Lucka 17- Ta en paus från sociala medier

Dagens lucka kommer bli att pausa dina sociala medier i en timme eller mer. Det är du som bestämmer hur länge, men att pausa allting och bara leva i nuet där du är utan din mobil i handen 😉 Vi lever i ett samhälle där sociala medier tillhör våran vardag men låt den INTE ta över ditt liv. Kanske våga lämna telefonen hemma när du ska promenera? Lämna telefonen i ett annat rum än där du är. Jag brukar sätta på flygplansläge ibland för att inte få mobilen som distraktion.

4 fördelar med en paus från sociala medier:

Det kan förbättra ditt psykiska mående: T.ex. på Instagram följ bara dem som du mår bra av att följa och inspirerar dig!

Det kan minska negativa tankar: Sluta jämför dig med andra, att andra kanske har det bättre osv. För så är det inte! Var tacksam över vad du har.

Det ger dig chansen att fokusera på dig själv: Istället för att fokusera på andra, så blir fokkuset bara på dig.

Mindre tid till zappande och mer tid till annat: Har man lätt för och fastna i mobilen/tv:n osv så får man försöker koppla bort den ibland. Jag t.ex. har inte tiktok längre för där kunde jag fastna. Om jag väl kommer hem från jobbet och sätter mig i soffan direkt, har jag svårt att komma därifrån för det är så bekvämt. Så då väljer jag hellre att göra allt jag behöver göra innan jag sätter mig 🤗

EXTRA tips: Om ni funkar bra med listor så skriv lite vad som behövs göra och sedan som "belöning" kan du kolla på ett avsnitt av din serie, så inte hela dagen går åt att glo på tv:n och fått gjort något 😄 Eller att man ligger och scrollar på något, för tiden går otroligt snabbt över ingenting egentligen.

Jag ska iallafall ta en paus från allt idag, börjar från och med nu.

Gillar

Kommentarer