idag har jag arbetat med temat motsatser. Jag har fortsatt måla med akvarell och är nästan klar. Det jag är mest nöjd med hittills är nog killens ansikte, jag tycker han blev ganska gullig. Jag har inte stött på några direkta problem, men jag har ett antal saker som jag måste fixa en annan lektion. Jag ska göra ljuset från husen lite svagare, samt ge killen lite mer ögonvita med akrylfärg för att kunna måla så att det ser ut som han kollar uppåt. Sedan ska jag även sätta bomull som ska se ut som ett mål mellan staden och himlen med änglavingarna. Nu är gränsen väldigt skarp, men bomull kommer lösa det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag arbetar med tema motsatser. Det jag är mest nöjd med är nog själva idén. Dagens lektion har jag stött på mycket problem. Detta var egentligen lektionen som jag skulle bli klar eftersom att jag är ledig nästa gång. Jag stressade ganska mycket för att jag skulle hinna. Bilden har blivit alldeles för mörk för jag använde för lite vatten. Jag vet inte hur jag ska lösa problemet, kanske lägga på mer vatten. Jag ska gå på bildinriktningen nästa gång eftersom att jag inte är klar. Annars kanske jag ska börja om, men jag vet dock inte hur jag ska hinna det.

Likes

Comments

Förra lektionen funderade jag på vilket tema jag skulle välja för mitt bildarbete. Först tänkte jag att skulle göra ett mönster med en invävd cykel på temat sport. Men eftersom att jag tyckte att de blev för lite rörelse i bilden och var osäker på budskapet bestämde jag mig för att börja med temat motsatser.

Jag fick idén att göra en ledsen människa som stod på marken och kollade upp till himlen. Ovanför på ett moln skulle det sitta en ängel. Jag ville symbolisera att han inte ville vara kvar på jorden. Sedan bestämde jag mig också för att människan skulle hålla i två tunga säckar. På säckarna skulle det stå ord som beskriver hur människan känner sig och visa att han måste bära mycket tungt. Jag har också bestämt mig för att jag ska rita i en stil som inte är så verklighetstrogen och fokusera mer på budskapet. Jag har valt att jag sedan ska måla med akvarell för att jag tycker att det verkar roligt och att man kan göra mycket coola effekter med det. Jag hann även börja skissa.

Denna lektionen har jag gjort klart skissen. Jag har utvecklat min idé genom att också göra så att människan står i en dal med hus på båda sidorna om dalen. Från husen ska det komma ljus för att symbolisera att människan känner att alla andra är mycket gladare och att han känner sig utanför och ensam. Jag blev klar med min idé-skiss och har kalkerat av den på det riktiga papperet med ljusbordet.

Nästa lektion ska jag börja måla med akvarell. Innan nästa gång ska jag också tänka ut om jag på något sätt kan förstärka mitt budskap och vilka färger jag ska använda.

Likes

Comments

Idag började vi lektionen med en presentation om vad vi kommer att arbeta med under vårterminen. Efter det läste vi varsin blogg som tidigare elever gjort samt svarade på några frågor om denna. När vi hade skrivit klart svaren på frågorna gjorde vi en omröstning om vilka teman vi kommer att ha för projekten som vi kan arbeta med. De teman som vi har valt är sport och motsatser. Sedan fick vi uppgiften att starta upp våran blogg, att lägga in header, profilbild och skriva ett inlägg.

Likes

Comments