Bildmappen
När jag fick uppgiften att göra en bildmappen med ett tema tänkte jag på att jag ville göra New York. Då tänkte jag från början bara göra stora höghus med olika färgglada färger och Wilma högst upp som en båge eftersom det kändes som en bra Idé. Jag ville sedan utveckla min idé lite då jag tyckte att det fortfarande var lite tråkigt tema. Då bytte jag inrikting lite pågrund av att jag missuppfattat uppgiften lite då jag trodde vi även skulle göra något som speglade mig själv. Det var nu jag kom på att jag kunde göra höghusen till läppstift då jag gillar smink väldigt mycket och är intresserad av det. Därför blev det inte heller några färgglada färger utan röd/rosa/lila färger. Sen den svarta natten som bakgrund som framhäver alla mina rosa tonade färger och ger dom mer effekt.
Nej denna gången var det inte så svårt att komma på vad jag skulle göra då idéen kom upp ganska snabbt, som sagt så trodde jag man skulle göra med identitet och jag har velat åka till New York ett tag så det kom som en snilleblixt ganska direkt och då körde jag på idéen.
Jag valde att använda tekniken akryl målning och såklart använde jag mig av akrylfärg och för att det är en väldigt täckande färg och jag ville inte att det skulle speglas igenom något vitt eller blyerts från när jag målat och skissat. Sen tycker jag det är mycket enklar att använda sig av just akryl då det är mycket bättre och lättare att blanda och jag behövde även få till många olika nyanser av rosa och lila och därför underlättade det mycket när jag hade akryl då det bara var att lägga till lite vitt eller rött för att få till en ny nyans. Sen var jag tvungen att ta ett sånt stort A2 som jag veck på mitten så det blev inte så stor yta att jobba på ändå men jag tycker att det är mycket enklar att inte måla på en allt för stor yta för att kunna ge liv och fylla ut all yta bra.
Ja jag körde fast lite i mitten när min färgläggning började, det var svårt att hitta så många nya nyanser av rosa och lila men det var inte det som var det stora "problemet". Jag körde fast när jag skulle rita upp mitt namn då jag helt plötsligt ångrade mig och kände att jag ville göra det rakt, testade mig fram lite men beslutade sedan ändå om att göra en båge då det skulle bli snyggast. Sen visste jag inte om jag skulle fylla i flaskorna till läppstiften men tycker att det blev snyggast att bara ha det clean. Om jag skulle göra om mitt projekt skulle jag nog förut likadant förutom att jag skulle göra ljusstrålar från mitt namn så det skulle se ut som att mitt namn skulle lysa och skina. Förutom det hade jag gjort allt likadant då jag blev väldigt nöjd faktiskt.

Projekt 1
Mitt projekt handlar om ämnet känslor och det var då jag kom på prestationsångest då det inprincip var den ända känslan jag hade under den perioden. Därför fick jag den idéen och jag tänkte att det skulle bli enklast och förmedla den känslan genom ett fotografi. Jag fick fundera en stund innan jag började komma på idéer hur min bild skulle se ut eftersom det från början kändes för svårt att förmedla prestationsångest. Då bytte jag tankar lite och försökte komma på något bättre men insåg ganska fort att det skulle bli svårt att komma på något annat, eftersom jag har väldigt svårt att släppa det jag från början kommit på. Jag kom på lite olika tankar om hur jag skulle kunna förmedla det och därför körde jag på den idéen då jag inte kom på något som var bättre och det skulle i slutändan bli enklare då jag kände den känslan och visste hur jag kände och kunde bara kopiera mina känslor in på ett papper. Jag valde tekniken fotografi som sagt eftersom det kändes som den enklaste metoden då jag inte är så bra på att måla, se. Skulle det bli mer stilrent och snyggt att bara ta en bild och sen photoshopa in mina tankar i tankebubblor. Materialen jag använde var Photoshop och en kamera och det funkade jätte bra och var ganska enkelt. Det var dock lite krångel med kameran i början då det inte gick att ställa in något autofokus vilket gjorde att det tog längre tid än räknat och det blev också mycket svårare att ta fler bilder eftersom vi var tvinga att ställa om skärpan inför varje bild. Sen hade jag även lite problem med Photoshop och det gjorde att jag misslyckades lite, det blev inte som jag ville och det var svårt att matcha bubblorna i samma storlek som texten o.s.v men jag löste det tillslut och jag blev nöjd över det jag lyckades göra. Jag tycker även att jag lyckades förmedla min känsla väldigt väl och det med mycket hjälp av pratbubblor och även att jag ser väldigt ledsen ut på bilden visar att jag inte är glad utan besviken/ledsen. Om jag skulle gjort om projektet skulle jag bytt min bakgrund, jag hade inget svart lakan hemma och tog ett mörkblått istället för att jag trodde att det skulle bli bättre men det såg lite konstigt ut, så nu i efterhand skulle jag nog tagit ett vitt lakan. Det var det ända jag skulle vilja ändra för jag tror att resultatet skulle blivit mycket bättre.

