Bloggutfordringen står over målstreken, og jeg mener det står for sin tur å reflektere litt rundt den erfaringen 30 dager med blogging har gitt meg. Hva har vært bra og hva kunne jeg gjort bedre? Hva har jeg lært om meg selv som blogger?

Da jeg oppdaget denne utfordringen skal jeg ærlig innrømme at jeg ble motivert av premiepotten: En tur til Paris! På den andre siden har jeg alltid likt å blogge, men har aldri funnet noen god og fast rytme på det. Så det å bli tvunget til å skrive hver dag i 30 dager syntes jeg var en god ide. Likevel visste jeg fra starten at motivasjonen ville være som å vandre over vidden og at jeg egentlig ikke har noe spektakulært liv.

Jeg synes det er ubehagelig at jeg ikke kan sette en målgruppe for bloggen min. Den er åpen for alle, og jeg skal innrømme at jeg frykter fordømmelse for det jeg publiserer. Det kan være mange årsaker til det, men kanskje først og fremst fordi jeg ikke ønsker å dele tankene mine med alle, og fordi jeg opplever at begrepet blogging er negativt ladet. Samtidig er jeg redd for å fremstå narsissistisk, for det er noe jeg ikke identifiserer meg med. Jeg er heller ikke her for å oppnå anerkjennelse, eller for å la andre definere hvem jeg skal være. Jeg vet det veldig godt selv, og jeg har mange mennesker rundt meg som elsker meg for den jeg er. Jeg er her fordi jeg synes selve aktiviteten blogging er gøy! Det er en plattform som åpner opp for kreativitet gjennom å sette sammen språk og bilder til en meningsfull enhet. Når det er sagt, ser jeg for meg at assosiasjoner til blogging kan fylles med nytt innhold i framtiden. Kanskje kan jeg være en del av nettopp det.

Begrunn gjerne svaret ditt i kommentarfeltet. Hilsen lærer.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Er du klar for å lære hvordan du kan skape magi med kameraet ditt? Den beste formelen jeg kan gi deg er å finne frem kameraet før soloppgang, ved soloppgang, ved solnedgang og etter solnedgang. Er du med? Denne tiden på døgnet gir fantastiske foto-forhold og legger til rette for å skape magiske øyeblikk. Mine tips er listet opp under her!

✘ Sjekk værmeldingen, og finn ut nøyaktig når solen går opp eller ned. Vær ute i god tid!

✘ Plasser sola bak motivet, som i eksempelet over her.

✘ Sola er egentlig ikke kameraets beste venn, så det kan være nødvendig med manuell fokusering. Ved autofokus vil en kanskje oppleve at det klikker litt.. Men det trenger det ikke å gjøre! Det oppdager du nok skal du se.

✘ Dersom du ønsker uskarp bakgrunn/bokeh må du bruke et lavt blendertall, f.eks f/2.2 - Det betyr egentlig bare at objektivet ditt slipper inn masse lys i kamerahuset.

✘ Jeg er fan av lyssterk fast-optikk, og kan anbefale å bruke en 50mm eller 85mm, spesielt dersom du skal fotografere portrett. 35mm synes jeg også er gøy da! Det gir veldig forskjellige bilder. På bildene i dette innlegget er 50mm og 85mm brukt.

✘ Ha lavest mulig ISO- verdi, f.eks 200, hvis du ønsker å forhindre støy i bildene dine. Ofte tåler kameraer med få megapiksler og stor sensor høy iso-verdi. Dersom kameraet ditt har mange megapiksler (f.eks over 20), får du naturlig nok også mer støy/korn i bildene dine - og da er det ekstra viktig at dette tallet er lavt. ISO er lysfølsomhet, og kan enkelt forklares som falskt lys, som en tilføyer ved behov eller ønsket/uønsket støy.

✘ Lukkertid, ISO og blender må stilles inn i forhold til hverandre slik at du oppnår korrekt eksponering. Det vil si at bildet ditt hverken blir for lyst eller for mørkt. Som du kanskje skjønner omhandler alle disse innstillingene LYS! Undereksponerte (mørke) og overeksponerte (lyse) bilder kan også være veldig stilig, og noen ganger er det f.eks nødvendig å overeksponere bakgrunnen for å få fram motivet bedre! Prøv deg frem, og se hva du liker.

