Afgelopen week was het dan eindelijk tijd voor onze trip naar het Noorden van Spanje. Ook wel bekend als het Baskenland. Ik heb ondertussen al heel wat plekken gezien, maar van deze streek had ik nog niks gezien. Mijn koffer zat vol met truien en paraplu, want het is er een stuk kouder en er was slecht weer voorspeld.

Op donderdagochtend moesten we om kwart over 5 verzamelen bij de universiteit. Toen we in de bus zaten kregen we allemaal een rugzak met een T-shirt, blikje redbull en het programma voor het weekend.

Na ongeveer 6 uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan bij onze eerste stop, Pamplona. Deze stad is natuurlijk bekend van de San Fermin feesten met het bijbehorende stierenrennen. We hadden meteen een rondleiding in de stad en de gids liet ons zien van waar de stieren vertrekken en welke route ze afleggen. Wat me opviel is dat de hele weg vals plat omhoog loopt (wat dus best zwaar is om te rennen) en dat de straten ook heel erg smal zijn. Het lijkt me heel eng om voor die stieren uit te rennen, maar toch komen er mensen van over de hele wereld om eraan mee te doen. Pamplona is ook de stad waar de schrijver Hemmingway veel kwam. We lunchten dan ook bij een café waar hij vroeger ook veel kwam.

Na de lunch reden we door naar de volgende stad, San Sebastian. Hier zouden we slapen en de volgende ochtend hadden we ook hier een stadswandeling. Ik wist natuurlijk al dat het slecht weer zou worden, en in San Sebastian hadden we onze paraplu echt nodig. Het weer was net als in Nederland, de hele dag regen. Na de rondleiding besloten we pinchos te eten. Dit is eigenlijk hetzelfde als tapas, er zit alleen een prikker doorheen. Je kunt zelf je pincho kiezen van de bar en aan het einde reken je het aantal prikkers af. Ondanks de regen hebben we toch veel van de stad kunnen zien en wat mooie foto’s kunnen maken.

Na het eten reden we met de bus naar Bilbao. Hier zouden we ’s avonds met de hele groep in het hostel eten en daarna uitgaan. Die avond zou er een neon feest zijn en het was de bedoeling dat we allemaal het T-shirt aantrokken dat we op het begin hadden gekregen. De volgende ochtend gingen we eerst naar het Guggenheim museum. Ik vond het heel leuk dat dit bij de trip zat. Ook al is moderne kunst niet echt mijn ding, het museum is zo bekend dat je het gewoon gezien moet hebben als je er de kans voor krijgt. Er waren verschillende exposities, zoals ik altijd heb met moderne kunst vond ik een deel mooi en bijzonder en een ander deel maar wat vreemd. Zo was er bijvoorbeeld een “kunstwerk” dat bestond uit een lege lijst aan de muur. Heel apart. ’s Avonds hadden we weer een rondleiding door de stad. Helaas was het heel hard aan het regenen dus de stad kwam niet helemaal tot zijn recht.

De laatste dag vertrokken we al vroeg naar de laatste stad, Vittoria. Ook hier hadden we weer een lange rondleiding in de stad. Veel toeristen bezoeken de stad rond de kersttijd omdat het park wordt omgebouwd tot een levensgroot kerstdorp. Daarna liepen we door de rest van de stad, die me qua stijl een beetje aan Duitsland deed denken.

Aan het einde van de middag was het tijd voor onze allerlaatste stop, het wijnhuis Marques de Riscal. De rode wijnen van dit merk worden gerekend tot de beste wijnen van de wereld! We hadden een rondleiding door de wijngaard, de fabriek en het bijbehorende hotel met (wijn)spa. Aan het einde van de rondleiding was er nog een kleine wijnproeverij.

Ik ben heel blij dat ik nog een nieuw stuk van Spanje heb kunnen zien! Waarschijnlijk was dit de laatste trip van het semester want vanaf deze week beginnen de tentamens.

Saludos,

Birgit

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Na een paar weekenden bezoek te hebben gehad was het zondag 3 December weer tijd om nieuwe plekken in Spanje te ontdekken. Samen met mijn huisgenoot Sophie en twee klasgenoten hadden we een trip geboekt bij Happy Erasmus.

