Header

Leon -1år

Leon har passat på att ta sig fram över golvet idag när storasyster har varit på förskolan. Han rullar mest runt från mage till rygg för att ta sig fram men då och då försöker han krypa. Han är aldrig där jag lagt honom längre!

Leta nappar i mammas och pappas säng är kul!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Från mamma kroppen, Kost

Idag börjar jag äta riktigt strikt. Det funkar inte just nu att jag ska äta nyttigt och ge mig själv fria tyglar utifrån det. Nej jag behöver en plan som kommer vara tråkig men som kommer ge resultat. Såhär kommer mina matdagar se ut:

Innan frukost: 1glas citronvatten
Frukost: havregrynsgröt med 2äggvitor i, 1/2msk kokosolja och 40g frysta bär. Ev havremjölk till. Alternativt äggröra med spenat, tomat och rödlök gjord på 1ägg och 2äggvitor.
Lunch: 120g protein, helst kyckling/torsk/tonfisk, grönsaker och 100g potatis/ris/quinoa, 1msk olivolja/linfröolja på grönsakerna.
Middag: samma som till lunch
2 mellanmål om dagen. Antingen kvarg/lättyoghurt/keso med bär/äpple eller två glutenfria knäckebröd med skinka/hommus på.

Jag kommer dricka te precis som vanligt (ca 3koppar om dagen) och vatten som vanligt.
Med kryddor och olika grönsaker går det att variera måltiderna mer än det låter som ovan.
Efter träning kommer jag dricka proteinshake och äta 2 riskakor för energi. Är jag hungrig på kvällen och verkligen behöver något extra kommer jag ta ett till mellanmål som ovan.

Den här matplanen kommer jag hålla nu i 2 månader, fram till 26 november helt enkelt (var tvungen att kolla kalendern) och då ska jag väga och mäta mig igen och se vad som har hänt. Spännande!

Det här klarar jag!

Likes

Comments

Personligt, Leia 1-2 år, Leon -1år

Den här veckan har varit tuff. Båda barnen och jag blev förkylda förra söndagen och hela veckan har vi varit dåliga. Sjuk och ensam hemma på dagarna med 2 sjuka små barn är inte det lättaste. Och i onsdags blev Sambon sjuk. Leia har haft svårt att andas så vi har hunnit med 2 besök på vårdcentralen och ett på SöS för dubbelkoll, allt är bra med henne men föräldrahjärtat värker när ens barn inte mår bra. Det var lite som en smäll rakt i magen när de sa att Leia eventuellt har förkylningsastma (när barn är under 2år behöver de ha fått symtom 2 gånger för att det ska vara förkylningsastma). Jag har haft astma sen jag var liten och vet hur fruktansvärt det är att uppleva andningssvårigheter men vet ni, det kändes värre att behöva se sitt barn ha svårt att andas. Det går inte att beskriva. Jag stålsatte mig för att klara av veckan men sen i torsdags, när vi kom hem från SöS, har jag känt mig rubbad i ork och tålamod. Det har varit en tuff vecka för både mig och Sambon, både fysiskt och psykiskt. Jag kan räkna på en hand hur många gånger jag tappat tålamodet sen Leia föddes och sen i torsdags har det skett det dubbla antalet. Det är fruktansvärt! Jag behöver bli helt frisk och få lite tid att vila och sen ska jag vara den mamman jag vill vara, nej den mamman jag är, igen.

Mycket mys har det blivit i veckan!

Likes

Comments

Från mamma kroppen

Jag ska erkänna en sak. Den senaste tiden har jag totalt blundat för att jag vill få tillbaka min kropp sen innan barnen och fått för mig att det kommer ske automatiskt. Men så är självklart inte fallet. Jag måste jobba hårt för att komma dit igen. I våras var jag stenhård med kalorier och räknade minsta grej jag stoppade i mig och tränade flera gånger i veckan men sen efter midsommar tog jag så fint semester från det. Grillkvällar med vin och ingen träning. Gick upp 2kg igen och sen dess har jag sagt att jag ska komma igång men så blev jag förkyld, har haft en dålig natt eller så kommer någon annan urdålig ursäkt fram. Men igår kom jag på att enligt appen jag använder för att räkna kalorier, hade jag gått ner så mycket jag vill gå ner nu i veckan, om jag fortsatt räkna kalorier som tänkt i våras. Det kändes som ett slag i magen.
Va tusan! Jag vill få tillbaka min kropp som är rörlig, kan stå på händer, där magen inte sticker ut över jeansen och som jag vet att jag kan lita på. Så känns det inte nu.
I morse började jag dagen som jag ska för att hålla kalorierna och vid nio gick jag ut på en PW i 50 min med båda barnen i vagnen. Hemma stretchade jag ordentligt och insåg att det kommer krävas många timmar yoga innan jag är lika vig som förut.
Jag är 24 år och har tid på mig att komma tillbaka men jag vill ha det nu! Jag vill komma i mina vinterkläder så jag kan vara ute och leka i snön i vinter och jag vill känna att min kropp orkar leka utan att jag får ont i ryggen eller att kroppen sjunker ihop.
Puh det kommer vara ett jäkla slit men jag kommer klara det. Klart som tusan jag kommer klara det!

Mitt mål är att till min 25års dag den 28 januari ha gått ner till samma vikt jag hade innan Leia och att jag ska känna mig starkare i kroppen. Det här ska jag klara av!

Likes

Comments

Behöver nog inte skriva mer än att vi har en bra start på veckan!

Likes

Comments

Personligt

Jag har älskat att läsa böcker ända sen jag lärde mig läsa. De senaste åren har det blivit fler serier än böcker för att jag någonstans fått för mig att det är mer avkopplande. Skönt att den konstiga idéen bevisats vara fel senaste veckorna. Att spendera en fredagskväll med ett glas vin och en bok, det är lyx det!

Likes

Comments

Dagens mål, Från mamma kroppen

Ny dag, nya möjligheter! Så vad säger ni? Ska vi starta den här dagen på det sätter vi själva tycker är bäst och lämna stressen för ett tag? Här hemma ligger vi kvar i sängen och tittar på Frost innan vi ska göra i ordning oss för förskolan. Det spritter i kroppen att sätta igång och bli mitt hälsosammaste jag någonsin. Tänkte att några dagens mål kan hjälpa till med det.

- Dricka 1L grön smoothie
- Yoga första dagen på 30 days of yoga
- Effektiv träning i 30 minuter
- Läsa en bok i 20 minuter
- Få ihop minst 1 timmes promenad
- Skölja näsan
- Få i mig mina vitaminer och mineraler
- Dricka så många koppar te jag vill ha

Hoppas du får en fin dag!

Likes

Comments

Leon -1år, Leia 1-2 år

Kvällen igår var alldeles perfekt lagom. Min mamma, lillebror och hans sambo Amanda kom över. Vi grillade, pratade, lekte med barnen och tog en tidig kväll. Tror de gick strax efter åtta och inte långt där efter gick jag och la mig. Alla var fredagströtta men det var mysigt att hinna ses lite.

Så fort vi ställde fram Leias tallrik på bordet satte hon sig i sin stol och väntade på maten!

Likes

Comments