Header

<33333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Från femtonde augusti till andre juni. Rummet har röjts ner, väskan står packad och jag har mindre än 24h kvar innan planet lyfter tillbaka mot Sverige. Tänk att ett år kan kännas som en så otroligt lång tid, men ändå försvinna ur händerna på en på ett ögonblick. Precis så känns det. Jag kan inte greppa det faktum att jag på 10 månader bott i ett land som Kenya och fått uppleva det absolut coolaste djurriket, bestigit berg, ridit längs Nilen, beskådat de mest vackra soluppgångar/solnedgångar någonsin, åkt båt i Victoria sjön med flodhästar, ätit de godaste frukterna, sett bergsgorillor, besökt fyra länder i Afrika, shakeat loss med kenyaner till oslagbar musik, galopperat med en flock zebror, campat i alla olika miljöer och väder, käkat middag i slummen, sjungit sånger i lägerelden, dykt i Mombasa, ziplineat ner i Nilen, träffat otroligt många nya människor, lärt mig ett nytt språk, pussat giraffer, hoppat bungyjump, haft bussresor utöver det vanliga, sett utsikter utöver det vanliga och samtidigt fått dela allt detta och mycket mer med fantastiska vänner utöver de vanliga.

Mina 10 månader har varit grymma. Tack för att ni ville hänga med på min resa till världens coolaste kontinent.

Lite bilder från campingen igår i Kereita. Vi hade det jättemysigt trots lite otur med vädret på kvällen och morgonen. Luften var frisk men väldigt kylig.
På morgonen blev det en variant av senaste Forest challenge där vi korridorsvis bildade lag och gick en härlig promenad med lite småhinder. Det blev inget rullande i lera för min del pågrund av det kalla vädret, men av alla 90 elever var det 2 tappra kämpar som gjorde det.
Senare körde vi paintball och blev indelade klassvis (av dem som ville vara med) och fick spela en kortare period tack vare tidsbrist. Men det var hur kul som helst! Och jag kan erkänna att jag var lite nervös över dräkternas tunna tyg ihop med luftgevär och färgkulor. Det hela slutade med en vinst då jag och Hanna var de sista kvar i vårt lag och lyckades få över flaggan till motståndarna. Efter mycket adrenalin och svidande skott gick vi därifrån med seger och glada miner. Riktigt kul, bra avslut.

Hoppas allt är bra med er,

En sista hälsning från BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Sista skoldagen för tvåan är kommen. Om några timmar har jag lämnat in historian och gjort mitt sista seminarium i geografi. Igår avslutade jag dessutom matten med ett kompletterande prov för betyget jag ville ha, och det klarade jag vilket känns hur skönt som helst. En bonus är att Swahilin också gick riktigt bra med 97 starka procent på sista provet, så jag är nöjd.
Vid tretiden idag drar vi iväg till Kereita för en sista camping i Kenya. Det blir forest challenge igen, paintball, firande av sommarlov och riktigt härligt häng i en otroligt vacker och mysig miljö.

Resväskan har även rotats fram för en sista packning av hela mitt år. Garderoben har rensats rejält så plats finns det som tur är gott om. Något av det bästa med året är hur minimalistisk man blivit gällande det mesta. Alltså väldigt mycket mer underlättande gällande packning. Dock känns det fortfarande surrealistiskt att jag om bara några dagar är på svensk mark igen och inte kommer tillbaka hit med resten av gänget. Att plocka ner allt från väggarna och städa ur alla hyllor och skåp kommer att bli konstigt. Separationsångesten kommer krypandes för varje timme som går.

Jag vaknade med tuppen i morse. Redan vid halv 6 var jag helt klarvaken och rastlös. Det har blivit ganska många tidiga morgnar det senaste och jag fattar ingenting, att sova brukar jag vara bra på. Istället för sovmorgon blev det i alla fall ett träningspass på Impala för kanske sista gången.

Frukosten bjöd som vanligt på magisk vattenmelon. För övrigt kommer kanske inte krukosten att bli särskilt saknad. Det ska bli gott med lite mer variation på hemmaplan. Men frukten lämnar ett svårslaget hål i hjärtat.

Likes

Comments

På toppen av helikopterplattan

På Urban Eatery vid den populära och välfotade världskartan med ett riktigt mysigt gäng

Rhumban!

Med en glad Ebba på Art som överraskades med två glasskulor istället för en<3

En sista helg bjöd på en fredagskväll med mys på Junction och bio, den nya Pirates Of the Caribbean. Filmen var grym! Vid tio var det utgång och vi dansade som vanligt till spotifys topplista till halv ett.
Lördag morgon passade vi på att dansa rhumba för sista gången, vilket var hur roligt som helst. Det blev sedan även lite plugg och poolhäng innan vi åkte till Urban Eatery och käkade middag.
Imorse blev det dags att besöka helikopterplattan som alla utom jag och Ellen hade varit på. Efter tjugosju våningar och 600 trappsteg var vi på toppen av Nairobis stad med en otrolig utsikt.
Sen blev det en promenad i stan och en runda på Maasai marknaden innan vi hoppade på en buss hem lagom till brunchen.

Hoppas ni haft en härlig helg!