Om 9 uur 's ochtends vertrokken we met de bus naar Salto de la Novia. Dit is een 60 meter hoge waterval in een natuurgebied vlak bij Valencia. We waren er best vroeg en het was dan ook nog wel fris (dat zie je wel op de foto's).


Na een korte stop bij de waterval gingen we terug naar de bus. Na nog een uur rijden kwamen we aan bij Peñiscola. Dit staat ook wel bekend als de stad op het water, omdat het voor een groot deel omringd word door de zee. Het is ook de plaats waar een gedeelte van Game of Thrones is opgenomen.

Het is niet zo heel groot en je kon merken dat het toeristen seizoen echt voorbij is. Het was er heel erg rustig en een deel van de winkeltjes en restaurants was ook dicht. Maar we hebben toch genoeg kunnen zien. We kregen eerst een rondleiding in het kasteel en de tuinen die erbij horen. Als laatste kregen we nog een rondleiding in de stad.

Ook in Spanje word het nu vroeger donker. Rond 6 uur begint het te schemeren en om half 7 is het stik donker. We hadden het geluk dat we net rond die tijd nog even wat foto's wilde maken en dus mooi de zonsondergang konden meepikken.

Ook deze twee plekken kan ik weer afstrepen van mijn lijstje! Ik heb nog een trip naar het noorden van Spanje op de planning staan en daarna zit het er alweer bijna op.

Saludos, Birgit

Likes

Comments

De afgelopen weken had ik weer bezoek, heel leuk om iedereen na zo een lange tijd weer te zien. En gelukkig is het afscheid deze keer niet zo heel lang, want over precies 4 weken is het Kerstmis en dan ben ik weer even thuis!

Nu al het bezoek weg is kan ik ook wel een lijstje maken met favoriete dingen om te doen als je in Valencia bent. Dus hier komt ie.

Cuided de las Artes y Ciencias

Deze had iedereen natuurlijk wel verwacht. Dit is dan ook het meest bezochte deel van Valencia. De lokale Spanjaarden zijn helemaal niet zo blij met het complex. Het heeft namelijk heel veel geld gekost om te bouwen en word nauwelijks gebruikt, en het is een enorm contrast met de rest van de stad. Het bestaat uit 6 verschillende gebouwen, allemaal ontworpen door Santiago Calatrava.

Zo heb je het L'Hemisferic, dit is een 3D IMAX-bioscoop. Je kunt er op ligbanken verschillende films kijken.

L’Umbracle, dit is een grote tuin van meer dan 17.000 vierkante meter. Een deel is overdag een publieke stadstuin, waar je tussen de palmbomen en tropische bloemen kunt wandelen. Het andere gedeelte is overdag afgesloten, maar is in de zomermaanden 's nachts een openluchtdiscotheek.

Museo de la Ciencias Príncipe Felipe, dit is het wetenschapsmuseum. “Verboden niet aan te raken” is het motto van dit museum. Je mag dan ook echt overal aanzitten en je bent hier dan ook makkelijk een halve dag kwijt als je alles wil doen.

L’Oceanografic is het grootste aquarium van Europa met zeven verschillende ruimtes. Iedere ruimte heeft zijn eigen soort vissen en planten. Er zijn 2 tunnels waar je tussen de vissen doorloopt, dit is heel leuk om te zien, maar helaas zijn dat ook altijd de drukste plekken.

Palau de les Artes Reina Sofia, dit is het operagebouw. Je kunt er naast operavoorstellingen ook naar balletvoorstellingen of uitvoeringen van het symfonieorkest gaan. En als laatste nog het Agora, hier mag je als toerist helaas niet naar binnen. Het is een soort congrescentrum waar vaak tentoonstellingen en verschillende bijeenkomsten zijn. Op het moment wordt het gerestaureerd, dus mooie foto's kun je er ook niet echt van maken.

