Mina tankar om corona situationen

Nu är Sverige nästan uppe i 60 dödsfall och det är fruktansvärt hemskt. Vilken situation detta virus har satt världen i, galet på ett hemskt sätt. När jag åkte till Sydafrika trodde jag aldrig att vi skulle påverkas så mycket som vi gör idag. När jag åkte från Sverige hade vi två fall och när jag kom hem var det upp mot 400 fall. Det är sjukt! Tänkte heller inte att det skulle påverkas så mycket i Sydafrika men jo. Det slutade med att vi inte fick praktisera på grund av corona och eftersom allt fler länder stängde sina gränser, flyg blev inställda och mer hände här hemma i Sverige så valde vi att åka hem tidigare. Vilket var rätt beslut för nu är Sydafrika i lockdown och situationen i världen blir allt mer värre.

Jag går hemma i karantän och har hunnit tänka en hel del angående viruset och jag har ångest varje dag. Både för att situationen är svår överallt och alla drabbas på något sätt men också för att jag inte kan göra något åt saken. Självklart är följa reglerna att göra något men hade velat kunna göra så mycket mer. Alla drabbas ju, ingen är ensam. Antingen handlar det om karantän, får inte gå ut, ekonomiskt eller i värsta fall att någon närstående har gått bort eller att man själv har fått viruset. Det är ingen som är 100% fri utan alla drabbas verkligen mer eller mindre. Detta är fruktansvärt hemskt och det som gör mig rädd är att ingen vet riktigt hur vi ska hantera situationen och det är heller ingen som kan säga att så här kommer det bli. Fruktansvärt. Ingen har 100% koll, utan vi lever verkligen dag för dag.

Om man ändå ska vara lite positiv i denna katastrof är det enda att miljön har blivit bättre. Luften är renare och haven mår mycket bättre. Kanalen i Venedig har blivit ren igen och djuren har kommit tillbaka. Det är fantastiskt! Men samtidigt plågas vi alla av corona viruset och mina tankar går till ALLA som har blivit drabbade. Och jag hoppas att ALLA följer de råd och regler som getts. Med det hoppas jag också att vi alla kan samarbeta och ta vårt ansvar för att situationen ska bli bättre och för att det ska gå mot rätt håll.

Vi alla får göra det bästa av situationen och stötta varandra. Detta är tufft för oss alla, mer eller mindre och om vi alla bara hjälps åt så tror jag att vi kan klara oss men det kräver att alla jobbar ihop. Även fast att detta kommer ge fruktansvärda minnen och konsekvenser. Glöm inte att tvätta händerna!!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229