Graviditet vecka 38+39

God afton!

Ja, jag vet! Jag suger på att uppdatera kontinuerligt här inne, men nu har det varit semester så har varit iväg lite + att jag inte haft någon ork till att uppdatera, haha. Men aja, nu kör jag ett litet kombinerat inlägg för vecka 38/39 istället. Hoppas det duger! 😃

Idag är sista dagen på graviditetsvecka 39 och imorgon går jag då alltså in i vecka 40!!! HUR STÖRT??!! Krabban kan med andra ord födas NÄR SOM HELST! Det känns lite läskigt måste jag erkänna! Ska JAG trycka ut en unge ur min vagina snart liksom? Det vet jag inte om jag har gått med på att göra, haha.
Idag är det exakt en vecka kvar till bf och nu har 97,5% av el graviditeto passerat.

Min status?
Jag har varit väldigt seg och trött det senaste, vilket iof förmodligen har att göra med att jag typ inte kan sova på nätterna. Sover max 2 timmar i följd, sen vaknar jag av att jag måste kissa. Det är tur att jag inte jobbar nu så jag kan vila på dagarna, för annars hade jag varit ett vrak vid det här läget.
Mina händer (framför allt den högra handen) är typ helt bortdomnad hela dagarna pga den där karpaltunnelsyndromen, vilket är såååå obehagligt. Längtar tills det försvinner och jag kan använda min hand som vanligt (det längtar nog Pär också till😂😂😂 förlåt mamma och Sofia för att ni fick läsa det HAHA). Mina fötter/ben svullnar fortfarande upp om jag inte använder stödstrumpor, men eftersom det är mycket svalare där ute nu så kan ja använda mina strumpor varje dag och det är så himla skönt. Inte lika skönt att få på sig dem på mornarna, då det tar typ 5 min/strumpa. 😅
En annan grej jag märkt det senaste är att jag har fått sjukt mkt fotsvett, haha. Är det vanligt i slutet på graviditeten, eller är det bara jag?

Krabbans status?
Krabban är nu cirka 50 cm lång och väger omkring 3,3 kg. Barnet omges av ca. 1 liter fostervatten och har det trångt och gött i livmodern. I övrigt är det inte så mkt nytt med krabban denna veckan. :-)

Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut med både krabban och mig. Magen växer som den ska och hjärtljuden lät bra. Jag har nu gått upp 14 kilo totalt, vilket såklart inte är så jättemkt meeeen det har verkligen eskalerat nu de sista veckorna av graviditeten. Det är säkert mycket vätska, meeeen ändå. Får hoppas det mesta försvinner direkt efter födseln 😂.

Vad händer i övrigt?
Jag har under de senaste 3-4 dagarna känt av som mensvärk/ryggvärk samt att man känner att krabban trycker på rätt mkt ner mot vaginan. Så förhoppningsvis är det något som kaaaanske är på gång snart, men jag har inga höga förhoppningar. Min gissning är att jag kommer gå över ungefär 6-7 dagar, men vi får väl se. :-)

Vi har fått ärva sjukt mycket bebiskläder av våra grannar och av Sandra och Richard, vilket vi är så himla tacksamma för😍😍. Så dessa började jag att tvätta idag, vilket tar sin lilla tid. Hahah detta är inte ens alla kläder, meeen jag klagar inte. Verkligen uppskattat att man har så snälla människor runt omkring sig. 😃👌🏾

Nej nu ska jag nog ta och dö i soffan resten av kvällen. Hoppas ni tyckte det var lite kul med en uppdatering, även fast den kanske inte var superkul. 😃

Ha en fin kväll!
Puss & Kram

Gillar

Kommentarer

Sandravall
Sandravall,
Snart är bebis HÄÄÄR👏🏼😍❤️nouw.com/sandravall
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229