Bloggmaraton - förlossningen

Graviditeten med Ellie (bf april 2016)

Jag kommer att uppdatera det här inlägget så fort något händer, dels för dom som är intresserade av hur det går men framförallt för mig själv så jag kan gå tillbaka och läsa sen 😍

Det kommer alltså inga nya inlägg innan hon är ute!

Kl 16.06 19/4 (tisdag bf)
Åkte till BB Sophia för undersökning på akuttid kl 11.00 då jag haft jobbiga värkar två nätter i rad. Världens bästa Carolina följde med och höll mig sällskap, dom tog en urinodling först och satte mig sen på ctg under 20 min för att hålla koll på bebis hjärtljud och möjliga sammandragningar. Allt såg fint ut som vanligt och jag hann nog bara med att få en sammandragning under tiden jag satt där, nästa kom när dom kopplat bort apparaten och tog blodtrycket på mig istället. Typiskt! Även blodtrycket såg fint ut, 110/70. Läkaren undersökte mig och sa att tappen står som den ska (framåtlutad) och är väldigt mjuk samt öppen ca 2 cm så hon gör hinnsvepningen på mig. Fy fan vad obehagligt det var, men helt klart värt det.

När dom gör hinnsvepning så stoppar dom in två fingrar i livmodertappen och lossar hinnsäcken från väggen för att frigöra hormoner som behövs för att sätta igång förlossningen. Påskyndar processen lite med andra ord.

Jag börjar blöda lite men det är normalt. Får lite blodiga flytningar och känner mig allmänt misshandlad 🙈 hon säger också att om det inte gett effekt inom 48h så får jag komma tillbaka och göra ytterligare en, resultatet brukar i regel bero på hur mogen man är och enligt läkaren var jag väldigt mogen så håller tummarna att det blir snabba puckar.
Jag och Carolina åker in till Kungsträdgåden och äter lunch på Fridays innan vi tar en promenad till t-centralen och vårt tåg hem. (Som vi för övrigt fick springa till då det bara var 2 minuter kvar när vi kom fram) hinner nätt och jämnt med tåget 😂 springa höggravid och nyss hinnsvept rekommenderas inte haha. Har inte så mycket känningar, mest molvärk och det är precis som det ska vara. Nu vilar jag, min säng är så skön!

Kl 19.33

Aj aj aj!!! Två brusalvedon till undsättning... Ont som fan, blöder och tänker att hon kanske kanske kommer ikväll ❤️

Kl 21.30

Sagt god natt till pojkarna nyss, somnade på W nästan en timme. Shit vad skönt det var! Helt otroligt att gubbfan låg stilla hela tiden. Nu är jag trött, det trycker på och ilar i muffen och nån sammandragning har jag fått men inget alarmerande ännu så vi får se vad som händer sen. Nu ska jag passa på att sova ordentligt när jag kan.

Prinsen och Sofia fick barn idag, har för mig dom var beräknade den 22:a, lite avis på att dom lyckades kläcka innan mig 😡

​Kl 02.43 ​20/4 (onsdag, bf +1)

Hahaha vaknar nu efter världens skönaste sömn. Har sovit så sjukt dåligt under hela den här graviditeten så OM hinnsvepningen inte ger mig ett barn snart så är det ju att rekommendera som sömnmedel i stället... Ligger i sängen rädd att resa ​mig då jag är så kissnödig att jag kommer spricka om jag reser mig upp! 

Jag är alltså utvilad och känner mig ovanligt pigg. Kanske inte ultimat den här tiden på dygnet men skön känsla! 

​Kl 06.08

​Jag har sovit hela natten sen kl (ungefär) 20.30-21. Jag vaknade i natt vid 2.30-3 sen sovit till nu kl 6, inte hänt på flera år tror jag, hoppas på lugnet före stormen. Har en önskan om att det är min kropp som förbereder sig nu för vad som komma skall. Håller tummarna för nu är jag inte bara hur redo som helst utan även utvilad!