Projekt 2
Jag fick min idé om detta projekt då jag nästan tänkte köra på samma spår som den innan, temat var drömmar. Min högsta önskan/dröm är att uppfylla alla mina mål och kunna bli så bra som möjligt, i drömmarna är allt möjligt. Jag tvekade dock väldigt mycket på min idé och jag tyckte det var väldigt svårt att kunna förmedla den, eftersom jag redan hade använt Photoshop och foto ville jag gör något annat roligare. Jag började skissa och visste redan från början skulle ha en drömmig bakgrund som verkligen skulle göra att man fattar att det är i drömmarnas värld. Jag har inte ändrat mig någon gång under projektet men jag har lagt till mer och mer allt eftersom. Mina tekniker jag har använt är skulptur och akrylmålning men även akvarell, jag har använt mig av många olika tekniker och material. Jag skulpterade med en lera som är mer luftig så att den skulle torka mycket fortare så att jag skulle kunna slutföra min bild så fort som möjligt då jag skulle måla på leran men även för att det skulle passa bättre då den skulle sitta fast på pappret. Sen valde jag även akryl att måla på leran och även bakom " trappan" som är gjord av leran för att visa mer tydligt att det är en trappa och att det inte finns något bakom den. Akvarell använde jag för att det är mycket lättare att blanda ut och få mer utspätt och därav mer drömmigt och luftigt. Jag valde att ha mycket vatten och lite färg så man inte såg alla färger lika tydligt.
Jag fick lite problem när jag skulle sätta fast och forma leran då jag tyckte det var väldigt svårt att hitta rätt mängd blandning av både vatten och lera. Sen även hur jag skulle förmedla att man börjar från början vid det mörka och kommer högre och högre upp bland dom ljusa färgerna och all lycka man känner när man lyckats. Det var då jag kom på att istället för att ha hela bilden i dom härliga färgerna målar jag dit mörkare akvarellfärger längst ner som fadear ut till den ljusa.
Om jag skulle fått göra om bilden skulle jag vilja ändra min nederdel på bilden och måla det mörka direkt på det vita och inte över den andra bakgrunden som jag gjorde från början, jag tror färgerna hade synts mer då och gett bilden ännu mer perspektiv. Det är det ända jag skulle vilja ändra