Pleinen

In het oude centrum zijn een aantal gezellige pleinen. Zo is er het Plaza de Ajuntamento. Hier staat het stadhuis en het oude postkantoor. Dit vind ik de mooiste gebouwen van Valencia.

Plaza de la Reina, dit is het plein aan de voorkant de kathedraal en hier zitten een heleboel leuke restaurantjes. Dit is dan ook de plek waar je de meeste toeristen zult tegenkomen.

Plaza de la Virgin, dit plein ligt aan de achterkant van de kathedraal. Hier is ieder weekend wel iets te beleven, van een samba band tot traditionele Spaanse dansers. Ook hier kun je heerlijk op het terras zitten voor een drankje.

Mercado Central en Mercado Colon

Dit zijn twee overdekte markthallen, maar ze zijn heel verschillend. Mercado Central is de plek waar je vers fruit, vlees en vis kunt halen. Het staat er vol met kleine kraampjes. In Mercado Colon zitten verschillende kleine restaurantjes. Hier kun je heerlijk lunchen of lekker een drankje doen bij de Gin club of het speciaalbier café.

Kathedraal en El Micalet

De kathedraal is niet te missen als je in het centrum bent. Je kunt er naar binnen en dan kun je met behulp van de audioguide door een groot deel van de kathedraa lopenl. Hij is vooral beroemd omdat hier sinds de 15e eeuw de “Heilige Graal” staat.

Naast de kathedraal staat El Micalet, dit is een hoge uitkijktoren. Nadat je alle 207! trappen op bent gelopen heb je een heel mooi uitzicht over de stad.

Wandelen door het oude centrum

Wanneer je in het oude centrum loopt kom je het ene na het andere oude gebouw tegen. Mijn eigen favorieten zijn het station, de stierenvechtersarena en de oude stadstorens.

Turiapark

Zoals ik eerder al heb verteld was het vroeger een rivier en loopt het park dan ook door de hele stad. Er zijn fiets- en wandelpaden, sportvelden, speeltuinen, ligweides en fonteinen. Mijn advies is om met de fiets gewoon het hele park (of een deel) uit te fietsen, onderweg is er namelijk heel veel te zien!

Strand, boulevard en de haven

Het is allemaal niet super goed te bereiken met het openbaar vervoer helaas, maar het is zeker een bezoekje waard. Als het weer het toelaat kun je lekker op het strand liggen. Als de temperatuur iets minder is kun je er nog steeds hardlopen, picknicken of met een boek gaan zitten. Langs de boulevard zijn allemaal toeristenwinkeltjes en hier krijg je ook de beste paella’s van de stad. De haven ligt vooral in de zomer vol met allemaal jachten en af en toe ligt er een enorm cruiseschip.

​Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken om te bezoeken, maar dit zijn toch de favorieten van mijn bezoek.  

Hopelijk heeft iedereen op deze manier weer iets meer een beeld van de mooie stad waar ik zit.   

Saludos Birgit!

Likes

Comments

De tijd gaat zo snel dat ik niet doorheb dat ik al over de helft van mijn exchange ben. Deze week is ook de eerste week dat ik mijn lange broek uit de kast heb gehaald. Want helaas begint het ook hier in Spanje herfst te worden. Overdag is het nu tussen de 18 en 20 graden, 's avonds koelt het af tot ongeveer 10 graden. In Nederland zou ik heel blij zijn met dit soort temperaturen in november, maar ik ben ondertussen wel gewend aan de Spaanse temperaturen. Voor mijn gevoel is het nu toch wel koud en ik draag gewoon lange broeken en shirts met lange mouwen. Als je de Spanjaarden over straat ziet lopen zou je denken dat het al winter is. Veel mensen lopen al met hun dikke winterjas, sjaals en mutsen. Zo erg vind ik het gelukkig nog lang niet!