Kl 21.02

Fortfarande inga känningar. I morse ringde Carolina och talade om att hon kommer över med god frukost, alltså världens bästa vän!! Hon dök upp här ned frallor och pålägg och en massa gott, så vi käkade sen vilade vi lite innan planen var långpromenad. Gått drygt 1,5-2 timmar idag och det är så fantastiskt skönt. Är lite förundrad över att jag inte haft en känning på något sätt. Jag är liksom bara tung, börjar fundera på om jag verkligen är gravid eller ej 😆 ingen bebis i sikte liksom och nu inga känningar. Hur kan det komma sig? Antingen lugnet före stormen eller så bor det helt enkelt en badboll i min mage...

I morgon bitti ska jag ringa till BB Sophia igen för tid till en ny hinnsvepning. Ska även prata med dom om eventuell igångsättning. Inte medicinsk men om dom kan köra en ballong för att vidga livmodertappen och kanske ta hål på hinnorna. Då blir det bebis i morgon! Men frågan är om dom vill det eller ej.

Carro pratade om att det föds mycket barn vid fullmåne, det är fullmåne idag. Det har tydligen någonting med tidvattnet att göra... Hoppas det påverkar mig med isf! Håll tummarna, det gör jag!

​Kl 22.58

Det liksom drar och värker i nedre delen av magen ner mot fiffin ganska ordentligt just nu... Har hållt på drygt 30 min... En ynka sammandragning än så länge! ​

​Kl 02.30 ​21/4 (torsdag bf+2)

På födabebisfronten är det lugnt... Alldeles för lugnt, blir nog till att göra ny hinnsvepning idag och hoppas på resultat denna gång! Både läkaren och i princip alla säger ju att man i regel behöver fler för att det ska ha effekt. 2-3 st får dom flesta. Ringer direkt kl 8 och ber om en tid. 

Tycker det är ganska komiskt att jag alltid oavsett vaknar samma tid. Om jag får sova bra i natt med (vilket verkar vara fallet) så lär jag antagligen uppdatera vid kl 6 igen. Ses då! Natti natt! 

​Kl 4.49

​Kissa... 

​Kl 8.23

​Pratat med BB Sophia precis igen, jag ska åka om en stund. Behöver inte träffa läkaren idag utan räcker med en barnmorska i några minuter så tar hon in mig och gör en hinnsvepning. Hon undrade varför inte min bm på mvc kunde göra det så jag förklarade det för henne och hon tyckte min bm var en riktig fjant... Haha känns ju bra! 

Jag har fått lite känningar och tryck nedåt nu på morgonen också så hoppas att jag öppnat mig lite mer, hade varit trevligt med drygt 4 cm för då kanske dom till och med kan vara så snälla att dom tar hinnorna och skriver in mig på förlossningen. Hoppas hoppas! Fina Petra ska få följa med idag, då får hon lyssna på bebis och glutta på min mutta 😂😂😂 vi är väl där runt 9.30-ish. Håll tummarna nu! 

​Kl 14.10

Hinnsvepningen gjord och jag är öppen lite mer än 2cm och tappen väldigt mjuk. Bebisen är helt fixerad och hinnsvepningen kändes inte alls 😱 när jag sa det till barnmorskan så sa hon att hon var väldigt elak och körde runt som attan så im jag inte kände DET så har garanterat den första hinnsvepningen tagit ordentligt. Så bebis blir det snart hursomhelst. 

Petra bjöd på riktigt god lunch och sen tog hon mig till en salong där jag fick tråda och färga ögonbrynen och färga fransarna 😍 är hon nå fin då min Petra! Så nu ser jag pigg och fräsch ut även om jag inte känner mig som det. 

Ett litet orosmoment idag var dock att jag rasade i trappan på väg ner i tunnelbanan när vi kom från BB Sophia. Skrapade upp hela knät och klämde magen, men hon rör sig och jag har inte fått nå konstiga smärtor eller liknande så det verkar inte vara någon fara. Får jag ont under eftermiddagen/kvällen/natten så kommer jag dock ringa DIREKT, blev livrädd. 

