Den absolut roligaste åldern

Ellie 2-3 år

Visst har alla åldrar sin egen charm men just mellan 2 och 3 år är det som absolut roligast tycker jag! Det är precis där Ellie är nu. Hon har senaste dagarna börjat prata så man förstår, nonstop också. Flerordsmeningar eller hela meningar. Hon frågar om allt och ingenting och räknar allt upp till 7 med lite egen ordning på siffrorna och klockan är alltid 8. Bryr sig massor om alla sina gosedjur och dockor, eller som hon säger: bebit. Hon vet allt. Hon vet vilken som är hennes kudde och har börjat luras och skoja. Hon säger tack när hon får något, varsågod när hon ger bort något och prosit om någon nyser. Hon älskar hundar och katter och ja, egentligen alla djur, hon är sååååå snäll och omtänksam för hon förstår nu att det gör ont om man är hårdhänt till exempel. Hon bonar och huserar, bjuder på mat och verkligen leker situationer direkt tagna ur livet. Hon vet vart alla kroppsdelar sitter och vad dom heter, älskar att dansa och skrämmas. Hon brukar krumma ryggen, sträcka ut armarna och spänna blicken i sitt offer medan hon skriker - kommer tar diiig. Som jag älskar denna unge!

Hon kissar på pottan 98% av tiden vi är hemma, ibland missar hon men det gör inget. Vissa dagar bajsar hon där också! Vi har inte vågat ta bort blöjan ännu men hon går naken nästan jämt. En natt sov hon utan blöja och vi fick tvätta allt morgonen efter inklusive oss själva då vi vaknade upp i en stor pöl av kiss. Ändå är blöjan nästan alltid torr på morgonen... det är ett mysterium.

Ellie sjunger. Hela tiden. Hon kan nästan alla ord i de flesta barnsångerna nu, både svenska och engelska, och melodin sitter helt rätt. Jag älskar när hon sjunger med sin söta pipiga barnröst. Jag älskar det. Hon manövrerar youtube som om hon aldrig gjort något annat och hon vet vart Bolibompaappen är på min display. Hon bannar också. Upp med pekfingret och aja baja. Det går att resonera med Ellie. Hon förstår. Lyssnar och tar till sig. Men hon har börjat säga nej nu och kan själv, jag älskar även det. Hon är väldigt självständig och kavat men ändå ganska försiktig. Om hon slår sig kommer hon och pekar där det gör ont och ber oss blåsa. Vi får gärna pussa också för det onda går över fortare då. Hon är glad också! Alltid glad. Förutom när hon är förbannad för att hon inte får som hon vill. Men oftast glad. Alla som träffar Ellie blir förälskade för hon är så fantastiskt mysig och väldigt social. Men ändå reserverad för helt nya människor. Hon läser av oss ganska snabbt för att förstå vilka som är okej att springa fram till och inte. Förståndig helt enkelt. Jag skulle kunna skriva en hel bok om min stora lilla prinsessa.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Sandra
Sandra,
Åh, vad jag vill träffa henne ♡sanemiros.wordpress.com
biabia
biabia,
åh fina!! du får komma hit o hälsa på 😍nouw.com/biabia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229