Roadtrip destination Dalarna

Familj & Vänner, Inspo, Ellie 2-3 år, Resor

Lördag 14/7 2018

Vi startade dagen med att tvätta och packa sen sa vi hej då till syrran och Nathalie så bar det iväg till upplands väsby för att möta upp svägerskan och greken, vårt resesällskap mot dalarna! VM-Bronsmatchen lyssnade vi på i bilen, vi stannade till i Sala och köpte lite dricka och något att tugga på samt passade på att rasta de korta Elliebenen med mycket spring i innan vi fortsatte vår tripp till Alviks by utanför Leksand.

Väl framme blev vi bjudna på supergod middag bestående av kyckling, pasta och tillbehör för att komponera en alldeles egen pastasallad ute på den välfriserade och öppna bullerbytomten. Husägaren och tillika W:s kusin med barn tog emot oss med öppna armar. Vi gick efter det ner och tog ett kvällsdopp i Siljan som mätte upp till hela 24 grader innan vi gick tillbaka igen och fikade kaffe och medköpta supergoda munkar. Efter fikat mös vi på inomhus innan vi gick ner till lillstugan alla 5 och somnade som klubbade sälar.

Söndag 15/7 2018

Vi vaknade relativt tidigt efter en otroligt god natts sömn trots att vi var uppe sent. Ellie var sist upp. En god frukost och ett morgondopp blev det innan vi åkte iväg upp till Siljansnäs och tittade på deras vackra omgivning. Vi åkte upp till något som kallas Naturrum, ett museum där man får veta massor om sten och djuren i trakten. Barnen kan lyssna på ljud och krypa in i olika små hålor för att titta på exempelvis hur djuren bor osv. Där finns även bodar på vägen upp där dom säljer hemgjorda saker. Jag köpte en superfin mössa till Ellie och snygga skohorn målade med dalamotiv, tror det kallas kurbits men är inte helt säker! Så snyggt! Skohornen köpte vi tillsammans med svägerskan för att ge up resenär till svärisarna och farmorn.

När vi fotat de vackra vyerna och fått till riktigt romantiska foton åkte vi vidare mot W:s farmor. Vi köpte med oss pizza och åt allihopa sen var det VM-final i fotbollen ju!! Klart vi kollade på den tills jag tyckte det blev lika tråkigt som svägerskan så vi gick och handlade till W:s farmor för hon behövde lite handel till frukosten hon ville bjuda på innan vi åkte neråt Stockholm igen.

Måndag 16/7 2018

Vi vaknade relativt tidigt idag med eftersom vi skulle äta frukost med W:s farmor och lovade att komma kl 11. Så vi packade ihop allt och kramades hej då med kusinerna och åkte mot Leksand. Jag och W skulle ha åkt vidare mot Malung för att hälsa på Annelie och Lars med familj men tyvärr hade deras (min) prinsessa dragit på sig magsjuka så vi vågade inte åka dit utan bestämde oss för att åka hem istället så får vi åka tillbaka en helg istället.

Alla fina foton osv ska jag strax ladda upp sen kommer det nog upp lite mysipysifoton här!

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,
Var uppe vid Naturum i förra veckan. Jättefint och magisk utsikt! Hoppas Leksand bjöd på en bra helg!nouw.com/ulvelotta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229