Afgelopen weekend had ik een rustig weekend zonder verre tripjes. Maar ik ben natuurlijk niet thuis blijven zitten. Op zaterdagochtend ging ik samen met Saskia en Clara naar de stierenvechtarena. Ik wilde deze al lang van binnen bekijken en er schijnt ook een museum bij te zitten. Het stierenvechten is (helaas) in Spanje nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur, al worden er alleen nog gevechten gehouden op feestdagen in plaats van ieder weekend. Als er geen gevecht is kun je wel nog kaartjes kopen voor het stierenacrobatiek. Toen we bij de arena aankwamen waren er nog een aantal jongens aan het trainen voor het stierenvechten. Er is in Spanje een echte opleiding tot matador. Dit was heel grappig, ze stonden allemaal in tweetallen, 1 iemand was de matador en de ander moest de stier nadoen (inclusief het grommen en kermen als de "stier" geraakt was). Ook het museum is zeker de moeite waard om te bezoeken. Alles wat met het stierenvechten te maken heeft kun je er zien. Ze hebben zelfs een film waar je een echt stierengevecht ziet.

Nadat we bij de arena waren geweest gingen we naar het stadion Mestalla voor de wedstrijd van Valencia tegen Leganés. Ik wilde al langer een keer naar een wedstrijd gaan en dit weekend waren er nog veel kaartjes over. Het stadion is heel erg groot en we zaten best wel hoog, maar we konden de wedstrijd nog steeds goed volgen. Het is heel leuk om te zien hoe erg de Spanjaarden meeleven met hun club. Ieder doelpunt werd uitgebreid gevierd.

Op zondag gingen we nog even langs het strand en bezochten we Port Saplaya. Dit is een klein havendorp net boven Valencia en staat ook wel bekend als "het kleine Venetië van Spanje." Het is een kleine haven met allemaal gekleurde huizen eromheen. Het is er in de zomermaanden heel druk met toeristen, maar nu was het er lekker rustig.

Saludos,

Birgit

Likes

Comments

Op 31 Oktober was Halloween. In Nederland merk je ook wel dat het de afgelopen jaren steeds populairder word, maar hier in Spanje is het echt een groot feest. Een groot voordeel is dat 1 November een nationale vrije dag is! Alle winkels hangen al weken vol met pompoenen en spinnenwebben, een beetje zoals dat bij ons thuis met de sinterklaas en kersversiering gedaan wordt.

Samen met de huisgenoten hadden we kaartjes gekocht voor een evenement van ESN, een van de erasmus organisaties. We hadden kaarten voor de ESN Freakshow, een super groot feest voor meer dan duizend erasmus studenten op een geheime locatie.

Bij een Halloween feest horen natuurlijk ook kostuums, dus samen met Saskia en Sophie gingen we op zoek naar een pakje in een van de vele Chinese winkeltjes bij ons in de buurt. Het probleem was dat veel kostuums alleen in kindermaten verkrijgbaar waren, dus we moesten iets creatiever zijn. 

Op dinsdag moesten we om 10 uur ’s avonds verzamelen voor de bus die ons naar de locatie zou brengen. Het bleek een discotheek te zijn met zowel een buiten als binnen locatie. Alles was helemaal aangekleed in Halloween thema en er waren een heleboel artiesten die verkleed waren als de “freaks” van het circus. Zo was er de vrouw met de baard, iemand met 2 hoofden, waarzeggers, jongleurs en nog veel meer. Halverwege de avond kwam er een batucada band optreden en later waren er ook nog verschillende dansers.

Het was heel leuk om een keer echt Halloween te vieren, het deed me een beetje denken aan carnaval thuis!

Saludos, Birgit

Likes

Comments

Op zondag 29 Oktober ben ik samen met 2 klasgenoten naar Madrid geweest. We vetrokken al vroeg in de ochtend, om 5 uur. De bus zat gelukkig niet helemaal vol waardoor ik op de achterbank nog lekker kon slapen. Rond half 10 ’s ochtends kwamen we aan in Madrid. We hadden even tijd om te ontbijten dus besloten we om churros met chocolademelk te halen. Daarna hadden we een rondleiding door Madrid en hadden we al heel veel gezien. De rest van de dag hadden we vrije tijd en besloten we om door te lopen naar het grote park van Madrid omdat we dit nog niet gezien hadden.

