Igår hade jag lite ledigt från jobbet. Först visste jag inte alls vad jag skulle göra av dagen men sen fick jag lite insperation. Egentligen inte för att måla utan jag ville spela in en video. Några timmar av ljudbok och färg förvandlades till ett par minuter. Jag tycker att det är kul att se när en tavla växer fram. Nu var denna nästan klar men i framtiden kanske ni får följa med från början till slut.

Jag har döpt tavlorna till Längtan och Minne. Längtan målade under 2013-2014 alltså innan jag träffade Micke. Det var under en sån där period när man undrar och längtar efter någon att hålla om. Nu har jag hittat honom. I somras började jag måla på Minne. Vilket är mitt försök att återskapa ett fantastiskt minne vi har tillsammans. Jag tror att jag fick canvas dukarna någon gång runt 2012 för att sätt upp på mitt flickrum. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig istället står de för två av tavlorna jag är mäst stolt över.

Köpte en jumpsuit på ginatrico för några veckor sedan. Verkligen inget jag brukar ha på mig men herregu så mysig och snygg. Passar både bra till hemma myset eller att gå ut i. Måste bara vänja mig vid dessa vida ben..

Ikväll blir det bastukväll med ett par vänner och några öl. Sen bjuds det på lammfärsköttbullar i tomatsås till middag. Känns som en perfekt och avslappnande lördag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I onsdags var det alla hjärtans dag. Det var även min första självständiga dag på vikingline. Fram tills nu har jag gått bredvid och lärt mig hur allt fungerar.

Man kan väl säga att första dagen blev en bra dag. Jag sitter ju i incheckningen och hjälper resenärer checka in, svara på frågor och allt annat man kan tänkas göra i en liten lucka. När jag checkat in två killar som haft lite problem med hytten vänder de sig om att drar fram en ros. Jag försöker ge tillbaka den och säger att de inte behöver ge den till mig. De inststerar och lämnar mig där med den röda rosen.

För övrig är min jobb uniform en aning stor. Ett stort plagg funkar om man matchar med tighta byxor till eller liknande.. Men att matcha en hel uniform där allt är en aning stort liknar jag mer någon som håller på att drunkna. Vilket förstås skulle vara ett fruktansvärt budskap till mina kunder. Som tur är når jag ju knappt upp med hakan över disken så det är ingen fara.. Alla är säkert väl införstådda i att det är 21 års gräns på de flästa båtar också. Vikingline är verkligen inget undantag. Vilket innebär att jag inte ens får åka med själv. Därför känns det lite fånigt när jag måste neka kunder som är för unga att checka in.

Men förutom det trivs jag bra såhär långt och än så länge känns det kul att gå till jobbet

Heromdagen plockade Micke upp mig ur sängen och bar ut mig till soffan klockan halv sju på morgonen. Han sa att han skulle göra en alla hjärtans dag frukost till mig. Han försöker nå ut med sitt budskap om att han älskar mig alla dagar om året och inte bara den 14e februari. Lite gulligt, men ändå en torftigt frukost på bara en kopp te. Fast o andra sidan hade jag nog inte velat ha något annat klockan halv sju på morgonen.. Puss babie.

Likes

Comments

Här sitter man och drömmer om solsemester med bad och värme men varför göra det när det är så enkelt att låtsats?

Idag tog jag mig äntligen samman. Ofta går jag och tänker på den där jäklar poolen och hur sugen jag är på att mig ett dopp. Det brukar sluta med att jag kommer fram till att jag redan är frusen och att det är bäst att sitta kvar under filten och inte röra sig.

Efter gårdagen som minst sagt var var en pärs.. Få till inga timmars sömn, förkylning som börjar gå över och världens stress på jobbet från 6 till 8. Eller jag var hemma en stund där under dagen och tog en siesta.. Men oavsett så var det utmattade. Missförstå mig inte, stress kan vara bra och för det mästa kommer den inte åt mig. Det var snarare kul att prova på en dag med många kunder och mycket att göra, bara utmattade. Därför kändes det välförtjänt att bara luta sig tillbaka i soffan idag. Problemet var bara att jag inte hade lust. Därför tog jag mig äntligen ner för de där lågna tre trapporna till poolen.