Än så länge är det lugnt med allt men nu får hon gärna komma ❤️​

​Kl 18.21

Herregud, sitter på tåget på väg hem från Solna och en underbar dag med Petra. Helt plötsligt från ingenstans känner jag mig så jävla ledsen. Vill bara gråta. Bränner bakom ögonen och känns som tårarna ska komma men försöker verkligen hålla tillbaka 😢 varför sköljer det här över mig nu helt plötsligt? Jag är inte ledsen för något... Bara känner mig helt uppgiven... Varför?! ​

Kl 19.27

Såhär ser mitt knä ut, det gjorde ont 😢 och precis nyss fick världen besked om att den stora musikikonen Prince är död, han blev 57 år gammal och strax efter beskedet öppnade sig himlen över Sverige och det började regna.

R.I.P Prince! 

​Kl 21.23

Är fruktansvärt trött nu. Vill sova, måste vara regnet. Kanske även påverkad efter chocken och rädslan när jag stupade i trappen. Ligger och funderar på morgondagen. Kommer hon inte ikväll så har jag tid hos barnmorskan på mvc kl 11. Henne kan jag ju prata med om igångsättning isf. Jag har tänkt och tänkt, luktar både bränt och knakar och jag känner verkligen att jag inte orkar gå så jäkla mycket mer nu. Börjar bli rädd att hon blir för stor och att det kan komma att innebära komplikationer som kanske leder till kejsarsnitt. Jag vägrar, vill verkligen inte snittas pga för stor bebis! W vägde fan nästan 5kg när han föddes och svärmor gick över 9 dagar med honom... Jag börjar faktiskt bli orolig och lite rädd för det. Jag hoppas min bm kan vara lite medgörlig i den här frågan och låta mig få sättas igång... Inte nödvändigtvis medicinskt men kanske med ballong och ta hål på hinnorna, jag tror det räcker så för att hon ska titta ut. 

Usch börjar bli nervös nu. Vi får se hur sf-måttet ser ut i morgon... Har det gått upp mycket så tänker jag kedja fast mig på BB Sophia och vägra lämna innan bebisen är ute 😩 

​Kl 22.20 

Tryck nedåt, ont fram i magen, ont bak i ryggen, sammandragningar... Dags att börja klocka kanske? Tur att W är på väg hem... 

​Kl 23.06

​Tagit 2 alvedon nu, får se om det ger med sig eller om det kommer igång ordentligt under natten nu. Håll tummarna!

​Kl 02.47 ​22/4 (fredag bf+3)

Jag fick sova! Bitterljuvt! Underbar och jobbig känsla samtidigt men nu när jag vaknar har jag fortfarande känningar. Dom gör inte ont tyvärr så lär ju somna om igen. Klockan säger ju "normal kissvaknatid" för mig...

​Kl 05.57

Så var vi där igen... Äh hon kommer på söndag! ​

​Kl 12.02

Precis kommit från barnmorskan... Besviken... Ultraljud på onsdag för att se att jag har fostervatten kvar och hur stor hon är, igångsättning senast 4/5... Jag vill inte! Jag vill och kan inte vänta så länge, har ju saker att göra! Hon måste ut nu! Snälla snälla barn kom ut nu! Jag har inte tid med det här 😩 du MÅSTE komma innan Maj! Du är ju klar, fixerad och färdig för nedsläpp, varför kommer du inte? 

​Kl 13.55

Sammandragningar som får mig att må illa. Hon rör sig inte lika frekvent nu utan sveper mest i magen. Molar i ryggen och magen​, ilar i fiffin... Ja jag vet att det kan vara vad som helst, litar inte på nåt längre men är förvånad att det sker dagtid! 🙄 

​Kl 14.15

Då börjar vi klocka igen då... ​

​Kl 15.38

Gaaah vad less jag är. Orkar ingenting. Vill bara sova och dom håller på o renoverar lägenheten här brevid så det går inte. Ont i hela kroppen, känns som jag får liggsår! Ingen aning om vad vi ska äta, ingen ork till att ställa mig och laga mat. Sammandragningar kommer och går men blir liksom aldrig så intensiva som dom ska vara. Kissnödig stup i kvarten och är proppmätt fast jag inte ätit mer än två skålar yoghurt på hela dagen. 

