Lucka 16- Mina tips för att dricka mer vatten i vardagen

Tänk att vi redan är på 16:de luckan i min adventskalender, hoppas ni hittils har tyckt det varit bra tips 😉 I dagens lucka blir det lite råd om hur viktigt det är att dricka VATTEN. Jag har faktiskt några knep som funkar för mig för att komma ihåg och dricka vatten som jag tänkte tipsa er om. Eftersom kroppen kontinuerligt mister ungefär 2,5- 3 liter vatten om dagen, via normala kroppsfunktioner, behöver vi fylla på med vatten kontinuerligt. Normalt behöver vi dricka 1-2 liter vatten om dagen, resten får man i sig via livsmedel. Ibland behöver du mer men det kan betyda att du har ansträngt dig extra mycket, varit i en varmare miljö ( t.e.x när det är sommar eller om du är utomlands )

Här är mina tips för att dricka mer vatten till vardags:

🌸 Vattenflaska med mig- Jag har ALLTID vatten med mig vart jag än går, jag har en vattenflaska på jobbet som jag fyller på varje morgon och försöker dricka ur då och då.

🌸 Ta med det i dina rutiner- Det första jag vill ha på morgonen är en kopp kaffe, så om jag gör likadant med mitt drickande av vatten att jag får det till en rutin, så är det lättare att komma ihåg att dricka.

🌸 Ha gärna någon gurkskiva/lime/citronskiva i glaset- Jag tycker faktiskt vatten är gott, men det blir ännu godare att dricka med något i som fräshar till smaken lite.

🌸 Dricka med sugrör- Kanske låter löjligt, men för mig funkar det iallafall!

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,