Under bilden detta året har jag lärt mig hur man photoshopar och även hur man ska ta kort i olika vinklar för att få rätt budskap i bilden, d.v.s glada vinkel eller ledsen. Sen har jag även lärt mig hur man arbetar med lera. Tiden vi fick på oss var jätte gott om tid och jag känner att jag verkligen hann lägga så mycket tid jag behövde för att vara nöjd och jag slapp stressa igenom varje projekt. Sen att alla hade samma tema gör det roligare då dom olika temanarna är såpass breda och det finns väldigt mycket att göra i just det området. Alla material jag behövde fanns på skolan så det var inget som hindrade mig att göra det jag ville då jag hade tillgång till allt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag börjat arbeta på mitt andra projekt som har temat drömmar. Mitt projekt handlar om att släppa den tråkiga vardagen och komma in i sin underbara fantasivärld. Jag kan komma upp i en värld där allt jag drömmer om går i uppfyllelse. Det jag har haft lite problem med är att jag körde fast efter leran då jag inte riktigt visste hur jag skulle kunna förmedla det jag vill, jag gjorde det genom att lägga lite mörkt längst ner för att verkligen förmedla att jag kommer in i mina drömmar där mina mål går i uppfyllelse. Så jag löste problemet genom att lägga till mörkt där nere då som sagt. För att ge det ännu mera kontrast kom jag på att jag kan lägga mörk färg inne i trappan så man ser konstrasten ännu mer. Jag är nöjd över mitt jobb idag då jag fick klart allt på en lektion och även satt jag kunde förmedla mitt budskap såpass bra.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med att vara modell, jag har hjälpt Bella att ta bilder till hennes projekt 2. Jag har inte stött på något problem förutom att det va jätte svårt att få bort alla färg från kroppen eftersom jag bara kunde använda handfatet. Jag löste det genom att blöta ner papper och skrubba på kroppen. Annars har jag inte sött på några problem eftersom jag kort sagt stod rakt upp och ner på samma ställe och blev ritad på på kroppen.
Jag behövde även gå 30 minuter tidigare från bilden då jag hade nationella prov, jag hann därför inte börja på mitt eget projekt nummer 2.

Likes

Comments

Jag hade tänkt skriva lite fakta om Salvador Dali. Han föddes 1904 den 11 maj i staden Figueres i Empordà i Katalonien nära franska gränsen. Han dog år 1989 23 januari även då i Katalonien.
Han växte upp och levde med sin mamma, pappa o syster i samma stad som han föddes. När han var 16 år avled hans mamma och Dalis pappa gifte snart om sig med Dalis mammas syster.
År 1922 flyttade Dali till Residencia de Estudiantes i Madrid. Där studerade han konst vid Academia de San Fernando, han fick uppmärksamhet redan från början då han hade tagit efter en mode trend från brittiska prerafaelitiska rörelsen, men det var såklart inte bara därför han fick uppmärksamhet utan för att han målade med kubism och han var den ända konstnären i Madrid som gjorde det.
Dali fortsatte sitt studerande på Real Academia de Bellas Artes de San Fernando som även den låg i Madrid.
1927 i Paris började hans karriär med surrealism, han hade fått inspiration från kubism, futurism och metafysiskt måleri. Han blev huvudpersonen till surrealism.
Surrealism är drömmar och fantasier som konstnärerna återskapat, det är en -ism för det undermedvetna. Det var det Salvador ville få fram ännu tydligare i sin konst. Hans konst brukar beskrivas som tydliga fotografier av människor, föremål och landskap som ändå blir alldeles overkliga och drömmiga.

Denna bilden berör mig för den väcker mina känslor för att fortsätta kämpa, den visar att huvudet hänger och allt håller på att falla men man fortsätter att kämpa och hålla sig kvar. Allt jag vill när jag ser denna bild är att lägga mig ner och sova i flera dagar men ändå får jag en motbevisande känsla när jag ser att pinnarna håller uppe huvudet och tänker "jag klarar en dag till". Jag ser trasan som ligger på ansiktet och torkar bort svetten från dom ansträngda dropparna, så som jag behöver torka bort min svett när jag har presterat eller ska prestera och är nervös.
Jag valde Salvador för att han är en väldigt utstående person, han bryr sig inte vad andra tycker utan målar hur han vill och även klär sig hur han vill. Han tar emot blickarna han får och all uppmärksamhet och vänder allt till positivt. Vissa av hans konstverk visar sig vara deppiga och mörka men ändå finns det något i bilden som visar att det finns hopp, det finns glädje, det finns kämparglöd. Han har en stark personlighet och är väldigt stark som person även om det inte är på utsidan, han har inte låtit någon trycka ner honom och han har aldrig haft en depression pågrund av tex sjukdomar.