✘ Bildene mine er naturligvis etterbehandlet, men i hovedsak for å underbygge den stemningen jeg ønsker at bildet skal formidle. Jeg fotograferer alltid i RAW/NEF format og redigerer i Lightroom og Photoshop. Raw-format er en uferdig bildefil. Det vil si at dersom du f.eks har overeksponert et bilde med et uhell, kan du faktisk redde det! Har du derimot gjort samme feil med en .jpg-fil er du ille ute. Bildet under og over er tatt i det solen har gått ned. Førstnevnte i Norge, sistnevnte i Kenya.

Legg gjerne igjen enn kommentar om det er noe du lurer på! Og om det er interesse for det, lager jeg gjerne flere slike innlegg.

Likes

Comments

Når alle verdens gjøremål er rodd i land

Og sola skinner

Da skal jeg vandre gatelangs,

med et kamera i hånden

og fundere over min tid i Bergen.

Da kan det vare evig, det som egentlig er slutt.

Likes

Comments

Likes

Comments

Klar for å synke ned i sofaen, og bli der hele kvelden. Enough said. God helg!

Likes

Comments

På en ellers grå dag var det veldig gøy å finne Costume i postkassa! Bladet er fullspekket av inspirasjon, noe for en hver smak, og jeg kan virkelig sitte å bla i det om og om igjen.

Denne jenta trenger helg mer enn noen gang! Selv om jeg må arbeide med skole i helgen, skal det i hvert fall bli koselig å kople av litt med familie som kommer på besøk.

Likes

Comments

Advarsel. Her komme litt kliss-klass.

Hvem skulle tro at jeg i en alder av 14 år, skulle finne mannen i mitt liv? (Ja vi er gift) Jeg synes det er litt sykt å tenke på! Noen ganger tenker jeg det må ha vært en mening med det. Jeg ble faktisk forelsket med første blikk (klisje, men sant) av hans vesen. Jeg var nokså sjenert, og våget ikke snakke med han. Likevel bestemte jeg meg for at han skulle jeg ha. Tiden gikk, og etter en stund fikk også han øynene opp for meg (score!!). Jeg husker vår første date sammen som om det var i går. Jeg hadde på meg en mørk levis bukse og en rosa tunika. Den tullingen kom for sent, og nervøs som jeg var, gikk jeg opp og ned og rundt om i huset til han endelig ringte på døren. Vi skulle se film, og ble sittende i hver vår ende av sofaen gjennom hele filmen. Etterpå gikk vi ut på lekeplassen i gata og vippet. Utover kvelden hadde vi en konkurranse om hvem som våget å ligge lengst i veien i det det kom biler... Hehe, det sier kanskje litt om hvor unge vi var.

Mange år har gått siden den gang, og jeg føler at vi vokser mer sammen for hver dag som går. Jeg setter utrolig stor pris på hans gode egenskaper som blant annet er å være ydmyk, morsom og god å prate med. Jeg føler meg så trygg og avslappet med han, og jeg tror dere hadde blitt skremt om dere så oss sammen på dager hvor vi er litt retarded... Vi har virkelig ingen grenser.. Når det er sagt, vil jeg ikke lage et glansbilde av kjærligheten heller. For noen ganger sårer vi hverandre, blir irriterte eller sinte. Men de mindre gode dagene gjør gjerne at en setter ekstra pris på de gode.

<3

Likes

Comments

Synes det er så mye fint i butikkene for tiden. Her har jeg satt sammen noen av mine favoritter for øyeblikket. Jeg ser for meg at kjolen kan styles på mange ulike måter, slik at den kan brukes nå på vinteren, men også med bare ben og solbrun hud. Produktene har jeg funnet på Zalando, Bianco, Daniel Wellington og h&m. Kollasjen har jeg satt sammen i photoshop. SÅ gøy!

Likes

Comments

Denne søte lille skatten lå og ventet på meg i gjenbruksbutikken på lørdag, sammen med den fine dressjakken som jeg ser trenger å bli strøket. Både vesken og dressjakken kostet bare 60,-

Noen som ønsker innlegg om flere gjenbruksbutikker i Bergen? Stikker lett på et lite ride.

Likes

Comments

Instagram@birgittemaudalberge
  • Blogkeen
  • Nouw