Att lätta på hjärtat

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Men ikväll har jag behovet av att skriva då jag behöver lätta på hjärtat. Ibland skriver jag texter som denna men behåller dom för mig själv. Idag tänker jag att jag ska dela med mig. Oftast känner jag mig så sjukt ensam i mina känslor även om jag innerst inne vet att jag inte är det. Kanske kan det hjälpa någon som känner likadant.

Sedan 2015 så har jag kämpat med olika saker som jag aldrig ens skänkt en tanke åt tidigare. En av dessa är den sociala fobi jag kommit att utveckla. Från att aldrig ha haft några större problem med att synas och höras till att vilja stänga in mig totalt.

Som tidigare nämnt måste jag planera saker flera dagar innan för att kunna förbereda min hjärna. Trygghet är a och o för mig. Det är allt från att gå in i samma ingång på väla som jag alltid gör till att välja samma maskin på gymet som jag alltid annars väljer. Ställen där jag kan träffa på människor jag känner skrämmer skiten ur mig och jag har sådan fruktansvärd ångest inför det att jag 9 av 10 gånger oftast hellre stannar hemma.

Detta begränsar mig något fruktansvärt och jag har i omgångar försökt jobba bort det. Ibland är jag starkare och orkar utmana mig själv, ibland inte alls. Det kan hjälpa mig väldigt mycket att vara med en person jag är trygg med. Då tänker jag nästan inte alls på min sociala fobi. Tyvärr påverkar den mig till och med på den nivå ibland att personer som jag annars känner mig trygg med bidrar till så mycket ångest i stunden att jag måste ställa in.

För att komma till det som jag ville få fram via detta inlägget. Idag har jag gjort något som för mig är så himla stort. Jag har tränat ett benpass på gymet själv. Inte cardio som är min safe-zone (och som jag alltid tränar när jag tränar själv) utan vid maskinerna och fria vikterna. Jag skäms faktiskt just nu när jag skriver detta då det känns så patetiskt och löjligt. Men för mig är det en stor grej och just ikväll är jag stolt över mig själv.

Små steg. Idag orkade jag utmana mig själv.

Gillar

Kommentarer

sofiewidegren
sofiewidegren,

Du är inte alls löjlig, verkligen inte🥰. Känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag måste också planera och förbereda mig inför en handling eller liknande. Blir obekväm och helt svettig av att gå in på affären själv, så jag överlämnar det till min sambo så ofta jag kan. Heja dig som idag utmanande dig själv. Du är bäst!

nouw.com/sofiewidegren
Amelie
,

Det är nog vanligare än du tror. Bara att folk inte vågar prata om det. Superstark av dig! Bra jobbat ❤️