världen är så sjuk

Levande fiskar, småsköldpaddor och salamandrar innesluts i vätskefyllda plastfickor och säljs som nyckelringar. Det hela äger rum i gatustånd i Peking (Kina), och försäljaren hävdar att djuren kan leva flera månader i plastfickan eftersom vätskan påstås vara både ha syre och vara näringsrik.

10 kinesiska yuan, vilket är detsamma som drygt 10 svenska kronor, kostar det att köpa en levande nyckelring. En kvinna berättar för Global Times att hon köpte en bara för att släppa ut djuret.

Kinesiska djurskyddsgrupper, med NGO Capital Animal Welfare Associations chef Qin Xiaona i spetsen, protesterar mot hanteringen och säger till Global Times ”att göra det för profit är omoraliskt och rent djurplågeri”. Den är dock inte olaglig, eftersom kinesisk lag bara skyddar vilda djur.

Asså detta är ju helt sjukt låta små oskylda djur vara i en jävla plastpåse?

Va är det roliga med det här, varför inte istället ha dem i ett akvarium?

Asså stackars djur att låta dem vara vid nycklarna. Hur kan det vara bättre att vara instängd i en nyckelring som skumpar runt i en ficka, hänger på en bilnyckel eller ett litet barn kastar omkring med? Det fattar ju vem som helst att syret tar slut relativt snabbt och bara för att man är ett litet djur så saknar man inte rättigheter. Fy fan vad hemskt.

Jag skäms så mycket över oss människor att vi kan vara så grymma mot andra varelser att dem flesta inte har någon empati, blir så sjukt arg när jag bara skriver det här.

Men tänkte att de kan vara intressant att veta hur folk faktiskt behandlar djur i andra länder.

Gillar

Kommentarer