Och grattis till alla mammor, speciellt min fantastiska, starka, bästa och saknade lilla mamma på morsdag!
Älskar dig massor<3

Likes

Comments

Tänk att ungefär ett år har gått sen jag fick reda på att mitt kommande skulle spenderas i Afrika. Nu sitter jag här med en vecka kvar tills skolan slutar. Nästa helg är jag hemma igen, tillbaka i gamla goa Göteborg med en massa oförglömliga minnen och upplevelser. Samt ett helt nytt kontaktnät runt om i hela Sverige. Jag kommer att sakna mycket härifrån, men samtidigt känner jag mig klar här i Kenya. Efter ett år av småresor hit och dit har jag fått upptäcka mer än vad jag gjort i Sverige under mina 17 år. Det har bara visat hur mycket mer det finns kvar att se. Kenya har varit fantastiskt och detta är utan tvekan något av de bästa jag har fått chansen att göra. Men nu när året är slut så är jag helt okej med att kapitlet avslutas. De kan också till stor del bero på att skolan kör slut på mig vilket gör att längtan hem till nära och kära ökar. Efter att mamma var på besök insåg jag hur stor skillnad det var på att ha en förälder i närheten, och på många sätt blir det saknat i jobbigare tider.

Nu har vi en enda avslutande camping kvar innan vi åker hem. Direkt efter skolan nästa onsdag kommer vi att dra iväg till Kereita forest (där jag var med på forest challenge), och sova över en natt. Det blir en massa roliga aktiviteter och en perfekt avslutning med alla i gymnasiet. Dagen efter är det student och en sista middag i Karen. Sen mot kvällen börjar folk vid olika tider dra sig mot flygplatsen.
Det går inte ens att beskriva hur konstigt det känns. Plötsligt kommer folk man bott ihop med ett år befinna sig utspritt över hela Sverige, och vissa kanske man aldrig ser igen. Men nu har vi trots allt en vecka kvar ihop. En vecka och lite till. Varje minut räknas.

Ha det jättebra!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Lyckan spred sig i kroppen efter att jag vaknade upp och tittade ut över en klarblå himmel. Efterlängtat. Lite frukt och omelett till frukost, följt av ett litet träningspass, sen blev det poolhäng med resten av internatet. Man kan minst sagt säga att vi alla gör vårt yttersta för att inte vara blekare än er där hemma när vi kommer hem. Men efter några timmar skuggade ett tjockare molntäcke internatet, och det var nog tur. Nu har jag istället fått ännu mer plugg gjort och snart är historian helt klar(!!!). Så skönt. Dock har magen börjat kurra rejält och jag inväntar spänt middagen som ska servera burgare.

Ha en bra helg!
Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Ännu en städtisdag som börjar treva mot sitt slut. På tal om slut så kan man onekligen känna hur årets säck börjar dras ihop. Skolan är bra duktig på att köra stenhårt in i det sista. Plugget har nått en gräns jag inte är riktigt van vid. Dessa tre sista veckor är så proppade att jag inte riktigt vet hur det ska hinnas med, bara att det måste göra det. Fortfarande försöker jag behålla en lugnande tanke om att "allt löser sig", för oftast gör det ju det. För övrigt har historia kursen jag läser in på egen hand gått jättebra. Nu har jag endast en uppgift kvar att lämna in, och efter det senaste peppande muntliga provet jag hade så känns det finemang.
Det gäller bara att orka ge allt, i alla de sista 8 uppgifterna/proven som är kvar....

Men mellan allt plugg ska jag också passa på att njuta av mina 3 resterande veckor i detta fantastiska land. Solen har nu, efter ganska mycket regn och gråa dagar, smugit fram bakom molnen igen vilket är så härligt. Dock ligger temperaturen runt 20-25, alltså ungefär som svensk sommarvärme, fast med den starka Afrikas solen. Efter att jag en än gång lyckades bränna mig i ansiktet, och dessutom fick mig en riktigt ful ansiktsbränna, har jag kommit fram till att jag aldrig kommer att vänja mig vid ekvatorns kraftiga sol. Kroppen är lyckligtvis än mer tålig, så idag ser det inte lika illa ut, och känns inte heller för den delen.

Imorgon blir det en heldag av plugg. Speciellt inför Matte Nationella på torsdag. Är lite nervös. Det tär lite på en nu när det i varje sista moment handlar om att prestera till fullo för att bevisa sin kunskap. Men det löser ju sig, som man brukar säga.

Hoppas ni har det bra,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Nu drömmer man sig tillbaka till tiden då ens enda bekymmer var skoskav, hur många lager kläder som krävdes för att inte frysa rumpan av sig och bristen på toaletter. Vi kan ju tydligt se att klädvalet inte fanns med på min prioriteringslista, men jag hade det rätt bra ändå. #mountkenya

Likes

Comments

Hoppas allt är bra,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Än en gång maxar jag med lite variation i form av film också. Det här var trots allt min sista Safari på ett tag. Vem vet när jag nästa gång får möta Afrikas vackra djurrike. Det var både med lätt fuktiga ögon och en lättnad som vi fick avsluta Safarin i Marans reservat. Trist att behöva inse det faktum att det inte blir av igen på ett tag, men samtidigt fick vi nästan vinka av alla djuren på savannen, så jag känner mig ändå otroligt nöjd och proppad av upplevelser som räcker länge.

Hoppas allt är bra!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Två busfrön

Ha de gött!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments