Jag oroar mig även om jag är tyst

Nu har jag inte pratat med min pappa sen i februari. Han brukar mellan varven höra av sig ändå och försöka söka kontakt. Sådär som han alltid gör mellan återfallen. Nu har jag inte hört något på länge och det oroar mig. Mer än jag vill medge. Jag hade en tanke om att bara låta dagarna gå och fokusera på mitt och tänkte på något sätt att det skulle underlätta om jag bara släppte honom. Men det gör det inte. Jag går likförbannat och undrar om han lever eller dör. Om han knarkar eller är nykter. Om han ligger på sjukhus eller om han sitter på något hem eller ligger i nån lägenhet någonstans och skjuter i sig skit.

De flesta dagarna går faktiskt ganska bra men ju längre det går mellan varven då han hör av sig i hopp om att jag ska svara så tänker jag mer och mer på det. Att han försöker söka kontakt är ju ändå en trygghet för mig även om jag aktivt avsagt mig all kontakt med honom.

Han kommer oavsett alltid vara min pappa. Barnens morfar. Barnen undrar inte så mycket längre vad han håller hus även om pojkarna ibland frågar om honom. Ellie lever i nuet. Jag vill skydda dom mot samma tomma ord och löften som jag fått hela mitt liv. Vill bespara dom medberoendet. Det är prio 1 för mig. Det är hela tanken med att avsluta kontakten. Jag vill inte behöva säga till barnen att morfar inte kommer hålla det han säger och att dom inte ska lyssna för mycket på honom för han föder ju hopp i dom oavsett vad jag säger. Väcker känslor. Medberoende.

Det kommer nog mer men nu ska jag andas lite och ta tag i vardagen. Måste pausa känslorna. Tankarna.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ?facebook?

Gillar

Kommentarer

deveny,
Du må ta vare på deg selv
www.deveny.no
biabia
biabia,
❤️❤️❤️
nouw.com/biabia
Miss Philipsen,
Åh. Förstår dig precis, jag har tagit avstånd från min pappa och om det inte vore för mamma så hade jag inte vetat någonting. Hellre något litet än inget alls.. tiden får visa en helt enkelt.
www.missphilipsen.se
biabia
biabia,
Ja jag ringde min farbror idag för att höra. vill ju oavsett ha lite koll för att stilla oron ❤️
nouw.com/biabia