Lite roligt var dock att barnmorskan sa till mig att hon tyckte jag hade gått ner i vikt. Syntes i ansiktet sa hon. Iofs vore det ju konstigt annars så som jag hållt igång sista tiden med promenader och rört på mig... Efter uppiffningen igår så ser jag iaf fräsch ut även om jag inte känner mig så pigg just nu. ​

​Kl 20.56

Fortfarande sjukligt trött, sovit drygt 2 timmar och det var skönt. Fortfarande den molande känslan i underlivet, ryggen och magen... Men inga direkta sammandragningar. Inga att räkna med iaf! Vad är seriöst oddsen för att hon kommer på söndag? Tänker eftersom det är den 24:e 🙈 ​

​Kl 23.54

Ja värkar som vanligt... Regelbundet några timmar och lurar mig och sen avtar det... Bildbevis i bilden nedan! Hur länge ska det hålla på såhär? ​

​Kl 07.33 ​(lördag bf+4)

Jag tycker inte om det här, jag börjar bli rädd att hon kommer vara jättestor och allt bara skiter sig... Jag kommer få panik 😩 tänk om dom missat att ta några prover på mig och någonting saknas i min hormonproduktion som gör att kroppen inte klarar av att producera det som behövs för att sätta igång som det ska alls? Läst om så många som fått hinnsvepning och bebisen kommit inom 48h, där allt funkat som det ska. Tänk om det är nåt fel på mig? Jag har läst om så mycket och pratat med så många som har hypotyreos och i många fall har dom blivit igångsatta innan bf pga risk för stora barn. Jag frågade min barnmorska om det här men hon avfärdade det och sa att hon aldrig hört talas om det. Varför lyssnar ingen på mig? Jag litar inte på det. Kan man ringa förlossningen en lördag och prata med dom om det här och få skynda på processen? Just nu är min stressnivå inte fördelaktig... Jag vet inte var jag ska ta vägen! 

​Kl 09.47

Nu har det lagt sig och jag fungerar som vanligt igen! Skiter i att ringa och skiter i ny hinnsvepning. Stannar hemma och bara tar det lugnt idag. En promenad blir det nog dock. W har match idag och ska iväg med grabbarna sen, nykter givetvis, och tillgänglig. Man vet aldrig. Hade världens värk tidigare i morse, måste hållt i sig närmare 3 minuter. Sen dog det, körde en färdknäpp 🙈 och ett varmt härligt bad. Nu känns det som att nya värkar är på väg. Men jag tror ingenting längre. Klockar när det börjar bli intensivt och hoppas men förväntningarna är inte höga... ​

​Kl 13.46

Var iväg för att klippa mannen och försöka hitta en hylla som jag vill sätta upp över skötbordet, vill ställa lite korgar på så det blir fint. Mannen är klippt men nån hylla hittade vi inte så det får bli i morgon eller något istället. Värkarna har fortsatt komma och gå under dagen, oavsett om jag rört på mig eller vilat så det kan nog vara dags för bebis snart. Gubben ska iväg på match och jag känner mig lite nervös över att han åker men min kusin kommer hit o fikar om en stund så hon kanske kan köra mig ifall det blir akut innan W kommer hem igen. Annars får mamma beställa taxi och hämta upp mig. Men så som lilla Ellie lurats hela den här veckan vågar man ju inte tro att det är på riktigt ännu 🙈 hoppas gör jag men är ändå rätt skeptisk. Jag uppdaterar om det händer nåt mer. ​

​Kl 18.14

Gubben har match och kära kusin som jag inte träffat på år har precis åkt hem, fasiken vad mysigt att få babbla av sig lite och mysa med henne. Värkarna har inte avtagit, helt otroligt. Kanske blir bebis snart ändå. Dom är inte regelbundna direkt och jag kan hantera dom så än är det lugnt men nu har det varit ihållande hela dagen. Lycklig som få. Hoppas bara dom blir intensivare nu så jag kan få gosa lite bebis snart! Ska vila lite sen måste jag nog göda pojkarna här hemma! 

