Att falla i bitar

Jag går i terapi igen. Det har jag gjort i omgångar i ca 26 år. Sedan jag började på BUP. Denna gång hoppas jag att det ska hjälpa mer. Mer inriktat specifikt mot dissociation och ptsd. Bara extremt svårt att ens ta sig till psyk pga paniksyndromet.

Har fått så mycket uppgifter. Att kommunicera med sig själv. Sina olika delar.
Hur gör man det? Jag kanske inte ens vill.
Nu ska jag försöka kontakta empati inom mig. Hallå hallå, nej, det är ingen där. Är empati detsamma som hat? Hat mot det som plockade isär mig. Som jag betalat med mitt liv för.

Blunda. Söv dig. Spinn en kokong där du kan bo.

Ibland gömde jag mig i torkskåpet.
Ibland kunde jag inte gömma mig.
Ibland dog jag.
Ibland tog andra över för alla rovdjur ser ett lamm.

Jag sprang inombords och låg helt still.

Det gör ont. Jag mår illa. Dofter. Ljud. Syner.
Men jag blev glad när något gjorde riktigt ont. Det kändes så bekant.

Kan någon stänga av Netflix nu? Jag har tittat klart.

Empati var det. Det är synd om mördare, våldtäktsmän, misshandlare, gangsters, mobbare, själatjuvar och alla de stackare som behöver använda andra.

Empati med mig var det...
Nja.
Händerna då. Jag tycker synd om händerna. Om de nu är mina. Jag känner igen dem i alla fall. De har varit med om mycket.

Jag avskyr allt annat som kompensation. Går det bra då?

Att vara ett vitt ark där andra skrivit sina namn.

Så känns fredagskvällen.Gillar

Kommentarer

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Hoppas att Empatin mot dig själv kan få ta lite större plats snart. Du kämpar så mycket och du förtjänar inte allt ont som jag tror har hänt dig. Du förtjänar att må bättre, till och med bra. Hoppas att terapin kan hjälpa dig bättre denna gången ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Tack. Jag vet inte hur det ska gå till bara. Jag har försökt i fem veckor nu. En gång per vecka anropa en empatisk del. Det går inte. Kanske lite då. Nu med händerna. Jag har så svårt att ta emot sådär snälla ord från dig. Känns inte som jag.
Och nu försökte jag gå lite utanför min gård sådån panikattack att jag bara gråtit i en timme. Patetisk är jag. Ska det vara så svårt att gå hundra meter ifrån gården. Det är orimligt.
Hurmår du idag då? Hoppas att du inte skadat dig mer. Dig känner jag empati för däremot. Kram♥️
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det är en liten bit på väg iallafall, det med händerna. Men vet hur svårt det är att känna empati med sig själv. Lättare att känna det med andra tycker jag. Det går väl in i det att man inte tycker man är värd någonting. Självhatet.

Du är inte patetisk för att du inte klarade av det just nu. Du försökte vilket är det viktigaste. Och att du fortsätter försöka trots att det är oerhört jobbigt. Men lugnt och försiktigt. Inte stressa. Tillslut hoppas jag att allt jobb ska ge utdelning.

Det gick bra Tills det inte gjorde det längre. Var och simmade med mina föräldrar och sen när jag kom till lägenheten så hetsåt jag och kompenserade. Men mängden jag hetsåt var inte en extrem mängd utan kunde Sluta vilket är ovanligt. Vill inte ha det så med maten men ändå så hamnar man där. Ska försöka att inte göra det något mer idag. Stå emot. Vill inte kräkas mer. Så nu ska jag vila. Försöka vara snällare mot kroppen och mig själv.

Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Blackout
Blackout,
Bra att det i alla fall stannade vid mindre mängd än vanligt.
Ärdet fortfarande varmt att simma ute där du bor? Här är det ganska svalt för närvarande.
Ett velt annat ämne och fråga som jag kom på: hur har det gått med era odlingar? 💖
nouw.com/blackout
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det är rätt svalt här nu men vi var på badet så vattnet var ändå okej. Brukar inte gilla att vara på badet då det är mycket folk men nu har de gräns på 40pers tror jag och idag var det bara två andra där. Men det var kallt när man skulle upp.

Det går faktiskt rätt bra för odlingarna. Tomaterna har börjat formats, vi har ätit jordgubbar och förhoppningvis så blir det lite lök också. Min bror har planterat mycket kryddor som han inte vet vad han ska göra med haha. Jag har inte riktigt orkat med det så mycket som jag velat utan det har varit min lillebror och pappa som skött om det. Men jag har iallafall kollat till det lite då och då 💕
nouw.com/andothermagictricks