Denna bild är målad under spanska inbördeskriget

, jag tror att ha var rädd över vad det var som hände. Vad som skulle kunna hända om det fortsatte och att han insåg att han faktiskt kunde dö eller någon av hans familjemedlemmar


Likes

Comments

Jag har valt ett konstverk som heter the persistence of memory som är gjord av Salvador dali 1931. Bilden föreställer en öknen med 3 stycken smälta klockor, en av dom smälta klockorna hänger på ett kalt träd, en annan av klockarna hänger över något dom liknar en bit av ett ansikte och ligger i centrum av bilden. Det finns även 1 klocka som ligger stängd tillsammans med en smält klocka, det ser ut som att dom båda ligger på någon typ av block. Längst bak vid horisontlinjen ser man vatten som smälter samman med himmelen och bredvid vattnet finns ett stort brun - orange berg som speglar sig lite i vattnet nedanför.

Bilden ger mig en känsla av stress, som att tiden rinner iväg och jag inte hinner med, det är mycket röda färger som oftast tyder på hets och stress. Det är mycket valörer i bilden, det ser ut som att det är stort ett berg som skuggar hela bilden ända fram till horisonten där solen spräcker upp och det lugna blå färgerna kommer fram. Bilden är väldigt kal och klockorna ligger i centrum. Bilden i sig ger en negativ känsla men ändå har bilden en positiv riktning, detta ger bilden mer spänning och drömmig. Alla kan antyda den olika beroende på hur man själv känner sig i livet. Jag är stressad i mitt liv och ser den på ett negativt sett medan andra människor tolkar den på något annat sätt.
Tekniken han använder sig av är surrealism som symboliserar det undermedvetna

Budskapet tolkar jag som att man ska ta vara på dem lilla tiden man har och verkligen leva den till fullo.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med att redigera min bild till mitt prestationsångest projekt. Det jag är mest nöjd med är att jag inte gav upp när datorn krångla, jag stötte nämligen på ett litet problem när jag skulle in och redigera i Photoshop. När jag hade gjort klart bilden och skulle göra en sista detalj så funkade det inte. Jag skulle göra bilden kallare och lite mer dyster och ledsam men det gick på något konstigt sätt inte att ändra färgtoning i bilden. Jag lyckades tillslut lösa problemet. Jag hade råkat trycka på en knapp i Photoshop som gjorde att det blev något slags lager över bilden , jag behövde alltså ta bort den för att kunna ändra toningen på bilden. Det är ett väldigt litet och lättlöst problem men eftersom att jag inte såg att det var något över bilden och den såg ut som originalet så visste jag inte riktigt vad det var som påverkade bilden.
Problemet löstes iallafall tillslut och resultatet blev jätte bra!

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med att planera mitt första bild projekt som har temat känslor, jag har även hunnit påbörja projektet.
Det jag är mest nöjd med var att jag hann med så mycket. Jag hann både planera och komma på mitt projekt som har känslan prestationsångest, jag hann även med att ta korten. Jag stötte dock på ett problem när vi skulle ta korten, kameran började krångla och det blev ingen skärpa på bilderna. Skärpan kom inte automatiskt med den typen av bild jag skulle ta d.v.s automatisk. Men jag, tillsammans med Bella löste problemet genom att ställa in skärpan förhand. Så när jag stod i positionen fick hon zooma och ställa in skärpan innan hon kunde ta en bild. Skärpan blev bra men hade kunnat va lite bättre, tyvärr gick det inte och lösa på något sätt men bilderna blev bra ändå trots skärpan.

Lite längre ner kommer även en bild på min nya bildmapp som vi gjorde dom första lektionerna.

Likes

Comments