We stopten eerst nog bij een rooftopbar. Deze had de gids ons aangeraden omdat je er een super mooi uitzicht over de stad had. Nadat we de nodige foto’s hadden gemaakt liepen we door en kwamen we bij het park. Het was nog mooi weer, je zou niet denken dat het al herfst is. Maar de kleuren van de bladeren aan de bomen verraden dit toch. Het was heel druk in het park en overal waren mensen aan het optreden. Goochelaars, clowns, muzikanten, ze waren er allemaal. 

Op de weg terug naar het centrum kwamen we toevallig het Prado museum tegen en besloten we hier ook even naar binnen te gaan. We hadden helaas niet heel veel tijd meer over, dus als ik nog een keer terugga dan ga ik er nog een keer naartoe. Uiteindelijk maakten we na het eten nog een snelle stop bij het ham museum in Madrid en daarna was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Valencia.

Eigenlijk is 1 dag niet genoeg om Madrid te zien, maar ik ben blij dat ik er in ieder geval geweest ben. Nu weet ik zeker dat ik nog een keer terug wil!

Saludos, Birgit

Likes

Comments

De afgelopen weken waren druk met bezoek, maar helaas ook tentamens en presentaties. Bij ESIC word de nadruk vooral gelegd op het overbrengen van je verhaal aan het publiek. Er heb dan ook veel presentaties, mondelinge tentamens en debatten. Heel anders dan ik gewend ben van thuis. 

In het weekend van 20 oktober kwam Robin eindelijk langs samen met zijn ouders, zusje en haar vriend. Ik ben ze gaan ophalen op vliegveld, maar daarna moest ik naar school. ’s Avonds hebben we samen tapas gegeten. Op zaterdag hebben we fietsen gehuurd en hebben we alle plekken die wat verder van het centrum liggen bezocht. Zo hebben we een groot stuk door het Turia park gefietst, naar het Cuidad de las Artes y Ciences geweest en de laatste stop was het strand. Het was nog lekker warm en het was een heerlijke dag op de fiets! ’s Avonds zijn we weer tapas gaan eten bij een tentje in de buurt van mijn kamer. Op de laatste dag hebben we door het oude centrum gewandeld. Op zondag is er heel veel gesloten, dus veel andere opties dan winkelen of ergens op een terrasje gaan zitten heb je dan ook niet. Op maandag vertrokken ze helaas weer.

Maar ik hoefde niet lang te wachten want op woensdag kwam het volgende bezoek alweer! Philippe kwam samen met neven en nichten langs. Ook tijdens hun bezoek had ik een aantal tentamens en verplichte uren op school. Gelukkig had ik op woensdag de hele dag vrij en hebben we fietsen gehuurd. (alweer) De fiets is voor een bezoekje het makkelijkst omdat je alle leuke plekken op een dag kan bezoeken en je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer, dat kan hier nogal onvoorspelbaar zijn. We bezochten weer het strand, cuidad de las artes y ciences, het voetbalstadion en fietsten langs mijn kamer. (Philippe had opdracht gekregen om wat spullen vanuit Nederland mee te nemen) Op donderdag en vrijdag had ik lange dagen op school dus hebben we alleen samen kunnen eten. Maar voor hun was het een mooie kans om nog even te genieten van het mooie weer op het strand en ze bezochten het science museum. Helaas vertrokken ook zij weer op zaterdag. Sabine en Maurice vlogen al vroeg in de middag, maar omdat Philippe en Patrick pas later vlogen besloten we om nog wat te winkelen en een laatste drankje te doen bij Mercado de Colon. We sloten af met super lekkere hamburgers van The Black Turtle!

Ik vond het heel leuk om iedereen weer te zien. Het is ook fijn om eindelijk de plekken te laten zien waar ik het aan de telefoon altijd over heb. Over 2 weken komt het volgende bezoek alweer en daar kijk ik enorm naar uit, maar eerst staat er nog een bezoek aan Madrid op de planning.

Saludos, Birgit!

Likes

Comments

Ondertussen zitten we alweer halverwege Oktober, de tijd vliegt echt!

