Hej på er!
Nu är det länge sen jag skrev och jag har väl inte prioriterat bloggen om jag säger så.

Pysslar gör jag för fullt i den mån jag hinner mellan jobb och sömn.

Nu hade jag enligt min egen mening hittat den ultimata pärlförvaringen och jag mätte och hade mig och den skulle passa där jag ville ha den.

Sonen köpte den och nu var det ju dags att lägga in pärlorna och det var inga problem att få plats med dem. Äntligen lite ordning och reda.

Då var det bara att lyfta den på plats då, trodde jag. Får inte in den där jag vill ha den. Ändå mätte jag lär väl inte vara min starka sida. Men men problem är till för att lösas.
Så efter en stunds funderande var det bara att ändra om. Tro det eller ej men det blev faktiskt bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I mitt lilla pysselrum är det kallt och totalt kaos. Kylan kommer från krypgrunden då mitt golv är en lucka som man kan öppna och gå ner i krypgrunden. Då har jag ett mellanrum till trappsteget som leder till köket var min makes förslag att lägga en matta som gör att kall luften inte ska komma upp så lätt och att det blir lite varmare där inne. Fast det kan vara en liten hint på att man är trött på att jag återigen sitter vid köksbordet igen.

Då utrymmet är litet så behövs det lite olika lösningar för att kaos ska bli ordning. Denna ska hjälpa mig få iordning på alla cardstocks, kuvert och andra papper.

Då var första hyllan klar. Nu när man håller på så ser man hur mkt pysslematerial man har. Men jag har ju inte så mycket eller? 😄
Fortsättning följer.....

Likes

Comments

Jag har ju skrivit i ett antal inlägg om att jag  vill ha ett pysselrum. Det ska bli av men annat är prioriterat. Då får man ta sakerna i egna händer. Sagt och gjort.

Det lilla kyffet är förrådet intill köket där allt har slängts in. Stökigt värre. Så blir det när man bor i ett litet hus med liten förvaring.

Då var det tömt och städat

Dags att plocka in mina grejer. JIPPYYYYY 🤗🤗🤗

Så här blev mitt alldeles egna pysselrum.

Likes

Comments

Som jag skrev i förra inlägget hade jag ju tänkt göra om ett kyffe här uppe i huset till pysselrum men sonen tyckte det var alldeles för litet. Vad tror ni han görVi har en liten byggnad på tomten där jag tänkte från allra första början ha som mitt eget men som blev som förråd. Sonen har nu under 3 dagar burit ut allt. Golv ska slipas det ska isoleras och el ska in. Jag bara längtar💕💕tills det är färdigt så jag kan flytta in. Under tiden får jag väl sitta vid köksbordet.

Likes

Comments

Tänk om min lilla dröm kunde bli sann ett eget litet pysselrum. Vi har ett litet kyffe som egentligen skulle bli ett matförråd men som används till förråd till ingen nytta. Det är inte stort men hyllor har den och med lite planering hade det blivit perfekt.
Får ta det med maken när han vaknar.
Så nu är det bara att hoppas att jag får som jag vill för då startar vi det projektet redan ikväll.

Likes

Comments

Tänk så mycket reklam och gratistidningar vi får i våra brevlådor som egentligen vi knappt tittar i utan lägger det direkt till pappersinsamlingen. Men varför slänga gratis pyssel material när man kan göra helt ofantligt fina saker med det med lite papper, lim och färg.

Här är två exempel.

Detta är helt vanligt tidningspapper som har rullat till tuber och som har vävt ihop. Den ena är en korg och den andra är en ytterkruka. Ju hårdare du väver det desto stabilare blir det.
Jag ska nu visa vad man mer kan göra utav vanligt tidningspapper. Bilderna är hämtade från pinterest vilken är en stor inspirationskälla åtminstone för mig.

Tjusigt va?
Det tar nog ett tag innan man blir så duktig.
Men övning ger färdighet.

Likes

Comments

God kväll
Här kommer en liten snabb uppdatering hur det går med pysselskåpet. Det börjar ta sig men är långt ifrån färdigt. Har fortfarande en massa som behöver någon slags förvaringen men jag jobbar på det.

Önskar er en bra kväll och natt och själv ska jag jobba natt.

Likes

Comments

God morgon!
Älskar att lära mig nya saker och tittar på väldigt många Youtube klipp på vad man kan göra allt ifrån kartonger, tidningspapper  ja allt möjligt. Så nu samlas det kartonger, tomma toarullar och tidningar och reklamblad för kommande projekt.

När jag sitter och pysslar får jag använda köksbordet och i den ena delen brukar det samlas en del så det blev städningsdax. Jag hittade sminkborstar oöppnade och lite annat smått och gott som jag har beställt.
Sen var det ju det här med förvaring hittar gamla sminkväskor som flickorna hade när dem var mindre men dem är för små till det jag hade. Sagt och gjort då fixar jag väl en egen.

Material
Lock av en frigolitlåda
Omslagspapper
Tomma toalettrullar
Dubbelhäftande tejp
Kartonger.

Nu har vi allt smink samlad på ett ställe och jag är nöjd.

Likes

Comments

Ibland blir det inte som man tänkt sig när jag nu höll på med hyllan för småsakerna kom jag ju på att hyllor det skulle jag behöva så sagt och gjort var man i gång med nästa projekt.  Har en hel hög med trästickorna.

Så fram med limpistolen och börja limma. Det kanske inte är det bästa att använda till trästickorna och sen är jag ju nybörjare när det gäller limpistol.

Så glad i hågen när jag fick ihop hyllan som jag tänkte ha mina garnkorgar satte jag in det i skåpet  och nu skulle jag göra ännu en när jag hör något från skåpet. Jag öppnar skåpet för vi har en katt som brukar hoppa in där men hon var inte där. Utan det var hyllan som rasat. Lite svordomar blev det men skam den som ger sig. Tar ut det från skåpet och sneglade på ett av mina tidigare projekt som egentligen inte blev så där jättebra.

Då kommer det en tanke flygande om man skulle ta och göra något annat att ha mina papper på. Sagt och gjort resultatet ser ni i nästa bild.

Likes

Comments

Då mitt pysselskåp har dåligt med förvaring får skapa det själv med hjälp utav kartonger.

Klippte till den så det passar lagom till lådorna jag hade.

Då var det dags för lite hyllor.

Lådorna passar men det är en bit kvar innan den blir färdig men roligt är det.

Likes

Comments