Solen lös in genom de frostade rutorna och skapade nästan tropisk värme inne vid poolen. När jag tröttnat på att simma fram och tillbaka la jag till vid poolkanten. Där lutade jag huvudet mot mina korslagda armar slöt ögonen och låtsades som att jag och maggio som skrålade i bakgrunden befann oss långt bort från all snö och kyla. Wow vilken lång mening. Det funkade.. nästan.

Oavsett har jag haft en riktigt bra dag och nu ser jag fram emot att jobbet imorgon. Funderar på att göra poolen till en vana. Det fanns en tid då jag gick och simmade minst en gång i veckan bara för att jag älskade det. Trotts att jag på den tiden hade problem med öronen och alltid hade min badmössa på mig. Jag skämdes aldrig, jag var stolt och låtsades att mössan gjorde mig proffsig. Good old times

Likes

Comments

Jag har fetaste blåmärket på knät vilket jag försökt skylla på att Micke puffa ner mig, kärleksfullt, i snön. Inser att så inte är fallet. Det blå-lila märket börjar nämligen få sällskap av fler små röda öma fält. Idag upptäckte jag källan till dessa.

Sen nyår har jag och min älskade sambo påbörjat ett nyårslöfte tillsammans. Nämligen att klättra oftare. Närmare bestämt minst en gång i veckan. Som guidelinje försöker jag hålla det jämt med veckorna. Alltså, nu är det vecka 4 och det innebär fjärde turen till klättercentret.

Det är alltså där mina stakars knän blir misshandlade. Allt som oftast är jag ganska upptagen med att strategiskt ta mig upp för väggen. Då glömmer man bort oväsentliga saker som upprivna skoskav eller att knäna dunkar in i gräpp om vartannat.

Det spelar faktiskt ingen roll. Det är skönt att röra på sig och veta man kommer göra det snart igen. Jag börjar verkligen uppskatta vår träning i tillsammans. Det är kul! ..Eller det har alltid varit roligt men ibland har soffan varit lite för bekväm. Nu däremot känner jag mig verkligen motiverad att gå dit.

Det är just sånt här jag har längtat efter att få använda min fritid till. Nu när jag äntligen har ett jobb dessutom känns det verkligen rätt. Har glömt att berätta men fick godkänt på omprovet jag gjorde innan jul också. Räknade med att jag inte ens skulle klara det. Så att skriva C, den känslan är också ganska skönt. Fast på samtidigt blir det ännu mer retligt. Nu är jag bra två poäng ifrån CSNs krav så jag måste ändå klara en tenta till. Det kanske ändå är bra, då har allt jag gjort sen Polen inte varit helt bortkastad tid. Plus att jag kanske får chans att sno lite tid med mina pluggkommpisar från KTH.

Tror att detta kommer blir en bra vår.

Likes

Comments

Har haft en sådan där riktigt härlig och produktiv dag. Och med det menar jag att jag inte rört mig längre än en meter från soffan.

Micke jobbar natt över helgen och sover halva dagarna. Passade på själv att njuta av en lång sovmorgon innan jobbet drar igång nästa vecka. Var dessutom ute igårkväll och kom hem sent.

Som sagt dagen har varit minst sagt slö. Jag bakade ijuförsig en paj men har inte orkat anstränga mig mer än så. Den blev dessutom inte så bra enligt Micke och jag kan hålla med om att den blev lite söt. Fast det ligger inte så höga förväntningar bakom min bakning, det är varken roligt eller är något att hänga i granen. Borde bara ge upp på den fronten. Då är matlagning klart roligare.

Likes

Comments

RING RING RING. Det hettar om kinderna i den kyligt friska luften. PIP PIP. Stavarna halkar runt i händerna när de automatiska slussdörrarna slår igen i ryggen. Snön är som mjukglass när jag stakar mig framåt. RING RING RING. Kollar över på Micke som lätt glider fram över snön. Tänker han inte svara? RING RING RING. Jag ramlar nästan när benen slår i den lilla grinden. Fumlar med dom alldeles för långa stavarna. RING RING RING. Han har äntligen upptäckte att det ringer. Han fumlar med termobyxor men det är inte han utan jag som ringer. RING RING... Grinden öppnas och jag snubblar fram till liften medan ringsignalerna dör ut.

