FASHION, TIPS

HOW TO CLEAN YOUR SNEAKERS

Jeg elsker hvite sneakers, jeg elsker når de er splitter nye og ser skikkelig crisp ut. Men hvor lenge varer det? Ikke lenge, hvert fall ikke på jobb. Jeg får så vondt i snekker-hjertet så fort jeg får en liten flekk på skoene, og pleier å vaske de så fort som mulig. Men noen ganger kan man glemme det, og da setter flekken seg skikkelig. Det blir vanskelig å vaske bort. Så da må man prøve å finne nye metoder som gjør jobben skikkelig. Det er selvfølgelig best å være føre var, altså spraye skoene med repellent eller noe annet som beskytter skoene, da er de også enklere å rengjøre. Men om det er for sent, så har jeg noen gode tips her til dere!

1. Crep Protect // Det finnes mange merker med rengjøringsmidler for sneakers. Jeg har prøvd ganske mange forskjellige, men Crep Protect er den beste jeg har prøvd. Dette får du kjøpt så og si hvor enn du kjøper snekkers. Det beste er å kjøpe hele kittet, med microfiber klut, børste og vaskemiddel, i en liten boks. Jeg har kjøpt dette på Stress og Urban, koster rundt 200 kr og den er ganske drøy i bruk. De har også sneaker-wipes man kan ha i vesken, hvis et nødstilfelle skjer, hahah.

2. Bakepulver, vann og eddik // Dette er det siste trikset jeg har prøvd, faktisk helgen som var. Du tar like mye bakepulver, kokt vann og eddik i en bolle og rører til det blir en litt deigete konsistens. Deretter tar du en tannbørste (jeg brukte bare kosten fra Crep Protect) og skrubber i vei. La det sitte litt før du skyller av, da det blir litt kornete konsistens på skoene. Dette fungerte seriøst så bra! Jeg vasket 5 par snekkers, 3 hvite og 2 svarte. Til og med de svarte med mer svarte, haha. Det ene paret med hvite snekkers kastet jeg også i vaskemaskinen da de var skikkelig møkket i stoffet. Det hjelper også.

3. Neglelakkfjerner, bomull og vann // Dette trikset fungerer best på flekker som ikke har jobbet seg inn i skoen over alt for lang tid. Men du dypper bomullen neglelakkfjerner og skrubber på flekkene, deretter tar du håndkle eller tørkepapir og fjerner overflødig aceton, så teksturen på skoen ikke blir ødelagt. Man kan også skrubbe skoene med tannbørste og tannkrem, eller bomull med flytende sminkefjerner eller cleanser.

Liker

Kommentarer