Några av mina senast sparade pins. Husdrömmar. Dessa husdrömmar. Jag kan inte låta bli. Jag har så många idéer jag bara vill proppa ett hus fullt med. Allt från hur en tavla ska sitta till hur en öppen spis ska se ut. Jag dras mellan drömmen om att bygga ett helt nytt, eget hus från scratch samtidigt som jag vill hitta ett äldre och förvandla det totalt. Att få testa på båda hade varit en stor dröm. Men även jag förstår att det inte är rimligt.

Jag vill ha en ljus grund med mörka detaljer. Råa material blandat med mjuka textiler. Betong, såpat trägolv, putsade ytor, spröjs i fönstren. Stora sällskapsytor med öppen planlösning. En stor köksö att kunna duka upp en brunch för 20 personer på. Alltså jag kan fortsätta i evigheter. Känner nästan att jag måste göra mig ett moodboard och kollage för att få ner alla idéer. Visst är det väl kul att drömma? Jag blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på mina husdrömmar. Tänk om det någon gång blir verklighet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En ny matta fick det bli. Vår andra som jag för övrigt var väldigt förtjust i har blivit helt nertrampad på ett år. Är väldigt besviken då jag trodde den skulle hålla sig fin längre. Blir ingen mer ryamatta vid soffan iallafall.

Tänkte ta en bättre bild till er men tills dess får ni en liten tjuvtitt. Gårdagen ägnades åt städning och på kvällen kom mina föräldrar förbi på lite kvällsmat. Tobias sous videade struts som blev riktgt gott. Till hade vi rotfrukter i ugn och rödvinssås. Stackars oss att det blev över så vi får äta det idag igen.

Mannen har precis kört iväg för att inhandla två Ivar-skåp. Det ska bli ordning i vår garderob tänkte vi. Detta huset saknar dessvärre allt vad förvaringsutrymmen innebär. Så då får man försöka göra de bästa av det sämsta så att säga.

Likes

Comments

En ny matta fick det bli. Vår andra som jag för övrigt var väldigt förtjust i har blivit helt nertrampad på ett år. Är väldigt besviken då jag trodde den skulle hålla sig fin längre. Blir ingen mer ryamatta vid soffan iallafall.

Tänkte ta en bättre bild till er men tills dess får ni en liten tjuvtitt. Dagen som ägnats åt städning börjar lida mot sitt slut och snart kommer mina föräldrar för lite lördagsmat och mys. Blir bra så.

Likes

Comments

När ska detta ta slut? Theo hann knappt vara frisk i 2 dygn innan det var dags igen. Aptiten började sina i måndags men jag tänkte inte mer på det där och då för ibland har han perioder när han äter mindre än vanligt. Men när det höll i sig tills i onsdags och jag fick i honom 160ml på 17h så fattade jag att något var fel. Han som annars äter 120ml var tredje timme ungefär.

In på akuten där en del prover togs. Inget som visade sig precis som förra gången. Ville mest ha svar på huruvida han var nära till uttorkning eller inte men det såg bra ut. Fick instruktioner om att ge honom flytande alvedon för att döva det som störde hans aptit samt att han skulle få i sig 600-650ml på 24h för att inte riskera uttorkning. Men när det gått mer än 12h och vi fått i honom 90ml åkte vi in igen.

Nya prover och stackars liten är så sönderstucken nu att jag inte vet var dom ska ta mer om vi skulle behöva åka in igen. Eventuell magsjuka konstaterades och han fick sondmatas. Efter 7h fick vi åka hem igen. Han har fått i sig (och fått behålla) ca 600ml. Men aptiten är inte den bästa. Har lite överseende då man vet hur man själv varit när man haft magsjuka. Hoppas bara på att få i honom tillräckligt med mat så vi slipper in och sondmata honom igen.

Tråkigt nog fick vi ta beslutet att ställa in dopet som skulle äga rum imorgon. Det kändes dock som bästa beslutet för Theo. Vi vet inte om han blir 100 bra till imorgon och om han nu blir det så känns det inte riktigt rättvist att ha honom i centrum med alla som ska hälsa på honom och vill hålla honom när han varit dålig i snart två veckor.

Säger det än en gång, eloge till de föräldrar med ordentligt sjuka barn. Ni är superhjältar.

