Vänsterpartiet röstar nej till ID- kontroller

I skolan så håller jag på och skriva om en debattartikel på svenskan, man får skriva om vad som helst. Så jag tänkte att jag skulle skriva om att jag inte tycker som vänsterpartiet när det gäller detta ämne/fråga.

Jag kollade runt lite på Facebook en dag och såg att vänsterpartiet ville ha att man inte behöver identitetspapper när man ska in i Sverige på deras Facebooks sida.

Jag förstår inte varför dem villha det så vad är det bra för, eller jag förstår ju att det är för flyktingars skull, men det är ju inte bara flyktingar som kommer in i vårat land.

Jag tycker själv att man ska hapapper med sig när man ska in i landet. Absolut man ska hjälpa till så mycketman kan om det gäller flyktingar. Men jag tycker det är viktigt att veta vemdet är man släpper in i landet, och då menar jag alla, våra grand länder folkfrån andra sidan jorden.

Men varför är papper så viktigt för de behövs väl intefolk kan väl få komma in ändå om dem inte har identitets papper kanske folk tycker.

För vad skulle ni göra om en främling knackarpå din dörr och vill in ?


Skulle kännas lite obehagligt ochtror inte man skulle öppna och speciellt inte när man inte kan få något bevis vem det, jag skulle inte släppa in den iallafall. För jag skulle inte våga släppa in hen för detkan vara vem som helst, det kan vara en våldtäktsman, en mördare. Så jag tyckerdet är viktigt med identitets papper för jag vill veta vem personen är.

Men självklart skulle det vara lättare dock om ett barn hade knacka på dörren eller vill komma in landet för barn är alltid oskyldiga i mina ögon, så jag känner om det skulle vara flyktingbarn som vill in utan id-papper så får dem det för kanske svårare för dem att fatta va id-papper är och tycker man alltid räddar och hjälper barn först.

Sen om det är någon som vill komma in i våratland utan papper så får man väl hjälpa dem på ett annat sätt. Man kanske kan göra nya identitets papper, jag tänker att man kan ta fingeravtryck, för polisenanvänder ju det för att hitta människor då kan väl vi lika gärna göra det föratt veta vilka vi släpper in i landet. Fast det kanske inte funkar på samma sätt.

Jag kanske inte har läst på så jätte bra om detta och det kanske blev lite rörligt och alla kanske inte håller med mig.

Men detta gäller inte bara flyktingar så ni inte tror någon sånt, jag menar alla människor som vill komma in till Sverige. Men kommentera gärna va ni tycker och tänker.

Gillar

Kommentarer