Det är inte lätt att vara anhörig till en missbrukare och det slutar med att man blir medberoende.

Medberoende innefattar att men möjliggör missbrukandet, som i mitt fall så när mamma var påverkad va det jag som hjälpte till med sysslor som t.ex. att laga mat, ta hand om hunden och se till att det fanns mat hemma. Så man kan säga att jag vart mamma åt min mamma och så ska det inte vara.

Medberoende var inte något som jag inte visste om innan jag gick i ett anhörig program och i samma veva insåg jag hur medberoende jag har varit. Nu har ju jag valt att tagit lite avstånd från min mamma så jag bor inte alltid hemma utan jag bor mycket hon min pojkvän.

Jag vet även av egen erfarenhet att det är väldigt vanligt att anhöriga skuldbelägger sig själva till beroendet, fast det inte är deras fel. Men det är ofta man tänker att om jag gör si eller så så kanske hen inte kommer missbruka. Så det som är väldigt viktigt att komma ihåg är att man ska aldrig ska skuldbelägga sig själv för då kommer man själv gå under.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags var jag ju ner till rockesholm på återträff och träffade alla som var med på anhörigveckan och det va så underbart att se alla igen vi pratade om allt möjligt och hur vi haft de sen sist osv.
Sen så åkte min mamma ner till rockesholm i fredags och skrev in sig på behandling så nu håller man tummarna att det ska bli bra den här gången.
Ska skriva lite mer om min mamma och vad medberoende är när jag får lite mer tid😊 har de bra då länge ❤

Likes

Comments

Imorgon åker jag ner till rockesholm på återträff och träffar de jag umgicks med på anhörigveckan. Jag träffade så mycket nytt folk som jag verkligen saknar för det va så underbart att träffa andra som var anhöriga/medberoende  till beroenden som va både narkomaner och alkoholister. Jag har sett fram emot denna dag sen jag åkte hem från anhörigveckan så nu är man lagom taggad.

Likes

Comments

Jag går sista året på gymnasiet, jag utbildar mig till billackerare som är ett mansdominerade yrke men trots det så är det allt fler tjejer som utbildar sig till lackerare.

Jag brinner verkligen för mitt yrkesval och gör allt för att jag ska lyckas.
I den här bloggen tänkte jag skriva om min utbildning, hur de är att vara anhörig till en alkoholist och min reumatiska sjukdom. För allt detta på verkar mitt liv nu och även i framtiden.

Likes

Comments