Vi för oss redo för halloweenfest nr.1
Så laddade:-)


/L

Mamman är bara sitt sanna jag, häxa!

Likes

Comments

Blev det då lite höstlov för oss alla!
Igår åkte vi till Skansen och hade höstlovspyssel, sagostund och mys, sedan skar Elis sin pumpa och alla somnade i soffan!

Idag fortsätter myset:-)

Ha en skön halloween!

/L

Elis pumpa!

Likes

Comments

Barnen har höstlov ( typ) men jag jobbar, Elis går på fritids, Otis har extra matteskola...tja bara Ava som har "riktigt" höstlov. Hon hoppade på flyget ner till bästisen Klara i Kalmar och har varit där sedan i lördags, imorgon kommer hon hem med bussen och vi längtar!!!!

Ava har både mognat och tuffat till sig som i ett magiskt trollslag. Helt plötsligt så var all osäkerhet och rädslor borta och det känns verkligen som att det hände över en natt alltsammans. Fantastiskt! Hon är så klok och duktig som fixar så mycket själv!

Imorgon blir det full rulle med jobb men på torsdag bara halvdag och ledig fredag, så skönt!!!/L

Sovande lillprins i cirkussäng!

Likes

Comments

Tjoho! Jag har fått nytt jobb!

För er som inte vet jobbar jag eg heltid som studievägledare vid Luleå tekniska universitet men har sista året kapat det med hälften och då även jobbat 50% med process och verksamhetsutveckling centralt vid LTU. Dvs jag hjälper de olika verksamheterna vid universitetet att jobba med systematiskt förbättringsarbete.

Nu har jag fått frågan (eller tidigare i höst) om jag skulle vilja gå in i ett stort projekt som drivs på universitetet. Det har pågått ett tag och det handlar om att byta ut ett av de största systemen vi använder för studenternas betyg o poäng etc. Under nästa år sker själva införandet av systemet och det är då jag fått frågan om jag vill vara med. Jag har aldrig riktigt jobbat i projektform tidigare så det skulle vara en rejäl utmaning. Men metoden i sig är väldigt lik processorienterat förbättringsarbete så jag hoppas jag kan haka på hyfsat enkelt.

Detta innebär att jag kommer ge upp vägledningen helt och hållet. Iaf nåt år framöver. Sen får vi se vad som händer efter projektet.

Allt blev klart för en vecka sen ca och idag gick min chef ut o berättade för övriga på min avdelning. Så nu är det officiellt och nu känns det på riktigt. Jag ska byta jobb!! Det ska bli sååååå kul! Det är helt i den linje jag känner att jag utvecklas i min profession.

Så ikväll ska jag fira! Förmodligen genom att somna på soffan för jag är kosmiskt trött men i jag firar in mind istället... :-)

Nytt jobb... hot diggididamn!

Likes

Comments

Alla mina tankar, min kärlek och hela mitt hjärta blöder för de familjer och vänner som misst sina älskade i det fruktansvärda dådet i Trollhättan.

HUR kan detta få hända??!!!
HUR kan hatet få växa sig så stort att en ensamt ung vuxen tar livet av andra människor??!!!!
HUR??!!!!!!

Där ute har mammor fått besked att deras älskade barn aldrig kommer tillbaka, att de blivit mördade av en främling... Någonstans där ute i VÅRT land är det människor som misst sina älskade, tänk om det varit ditt eller mitt barn? Tänk om det ringt i din telefon och du hade fått det där telefonsamtalet... Detta hat, denna främlingsfientlighet berör oss alla och vi måste göra något NU! Detta kan inte och får inte fortsätta växa -kärleken måste segra!