Maar dit betekent ook dat de eerste deadlines, presentaties en tentamens voor de deur staan. Het vakantiegevoel is nu ook wel voorbij. Gelukkig is het weer nog steeds heerlijk! Omdat de komende tijd veel dingen voor school op de planning staan had ik een rustige week.

Ik besloot deze week voor het eerst de cafetaria van school uit te proberen samen met twee Belgische klasgenoten. In Spanje is het normaal om ook 's middags al een warme uitgebreide maaltijd te eten, dit deden we dan ook. Je kan op school alleen het dagmenu eten. Dit bestaat uit een stokbroodje, salade, warm hoofdgerecht, waarbij je altijd kunt kiezen uit vlees, vis of pasta, een toetje en een drankje. Zo voelde we ons toch wel een echte "Spaanse" student.

De rest van de week heb ik vooral veel gestudeerd, en na een tip van een van mijn Spaanse klasgenoten probeerde ik dit in een van de vele koffie zaakjes in de buurt. Dit was alleen niet zo'n succes voor mij, want ik werd teveel afgeleid door de mensen die binnenkwamen. Vanaf nu studeer ik weer gewoon thuis of in de bibliotheek van school.

In het weekend heb ik nog een gewoonte van de Spanjaarden geprobeerd. Ik ging namelijk in de ochtend hardlopen in het Turia park samen met Anne, een Frans meisje dat ik tijdens de Andalusië trip heb leren kennen. Het Turia park was vroeger een grote rivier die door Valencia stroomde, maar nadat deze was overstroomd hebben ze hem drooggelegd en er een park van gemaakt. Het park loopt dan ook door heel Valencia. De Valencianen noemen het nog steeds "El Rio". Mocht je dus de weg vragen en ze noemen el rio, ga dan niet op zoek naar een rivier. Dit deed ik wel, en het duurde ook even voordat ik doorhad dat er geen rivier in Valencia meer is. Er staan allemaal fitness apparaten in het park en er zijn veel plekken om te picknicken. 's ochtends is de temperatuur het fijnste om te sporten en het was dan ook heel druk in het park. De dag erna had ik helaas ook best wel last van spierpijn. 

En dan nog het laatste ding waardoor ik me toch wel een local begin te voelen. Ik kon zelf iemand de weg wijzen, in het Spaans! Daar was ik toch wel een beetje trots op.

Dit weekend is er een waar ik al lang naar uitkijk, want Robin komt langs met zijn familie!

Saludos, Birgit

Likes

Comments

p 5 oktober was het dan eindelijk tijd voor de andalusië trip. Ik keek hier al een tijd naar uit! Samen met Saskia vertrok ik om 23:45 naar het voetbalstadion. We zouden dan de hele nacht doorrijden en om 7 uur ’s ochtends kwamen we aan bij onze eerste stop: Granada!

Omdat we zo vroeg waren konden we nog niet inchecken dus gingen we met de hele groep ontbijten. Ik had een lokale lekkernij, churros mot cholodemelk! Na het ontbijt was het tijd voor de rondleiding van de stad. De rest van de dag hadden we vrij. Rond half 6 vertrokken we naar het Alhambra, een middeleeuws fort en kasteel. We waren er op de perfecte tijd, omdat de zon net onderging konden we mooie foto’s maken! Daarna gingen we samen wat eten. Het is in Granada normaal dat je bij je drankje een gratis tapas krijgt. Veel locals stoppen dan ook op verschillende plekken en hebben zo dan gratis avondeten!

Op zaterdag ging de reis verder naar Ronda. Misschien niet de meest bekende stad in Andalusië, maar zeker het bezoeken waard! Ronda is vooral bekend van diepe kloof die midden door de stad loopt. Ook hier hadden we weer een rondleiding van zo’n 3 uur en hebben we alle mooie plekken van de stad kunnen zien. Na de rondleiding gingen we weer terug naar de bus want we zouden alvast naar Sevilla rijden. In Sevilla aten we bij een Chinees restaurant (alle tapas tentjes waren helaas al vol). Na het eten hadden we een botellon. Bottelons worden veel gedaan in Spanje. Je gaat dan samen met een groep, meestal buiten, alvast wat drinken omdat de drankjes in de club erg duur zijn. We kochten tinto de verano, een super lekker drankje dat lijkt op sangria. Het word gemaakt met rode wijn, rum en frisdrank met prik (meestal fanta of sprite). Na de botellon gingen we naar de club in Sevilla.