Väl i liften ringer jag upp nummert igen. Det är Vikingline. Så sent som förra veckan ringde dom upp, den gången var jag lika förvirrad som nu. Utan att jag reflekterat över det hade jag sagt ja till att Micke kunde sökt ett jobb åt mig. Det börjar ju bli en del att hålla koll på nu. Så när dom ringer första gången och vill att jag kommer på intervju var jag minst sagt förvirrad. Den här gången visste jag nästan redan vad det gällde. Det var dock svårt att fokusera samtidigt som man flög fram i luften med skidor och stavar samtidigt som toppen alldeles för snabbt kom allt närmare. Det lät i vilket fall som att hon sa att dom ville gå vidare med mig som timanställd! Lycka! Äntligen kan jag ta min rastlöshet och kasta i papperskorgen och känna att jag har ett syfte igen. Hoppas bara att jag inte missade något viktigt mitt i all förvirring.

Utöver det har jag haft en fin dag i solen och snön. Skönt med lite frisk luft och något att göra.

Likes

Comments

Vi kan ju strunta i att det är stökigt som fan på bilderna och bara konstatera att tavlorna och lampan gör hela rummet. Är verkligen  super nöjd. Som jag redan nämnt tidigare behöver vi bara slänga ut min gamla matta och skaffa en ny i fräsch färg. Förut var jag inne på beige men nu tänker jag snarare något dammigt grått som matchar lampan eller kallare marmor färger. Svårt som tusan att hitta en snygg matta.. Förstår mig inte på matt-mode...

På min Instagram har jag lagt upp en liten intervall video när vi borrar och hänger tavlor. Måste ju prova kameran och alla funktioner runt omkring i nya telefonen. Som man kan se på videon var det mörkt ute och ganska sent.. Stakars grannen. Vi får hoppas hörseln blivit sämre på gamla dar så att hon slipper höra oss stöka runt och fixa om kvällarna.

Idag är vi påväg mot Romme för att njuta lite i skidbacken. Förhoppningsvis får vi även lite sol.

Likes

Comments

Idag kom affischerna från desenio. Så fina! Vill bara få upp dem på väggen så fort som möjligt men Micke säger att vi inte har rätt spik hemma. Konstig, det känns som att spik och skruv är det ända vi har hemma.. Snart nog sitter de kanske på plats och gör vardagsrummet helt.

Likes

Comments

I brist på annat att göra kidnappade vi Tyke och åkte ner till Linköping. Mamma och hennes jägare till sambo skulle ut i skogen och vi passade på att följa med.

Det blev en tidig morgon med frukost bland träden. På plats i vindskyddet tände vi upp en brasa och slängde in mackgrillen. Sedan satt vi där i friska luften och käka älgtoast med kaffe.

Tyke blev alldeles ivrig och ville bara springa runt och utforska skogen. Plötsligt hittade vi spår och Tyke var snabbt framme och nosa. Sen bar det av in i skogen med Tyke i spetsen efter älg och hjort spår. Micke och Fredrik gick i förväg för att vänta in vilt som vi skulle skrämma ut mot dem.

Efter några timmar blev Tyke trött och orkade knappt hålla upp ögonen. Jag började också känna att det var tillräckligt med luft för en dag. Då passade vi på att åka ut till pappa och Netha i deras lilla stuga. Där fick vi lite lunch och Tyke passade på att ta en siesta i bilen.

Medan jag och Micke käkade lunch inne i värmen sprang mamma ocv Fredrik in i denna skönhet. Det blev en lyckad jakt tillslut. Synd bara att vi missade den. Det hade varit lite spännande att vara med, speciellt för att få se hur Tyke skulle ha reagerat. Han är Borderterrier och har jakt i blodet. Utan att någonsin varit ute och spårat eller luktat vilt tidigare visste han ändå exakt vart han skulle. Häftigt att se.

Här är utsikten över roxen och en molnfridag även Linköpings cityskyline från stugan.

Likes

Comments

Innan jul hade jag ett par lediga dagar där jag mer eller mindre sprutade ur mig blyertsteckningar. Alla har hittat ett hem redan och anledningen till att ja inte kunnat lägga ut dem är att de varit julklappar. Nu är nästan alla utdelade förutom en som är en liten födelsedagspresent till min farfar som fyller år idag.

Likes

Comments