Likes

Comments

Det börjar närma sig halloween och de senaste 3 åren har vi varit på resande fot kring denna tid så våra barn har lixom aldrig fått uppleva halloween på det där läskiga klä ut sig sättet. Så i år har vi lovat dem att gå all in! Det blir partaj med kompisar, läskiga lekar och utklädnader på både barn o vuxna. Ja eller på dem som vill... Har suttit idag o fått lite inspiration. Det blir att börja fixa lite redan nu till helgen o sen är det partaj nästa vecka!                         Det finns ju hur mycket roligt som helst att hitta på! Roligt ska det bli. Men nu först, freeeeeeedagsmyyyyyyyyyyyyyys!


/Zara  

Likes

Comments

Det strömmar in flyktingar i vårt land. Varje dag. De flyr för sina liv från hemskheter jag bara kan ana men inte fullt förstå. Men det gör ont i hela mig. Vill göra nåt men allt känns bara futtigt o för litet.

#teamsportia i luleå har just nu en insamling av kläder som de skickar upp till riksgränsen som nyligen tagit emot ett helt gäng flyktingar. De som kommer har ingenting och absolut inte vinterkläder. Inte heller tror jag de är beredda på den vinter som kommer här uppe. Så ikväll har jag samlat ihop jackor, overaller, underställ, tjocksockar, vantar, mössor o skor o lämnat in där. Det blev inte jättemycket men två ordentligt fyllda påsar iaf. Det är inte mycket men det är nåt. En liten sak. Varje liten sak räknas även om det känns för lite. Alltid för lite. Men nu kommer idag några barn o vuxna inte frysa i vinter.

Lämna ni oxå om ni har möjlighet! Om ni inte bor i Luleå finns säkert många liknade insamlingar i varje stad.

Kram på er! /Zara

Likes

Comments

Överlevde Ikea galant! Shoppade och borrade upp saker tills vi stupade i säng PUST!
Inte klara ännu men på god väg iaf...
Lördagen avslutades med underbart smarrig kalops.

Söndag var fotbollsdag, först hade Elis cup, vilken vanns stort för deras lag så lyckan var total:-)
Solen sken och killarna spelade riktigt bra, jättehärlig förmiddag!! Älskar absolut älskar fotbolls söndagarna.

Sedan hade vi biljetter till matchen på tele2 arenan, Hammarby-Helsingborg, Elis hade fått 5 biljetter från sitt lag så hela familjen drog iväg. Det var lite tjat och gnäll för vissa ville inte se fotbollen osv. Det är som vanligt bara...fem olika viljor, men trots det blev det jättelyckat. Vi hade så kul och mysigt allihop, en stor upplevelse. Vi hejade och tjoade, åt popcorn och skrattade :-)

/L

Såååå glada efter Ikea!

Lunchen...

Pumpor inhandlade

Tidig morgon iväg på fotbollscup med lillis!

Elis är målis i en utav matcherna och får lite coachning av B, älsklingarna!

Medaljer!!

Korvgrillning efter cupen

Matchdax!

Inga sura miner här inte trots att Hammarby förlorade.

Likes

Comments

Idag är det lördag. Ledig lördag! Men istället för att ta sovmorgon o lufsa omkring i pyjamas hela förmiddagen satte jag o Finn oss i bilen redan 06.30 för att köra till Piteå på innebandycup. Första matchen började redan 8. Men det gick rätt bra. De har spelat järnet, gett allt och även hunnit med att leka lite svärdfäktning på plan. Jag har klappat, hejat, skrikit och skrattat som den trogna innebandymorsa jag är. Not. Egentligen. Men idag var jag det!

16 var det över för vår del o vi satte oss i bilen på väg hem. Skjutsade Finn till hans kompis där han skulle sova över. Sen kraschade jag. Rejält. Frossa, hosta, snor som aldrig tar sluuuut... Somnade i soffan o frös som en hund. Vaknade två timmar senare o trodde jag skulle brinna upp. Nu är klockan kring 22 o jag börjar leva upp lite igen. Men fan vad trött jag blev alltså! Hoppas vakna imorgon piggare. Vill ha ORK!

God natt! Over and out... /Zara

Likes

Comments