​Kl 20.18

Värkarna håller i sig, hoppas hoppas! ​

​Kl 01.16 ​(söndag 24/4 bf+5)

Nu har vi varit in på förlossningen en sväng då värkarna blev väldigt intensiva och onda men när vi väl kom in på förlossningen så avtog värkarna. Fick nog bara ett par tre stycken så dom undersökte mig och jag var öppen ca 3cm så det är på väg nu iaf, värkarna fortsätter komma men lite glesare så vi blev hemskickade och ska komma tillbaka när/om det kommer igång ordentligt. ​Så nu åker vi hem och sover en stund. 

​Kl 04.56 

Jag vet inte om någon kan förstå hur ledsen, uppgiven och frustrerad jag känner mig nu. Värkarna är borta. Jag har sovit. Jag ger upp nu. Orkar inte. Vet ingenting längre. ​

​Kl 08.57

​Hemma, har sovit några timmar. Vaknade vid 4.30 typ och nu igen. Jag orkar inte det här nå mer. Haft nån värk bara... Som igår på dan typ. Hur kan det vara okej att låta någon gå såhär länge utan att göra nåt? Jag ger upp. Har ringt dom nu och bett om hjälp så vi får se vad dom kan göra. Ska dit kl 11. Är så jävla ledsen bara. Jag går inte därifrån utan min dotter! Om jag så ska behöva grina, sparkas och bitas! Nu får dom sätta igång mig... 

​Kl 13.06

På förlossningen på BB Sophia nu och har fått första dosen medicin, blir igångsatt. Värkarna har tilltagit lite och jag bara längtar efter mer smärta!! Det känns fantastiskt! Snart är hon här 😍 ​

​Kl 02.30 ​(måndag 25/4 bf+5)

Nu gör det ont! Fått 7 doser cytotec än så länge, ska få sista om drygt en timme. Dom undersökte mig för en timme sen och tog kurva som visade på typ noll förändring men nu gör det ont! Och det kommer väldigt ofta så nu är det på g på riktigt. Det blev ingen bebis 24:e men det blir en 25:e, hon väntade bara på löningen! Bäst att fylla år då! Envisa tös!​

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ?facebook?

Gillar

Kommentarer

8barnochfru
8barnochfru,
Spännande. "Ilade" det i huvudet? Låter konstigt men för mig va den hinnsvepning som hade effekt hemsk, det lixom ilade upp till huvudet. Den gången satte det igång 1 dygn efter hs. Lycka till 😊
nouw.com/8barnochfru
biabia
biabia,
Ja det liksom nästan gav mig svettningar och jag blev varm i hela ansiktet. Så hoppas det har effekt nu 😄
nouw.com/biabia
8barnochfru
8barnochfru,
Då lovar jag att det snart sätter igång 👍 ☺️
nouw.com/8barnochfru
biabia
biabia,
Åh det hade ju varit helt underbart!!!
nouw.com/biabia
Petra
,
Åh Anna!! ❤
biabia
biabia,
❤️❤️
nouw.com/biabia
Åh vad spännande!
Ett stort lycka till nu ♥️
www.pixiepatrullen.se
biabia
biabia,
Tack ❤️ hoppas!
nouw.com/biabia
Petra
,
Nu kommer hon Anna!!!! ❤❤❤
biabia
biabia,
Åh jag hoppas ❤️ tack för idag älskade vän, snart är du gudmor 😍
nouw.com/biabia
8barnochfru
8barnochfru,
Förstår att det är jobbigt 😟 jag hade det sådär med sista (en tjej). Försökte allt och fick 3 hs innan det satte igång.. Men när det väl satte igång gick det snabbt.
Föresten visst är du min gamla granne?
nouw.com/8barnochfru
biabia
biabia,
Ja så jobbigt att känna sig maktlös! Trött och tung!
Nu när du säger det så visst känner jag igen dig - Ribby eller hur?
nouw.com/biabia
Rebecca
,
Haha va ni är roliga.. Huggis såklart! Ja ni är gamla grannar 😂 Fick mig ett skratt mitt i allt.

Anna håll ut hon kommer efter löning hon är smart bara 😂
Paulinasvelander
Paulinasvelander,
Åh vad spännande! Önskar dig all lycka till när hon väl kommer. ❤
nouw.com/paulinasvelander
biabia
biabia,