Zondag begon de dag al vroeg met de rondleiding door Sevilla. Het eerste deel was met de bus zodat we ook de mooie plekken die buiten het centrum liggen konden zien. We hadden een lange stop bij het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van de wereld! Daarna ging de tour te voet verder en zagen we bijna alle hotspots. De rest van de middag hadden we vrij en besloten we de overige toeristische hoogtepunten nog te bezoeken. Andalusië ligt een stuk zuidelijker dan Valencia en niet aan de zee, het was er dan ook een stuk warmer. De gemiddelde temperatuur dit weekend was 35 graden, en in Sevilla was het zelf 40 graden! De laatste avond gingen we naar een echte flamenco show. Dit was heel erg leuk om te zien! Ik vond het jammer dat ik maar 1 dag in Sevilla was, en zou dan ook zeker aanraden om de stad voor een weekend te bezoeken als je op je gemak alles wilt bekijken.

Maandag was alweer de laatste dag van de rondreis en we hadden onze laatste stop in Cordoba. Ook hier hadden we weer een lange rondleiding en daarna nog even vrije tijd. Cordoba is niet zo groot, maar er is nog heel veel te zien van de oude stad.

Het was echt een super leuk weekend en ik heb heel veel mooie dingen gezien. Ik heb ook veel te veel foto’s gemaakt om hier allemaal te laten zien, maar ik heb een kleine selectie gemaakt.

Saludos, Birgit

Likes

Comments

Inmiddels zit ik al meer dan een maand in mijn kamer, waar ik nog steeds super blij mee ben! Dit betekent dat ik de huur moest gaan betalen. Ik huur mijn kamer bij de instantie Happy Foreigners World. Zoals wel bij meer Spaanse bedrijven gaat het betalen van de huur handje contantje op het kantoor. Ik moet dus met al mijn geld over straat, want pinnen is daar niet mogelijk. Toen we de huur hadden betaald kregen we ook eindelijk ons welkomst pakket. (het is Spanje dus alles gaat op het gemak/langzaam) In het pakket zat een rugzak, t-shirt, sleutelhanger en een kortingskaart.

Aan het einde van de week besloten Saskia, Sophie, Clara en ik uit eten te gaan. We hadden er alleen geen rekening mee gehouden dat het vrijdagavond was en er dus bijna nergens plek was. Na een tijdje kwamen we uit bij "low cost pizza". De naam zegt eigenlijk alles, je krijgt er een menu voor €4,50! Het is niet echt een gezellig restaurant, maar de pizza's zijn wel lekker. 

De volgende dag moest ik al vroeg opstaan, Saskia en ik hadden namelijk om 5 uur 's ochtends de bus naar Toledo. We vertrokken zo vroeg omdat Toledo midden in Spanje ligt (vlakbij Madrid) en dus lang onderweg waren. Toen we eindelijk in Toledo waren gingen we eerst met de bus naar een panorama punt. Daarna reden we door naar het centrum. In de stad hadden we een lange rondleiding van een enorm enthousiaste gids. We bezochten alle bijzondere plekken van Toledo en gingen ook bij een paar plaatsen naar binnen. De rest van de middag hadden we vrij. Samen met een Oostenrijks meisje dat we hadden ontmoet liepen we een rondje door de stad. De foto's kun je aan het einde van de blog vinden. 

Toledo is ontzettend toeristisch, ieder uur word er weer een nieuwe buslading toeristen gedropt. Er zijn veel toeristische winkeltjes dus een authentiek middeleeuws-stadje is het niet meer. Maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken! Ik zou het wel combineren met bijvoorbeeld een paar dagen Madrid, dan hoef je niet op een dag meer dan 10 uur in de bus te zitten.

Saludos, Birgit!

Likes

Comments