Likes

Comments

Har varit en riktig sjukvecka hos oss och därav inget vidare att skriva om. Jag anammar därför @Granyanser utmaning och kör en lista med 15 punkter om mig som ni kanske inte visste.

1. Jag är blyg. Ja det är faktiskt så. Har dock en tendens att prata bort det så att det inte ska märkas.

2. Jag måste alltid blöta ner tandborsten både innan och efter jag tagit på tandkräm. Känns jättekonstigt om jag inte gör det.

3. Att gå på offentliga toaletter är det äckligaste jag vet. Om det verkligen är kris så lägger jag två lager papper på toalettsitsen. Tar även en bit papper och öppnar handtaget med. Tackar (inte) min mor för den bacillskräck jag lider av.

4. Jag är inte mörkrädd men med mörkret får jag extremt livlig fantasi. Tror alltid något hemskt ska hända när det är mörkt. Att sova själv är det värsta som finns.

5. Med livlig fantasi så kommer även tron på zombies. Japp. Jag tror att något freak ute i världen kommer forska fram ett virus som gör att mänskligheten blir zombieliknande. Inte helt omöjligt ju.

6. Jag är rädd för hundar, hästar och framför allt fåglar. Vet inte varför men det bara är så. Hatar när hundar ska hoppa och ha sig. Värsta som finns. Fåglar ska vi inte ens prata om. Opålitliga är bara förnamnet.

7. När jag var liten så ville jag heta Angelica. Tyckte det var ett jättefint namn.

8. Hatade att jag aldrig hade något coolt smeknamn när jag var liten som alla andra. Jag fick heta Jonna oavsett vad. Alla andra fick smeknamn som Jojo, Sosso, Carro osv.

9. Jag har alltid fantiserat om att starta familj vid 24-års ålder. Tänk att den önskan fick slå in. Till och med ett år tidigare.

10. Jag hade en period i tonåren när jag ville vara skater-tjej. Tyckte dom klädde sig så coolt i tights, stora hoodies, kepsar osv. Fräsigt värre.

11. På mina 5 år med körkort har jag inte fått en enda bot. Vilket faktiskt förvånar mig om jag ska vara helt ärlig.

12. Ovårdade naglar på män är det värsta jag vet.

13. Människor som har behov av att skryta tappar mitt intresse väldigt snabbt.

14. Jag kommer alltid att värdera familj högre än karriär. Pengar kommer aldrig kunna ge dig det en familj gör. Även om pengar givetvis är bra att ha.

15. Jag har ett väldigt dåligt minne som bara blivit sämre med åren. Ibland skrämmande dåligt. Något jag försöker förbättra.

Skulle @carolinalexandra, @sofiewidegren och @nikelinds vilja dela med sig av 15 punkter om sig själv?

Likes

Comments

Efter två nätter på sjukhuset är man både utmattad psykiskt och fysiskt. Theos feber blev värre och han hade som mest 40,2 grader trots alvedon i kroppen. Har varit fruktansvärt att se sin bebis inte vara sig själv och höra hur han gråter utan att finna tröst. Jag fick i omgångar gå ut då det blev alldeles för mycket för mig. Utan Tobias vet jag inte vad jag hade gjort.

Efter att ha fått både dropp och antibiotika i 1,5 dygn så har febern börjat ge med sig och han har ytterst lite kvar. Läkarna vet inte vad det är och provsvaren kommer inte förens på torsdag. Det viktiga för mig är att se honom må bättre för tillfället. Fick en vaken stund innan idag då han var sig själv. Låg och skrattade, blåste salivbubblor och sprattlade som bara den.

Dessvärre är även jag dålig nu. Men det viktiga är att Theo är på bättringsvägen så jag biter bara ihop. Hoppas på att han fortsätter må okej och att det går tillbaka till att vara helt okej. Önskar ingen att se sin bebis sjuk. Värsta jag varit med om hittills. Nu ska vi fortsätta att mysa, tyvärr jag på avstånd. Men jag får iallafall se honom pigg och glad i stunder.

