting. Bara bulldozat mig framåt och finnns inte , finns inte, finns inte. Och då blir man sjuk.

Jag har blivit manisk när min hund dött. Sjöng nätterna igenom på psyk för att jag inte kunde hantera smärtan.

Jag har försökt göra om allting i mitt huvud hela tiden så jag blivit psykotisk av det istället.

Tex kunde jag inte ens säga att jag blivit mobbad i skolan förrän jag var trettio år. Innan dess svarade jag inte och somnade i huvudet. Jag vägrade ta in det fastän polis och kuratorer och annat varit inkopplat på skolan. Jag tog på mig rollen som min egen förövare för att slippa vara offer. För vem mobbar någon som är värdig och lyckad och älskvärd? Så tänkte jag och ändrade i min historia.

Vem utnyttjar någon som är älskvärd? Vem hoppar på någons mage och bryter dennes fingrar och ben som är älskvärd?

Vem gör de mest horribla saker med barn och vuxna om den personen är värdig som människa? Så tänkte jag innan jag tappade minnet. Och lika bra var det just då.

Men just därför måste jag vandra ut och in ur dåtid och nutid. Jag kan inte fokusera framåt utan att se bakåt. Det är det förflutna som format så många av mina diagnoser.

Så min ilska som kan bli orimlig kommer ibland från att jag varit kvävd. Instängd i mig själv. Min sorg från barnet utan röst.

Jag tänkte på en person som var jobbig som satan men bland de finaste jag mött. Han hade aldrig upplevt världen som han borde fått. Så åkte han på sitt liv resa till Bali. Föll och kom hem i en ask pga kostnad för att få hem hel kropp var för stor. På altaret stod en ask med ett liv. Kunde inte ta in asken. Att livet är orättvist är inte sant egentligen. Det är lika orättvist för alla människor även om ingen ska behöva dö vid 27 års ålder. Utan att ha upplevt mer än smärta och vilsenhet. Begravningen var så fin i allafall asken till trots. Jag undrar varför alla människor förvandlas till helgon när de dör? På den begravningen var man ärlig med alla hans brister och styrkor. Älskade det. Ingen människa är fullkomlig. Alla kämpar i sin egen sörja. Så vill jag att min begravning blir. Jag vill inte vara den goda när jag dör. Jag vill vara jag. Jag är jättejobbig och jättesnäll på samma gång. Jag är inte mer än människa.

Den här texten fick inte det liv jag hade i den förra som försvann. Men det gjorde den och detta blev plattare. Men jag ville lyfta ämnet om att allt är avhängigt varandra. Att allt hänger ihop. Ingen framtid utan dåtid. Inget skratt utan tårar. Ingen kärlek utan avsky.

Att bli hel är att se alla delar och att för min egen del färdas i tunnlar i det förgångna jag vägrat att se.

Gillar

Kommentarer

Ramiro
Ramiro,
Allt kärlek till dej! ❤️🌹❤️
nouw.com/ramiro
Blackout
Blackout,
Det hamnade nedanför igen. Ursäkta.
nouw.com/blackout
Blackout
Blackout,
Tack detsamma till dig💖
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Du skriver så bra. Känns fint att få läsa dina ord. Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Gulligt sagt. Jag har alltid älskat att skriva. Det är väl så jag överlevt många gånger. Genom texter och ord. Men det är mest sparat i en låda.
Att skriva här är ju verkligen transparent.
Du skriver bra du med. Det har jag tyckt så länge jag läst din blogg.
Kram❤️
nouw.com/blackout