Jaa, då är man stationerad vid teven igen. VM får oss att bli tjocka. Nej, inte alla. Men man sitter ju gärna i soffan med något gott att tugga på. Iallafall jag. Dagens tilltugg till matchen blev hällakullor med hasselnötskräm. Alltså något sorts bröd med en sorts nutella-wannabe gjord av Ica. Förvånansvärt god var den, men nutella slår ju allt liknande, så det är ju knappt någon ide att jämföra.

Funderar lite på Spaniens spel också, det måste vara hårt för dem nu. De har ju vart väldigt bra före detta VM, och första matchen, mot Nederländerna gick inte alls bra. Nu ligger de också under mot Chile. Insåg att de måste verkligen vara starka. Kroppsligt, självklart, men även mentalt. Inte bara Spaniens spelare, utan spelare överhuvudtaget. De kan gå ut på en massiv stadium, och bara fokusera på matchen de ska spela. Alla de tusentals folk som iakttar allt de gör. Folk runtom världen, men framförallt från deras egna land. Det land de spelar för, de har förhoppningar, förväntningar och förtroende till cirka elva människor under ungefär nittio minuter. Allt folk som hoppas på en seger, när de har en förlust bakom sig. Det måste vara svårt att ha den vetskapen med sig som spelare när de är påväg ut på planen för att i nittio minuter spela, inte bara för sig och sitt lag, utan även för sitt land. Ändå kan de bara gå ut, och göra allt de kan, och visa upp sitt bästa för världen.
Det är imponerande.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Konstigt hur sin säng kan kännas så skön efter en natt borta. Men när man har gått och stått i två dagar i inte så tidigare använda skor är känslan en av de bästa man kan uppleva.
Fredagen var som sagt helt fantastisk och lördagen, helt okej den med. Tog en sväng i Stockholm och shoppade en del. Mycket långa köer var det i butikerna, så man orkade inte riktigt stå i alla provrumsköer.

Men nu, efter en bilresa ett par timmar är jag tillbaka i min egna säng, och ligger och kollar på England-Italien matchen. Sov i bilen en stund, så orken finns att kolla på fotboll, och det var tur det. Ganska intressant match tycker jag. Mysfaktorn är på topp helt enkelt.


Likes

Comments

I stort sett har denna dagen vart en underbar dag. Det började med en skolavslutning, vilket var otroligt välkommet och efterlängtat; nu är sommaren verkligen här. Även fast det inte riktigt känns så än, men jag var ju faktiskt i skolan i morse, så det var väl inte så konstigt.
Den riktiga "sommarkänslan" kommer nog runt midsommar tänker jag mig. Vilket jag ser fram emot, enormt. En höjdpunkt på året som alltid förtjänas att bli firad ordentligt, på något sätt.

Dagen fortsatte iallafall med en resa i bilen i ett par timmar till Friends Arena, där vi fick se 5 Seconds Of Summer och One Direction. Helt ärligt har min hjärna inte riktigt fattat än att jag idag, nu är det väl igår dock, såg dem live och hörde deras röster. Alltid en häftig känsla att gå på konsert, även fast det nästan alltid är svårt att förstå att det verkligen är live. Att man inte behöver kolla på något stor tv-skärm för att se dem, utan kollar man bara lite åt sidan kan man se dem, på riktigt. Som gående personer, inte en kändis i teven.
Helt enkelt, konserten var bra, mer än bra, den var extremt härlig och en perfekt start på sommaren som ska bli den bästa i mitt liv hittills.

Det enda som drog mer helhetsbetyget på dagen var stressandet att komma i tid och känslan att mina pengar, faktiskt inte är så mycket längre. Jag måste spara lite igen, men det är alltid svårt, när det finns så mycket att göra. Men dessa två faktorer stör inte min dag på något stort sett nu när jag ser bakåt, så betyget
blir högt.

Likes

Comments

Första matchen i VM är nu spelad och jag måste säga att jag tycker Brasilien verkligen förtjänade vinsten. Matchen kanske inte var helt och fullt rättvis, tråkigt att börja med ett självmål och straffen de fick med sig kanske inte var helt rätt. Det vet jag inte riktigt, men all den press detta land hade på sig måste varit hård. Så, starkt gjort tycker jag.
Att Sverige inte är med i VM är ganska tråkigt tycker jag. Men jag har ju istället England att följa och heja på. De spelar den 15 juni mot Italien, och troligtvis kommer jag då sitta skönt nerbäddad i soffan eller sängen och kolla på matchen. Förhoppningsvis iallafall, annars kommer jag ha somnat redan innan matchen har börjat.


Jag vill gärna se på matchen, men jag känner att efter denna veckan kommer jag vara ganska slut i kroppen och hjärnan. Inte för att jag har gjort så mycket just nu i veckan, men jag kommer imorgon ta det sista klivet till det efterlängtade sommarlovet. Allt eftersom har det märkts att stegen har nått framgång och jag har kommit närmare mitt mål, men nu är det äntligen här snart. Och när min hjärna verkligen fått grepp om detta, att nu har jag verkligen ingen skola på en hel sommar, då kommer den att ta sitt lov på allvar och bara bli slö och trött. Helt enkelt, sova kommer inte bli svårt de första dagarna på lovet. Tack och lov.

Likes

Comments

Tänkte idag att nej nu, nu ska jag våga satsa. Ta klivet och skapa min blogg, och nu är detta gjort. Så nu är det jobbet klart och allt som återstår är nu att hålla den vid liv. Det ska bli en rolig utmaning och jag hoppas att det visar sig bli något bra så småningom. Känner mig lite osäker i denna stund jag skriver detta, men samtidigt känns det roligt. Roligt att dela med dig om vad som händer i mitt liv, mina känslor, mina resor, mina upplevelser, allt runtomkring mig, och allt vad jag kan tänka mig att skriva.

Likes

Comments