Dagen idag

Idag har jag varit på psyk och träffat psykologen. Det gick inte bra. Fick skjuts dit efter att jag tagit alldeles för mycket av stesoliden jag skulle haft resten av dagen. Min läkare har dock sagt att det är ok om jag tar mer än jag ska vid enstaka tillfällen. Men inte varje dag. Och det gör jag naturligtvis inte. Den ska bort ur mitt liv.
Kunde inte ta mig upp till avdelningen så jag fick ringa psykologen som hämtade mig nere vid porten. Gjorde bort mig i paniken. Skrek och allmännt hysteriskt som vid sedvanlig panikångest.

Sedan släppte det lite, litegrann och jag grät och gjorde bort mig ytterligare.

Hon ska prata med jourläkarna jag har under sommaren. Måste klara mig på något sätt tills jag kan sätta in ny medicin.

Pratade om läxorna jag gjort när hon haft semester. Empatiövningarna. Hon menar att det är väldigt viktigt att fortsätta med detta. Att acceptera sina känslor och att acceptera de problem jag har. Inte bli arg på mig själv eller förminska och sedan dissociera bort det. Vi skulle prata vidare om det nästa gång. Jag är så rädd att någon ska uppfatta mig som svag, att jag inte kämpar eller ser mig som ett offer. Det är inte något jag vill vara. Då verkar kroppen hellre vilja låtsats som ingenting till och från och splittra verkligheten istället.

Jag tog också mod till mig att ta upp problemet med att inte våga sova. Att jag skäms så för det. Hon sa konstigt nog att det inte alls var ovanligt att inte våga sova vid vissa psykiatriska problem som ptsd, paniksyndrom och dissociation. Så då var jag inte så udda i det. Det var normalt i det onormala jag lever i. Det kändes i alla fall väldigt skönt att höra. Som jag skämts för just detta sedan jag var barn. Och bara sagt att jag inte kan sova (vilket ju också stämmer i perioder och allting på en gång också, men det hör inte hit just idag).

Och nu har jag gråtit för mycket så jag är så trött. Kanske ska försöka lyssna lite på musik. Eller ännu bättre om det kunde vara något lättsamt att se på tv idag.

Apropå bilden nedan. Tycker om grobladen. Det är en så härdig liten ogräsplanta. Folk trampar och trampar på dem men de bara växer och frodas. Kan jag få bli en sådan?

Gillar

Kommentarer

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Bra att du känner dig mindre onormal i det med sömnen. Och bra att du tog dig till psykologen trots allt. Förstår att det tar oerhört mycket från dig ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Tack. Jo, jag är helt slut. Känn som jag vsrit ute och vandrat en vecka i fjällen. ♥️
nouw.com/blackout