Träning är något av det bästa

Jag är inne på min tredje vecka med träning och tänkte dela med mig av hur det har gått. Jag började träna successivt för tre veckor sedan och idag har det blivit en rutin. Träning har blivit något av det bästa jag vet. Jag är stolt över mig själv och så glad att jag har märkt resultat. Inte utseende mässigt men jag märker när jag gör mina övningar att jag kan t.ex.göra fler ordentliga armhävningar, fler situps osv. Otroligt stolt och glad!

Anledningen till varför jag valde att börja träna är för jag vill bli starkare i kroppen men den största anledningen är på grund av min ångest. Fått det som tips att regelbunden träning hjälper men jag har ju hatat träning så mycket så jag har aldrig tagit tag i det. Men sen för tre veckor sen tänkte jag vafan och nu är jag fast vid det. Det hjälpte ju faktiskt. Min ångest är inte lika stark som den brukar och jag märker inte av den lika ofta vilket är otroligt skönt. Jag tror också att man måste göra sitt eget och lyssna på sin kropp för att man ska tycka det är roligt. Innan dess har jag följt andras tränings upplägg men det har varit för jobbigt för mig. Det har liksom inte funkat och istället har det bara blivit pannkaka av allt. Tror därför det är extra viktigt att man gör sitt eget upplägg som passar en själv men att man absolut kan kolla med andras tränings upplägg för att få inspo. Det gör jag!

Denna vecka ska jag försöka lägga fokus på konditionsträning. Min kondition är hemsk. Har inte tränat den på såååå många år. Jag kan knappt springa fem meter utan att det ska vara jobbigt. Värre är det när jag är trött eller sjuk. Då kan jag knappt gå upp för trapporna i hemmet utan att flåsa som en gris. Hahaha därför vill jag jättegärna träna upp den och kommer därför lägga extra fokus på det denna veckan. Planen för veckan är att jag ska börja springa 1 km för att sedan för varje vecka kunna öka successivt. Målet för varje vecka kommer ju vara att jag ska klara springa en kilometer mer. Men man måste ju börja någonstans och målet för denna vecka är att jag ska kunna springa en kilometer. Tror ni att jag kommer klara det?

Utöver det kommer jag självklart fortsätta med min styrketräning. Jag har fixat ett upplägg för denna veckan som är anpassad efter min kropp och vad jag kan göra. Är jättetaggad inför imorgon och det ska bli så kul i slutet av veckan och se hur det har gått. Helt crazy att jag har gått från att hata träning till att jag tycker det är roligt. Fantastiskt! Och det blir ännu roligare när man märker och ser resultat.

Kan jag, så kan ni!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229