Likes

Comments

Vi bytte faktiskt sida i sängen igår natt, jag och Tobias. Vid min sida sängen står nämligen bedsiden Theo ligger i. Och man sover aldrig helt 100 med tanke på att han vaknar och gör små ljud, eller för att han tappat nappen osv. Så Tobias låg bredvid Theo inatt och tyckte att han hade gnytt en del från och till men inte tänkt så mycket på det. När jag vid 10 lyfte upp Theo för att ge honom mat tyckte jag att han var väldigt mycket varmare än vad han brukar vara så vi tog fram tempen vi har som dock enbart är för pannan. 37,8 visade den vilket enligt magkänslan var helt fel. Tobias åkte och köpte en för rumpan och den visade 38,8. Klädde på oss och åkte till akuten då 1177 hade 40min väntetid och efter 25min hade vi kommit till nummer 39 istället för 44.

Väl på akuten hade febern höjts till 39,4 så han fick en alvedon direkt av sköterskan och sen fick vi vänta i 2-3h innan läkaren kom och tog blodprov och urinprov. Blodproven visade inget men för att vara på säkra sidan så fick vi en tid imorgon igen. Urinprov brukar ta några dagar så vi kan inte utesluta urinvägsinfektion ännu.

Känner mig helt hjälplös och gråten var i halsen hela tiden på sjukhuset. Att se sin son må dåligt och vara orklös är superjobbigt. Hade det inte varit för att han är lite pigg när alvedonen kickat in så hade jag nojat mer än vad jag redan gör. Nu håller vi alla tummar och tår för att han blir frisk snabbt så jag kan sova något i veckan. För inatt blir det nog inte mycket sömn.

Likes

Comments

Idag blir min andra halva 26 år gammal. Jag skriver gammal för i min värld har åren sprungit förbi i världens fart. Tobias var 21 år gammal när vi träffades och nu är han plötsligt 26?! Känns helt galet att vi är inne på vårt 5e år tillsammans. 24/7-13.

Tiden går snabbt när man har roligt säger dem. Och även om ett förhållande inte alltid är en dans på röda rosor så är vår tid tillsammans mer bra än vad den är mindre bra. Jag skulle aldrig beskriva vårt förhållande som perfekt, för inget förhållande är perfekt. Men med dig så är det så bra som det bara kan bli. Förutom när du slänger dina strumpor överallt eller låter ditt badrum se ut som ett bombnedslag som gör mig lika tokig varje gång jag ska städa. Men sen gör jag dig minst lika tokig genom att aldrig gå ut med soporna eller att ställa disken på bänkskivan istället för att sätta in det i maskinen. Tillsammans har vi skapat det finaste jag vet och det är vår son. För det kommer jag alltid vara dig evigt tacksam.

Grattis på födelsedagen hjärtat. Jag älskar dig och den familj vi skapat. Jag ser fram emot att spendera framtiden tillsammans med dig och vår Theo. Du, jag och Theo.

Likes

Comments

Som jag skrev igår så kommer David och Carro idag. Snarare inom kort. David ska fixa elen och jag ska hänga med Carro. Vi börjar med en runda ut till Ekeby möbelaffär för att sen ta en promenad med Theo i vagnen en runda i Rydebäck.

Minstingen sover fortfarande och vi tittar på Nalle Puh som visas på tv. Jag älskar barnfilmer och ser fram emot när Theo är gammal nog att titta på tv så vi kan kolla disneyfilmer tillsammans. Hur mysigt?

Klockan är ett nytt inköp från när det var black friday. Mycket nöjd.

Likes

Comments

Är ni som mig och har en blomma/växt ni ständigt lyckas ta död på men ändå inte kan låta bli att köpa ny? Corokia är en sådan växt för mig. Någon med bra tips? Tänkte köpa en liten bevattningskula till den så kanske jag för en gångs skull kan ha en i mer än någon vecka.

Idag har vi haft besök i form av min gudmor, guddotter och Emma. Sen kom mamma och pappa också förbi en runda och då passade vi på att gå ut en stund i kylan. Pappa som är uppväxt i Rydebäck hade lite historia med oss om var bästa lekställena var när han var liten och vem som bodde var osv. Sen runt 15 när vi kom hem igen så kom Hanna. Så det har varit full rulle hela dagen. Stackars Theo är helt slut efter att ha skickats runt i olika famnar hela dagen. Nu inväntar jag Tobias som lämnade av Hanna och i samma veva är iväg och inhandlar tacos. Mer knop än så blir inte gjorda idag.

Imorgon kommer Theos gudmor och David. Elen ska fixas klart så medan David fixar det ska jag och Carolina ta en runda med Theo i Rydebäck. Mysigt.

Likes

Comments