[Inneholder sponsede lenker]


Eat your greens!

Vel, du blir kanskje ikke macho av disse vaflene, men de kan absolutt bidra i et sunt kosthold til å tilføre det du trenger av næringstoffer for å bli sterk. Disse grønne vaflene er proppet med proteiner fra gode og rene kilder, som egg og kikerter, og inneholder mange viktige næringstoffer og vitaminer fra både matcha og spirulina. OG kanskje det viktigste av alt, ja, de smaker søte vafler.
Du trenger: (5 vafler)60 g kikertmel2 egg1 eggehvite (35 g)3 ss / 60 g alpro soyayoghurt naturell (evt kesam mager)1 ss kokosolje2 ss sukrin gold1 ts bakepulver1-2 ts kanel1-2 ts kardemomme1 ta vaniljepulver2 ts matcha pulver1 ts spirulina

Fremgangsmåte:

 1. Ha alle ingrediensene i en bolle
 2. Visp sammen til en jevn røre
 3. Varm opp et vaffeljern
 4. Bruk en passende mengde røre og stek vaflene, 30 -40 sek holder om du har et bra jern
 5. Server med vaniljeyoghurt, friske bær og hjemmelagd syltetøy
 6. Lag dobbel røre om dere er to, dette er til en person..


Enkel, rask og nydelige vafler som passer like godt til frokost en lørdag, som lunsj på en øsndag. Håper dere gir de et forsøk og at de faller i smak. Tagg meg gjerne på instagram med @bettinakojan om du bruker noen av mine oppskrifter. Jeg blir så glad av å se oppskriftene mine blir godt tatt i mot <3

Likes

Comments

[Reklame]

Forrige søndag fikk jeg en matkasse levert på døren av Godt Levert med nok råvarer og ingredienser til tre middager for to og en litt mindre kasse med masse fersk frukt og bær, nok til en hel uke. Jeg hadde på forhånd valgt meg ut kassen jeg følte var riktig for meg. Det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for Premium kassen som var beskrevet som den beste matkassen for deg som liker å være på kjøkkenet.  Som om det da skulle være noen tvil for meg hvilken kasse jeg ville ha. Denne kassen var den som inneholdt økologiske og rene råvarer, friske urter og kjøtt fra dyr som har hatt det bra. Det fulgte med et nydelig oppskrifthefte, med fristende bilder av de tre middagene jeg skulle få lage i løpet av uken. Første rett ut av tre falt på Butterchicken med basmatiris og mangochutney, og det var akkurat like godt og smakfullt som det høres ut som. Jeg elsker mat med masse smak og indisk er definitivt høyt oppe på listen. Mitt resultat av matlagingen ser du under her, og det var både enkelt, tidsparende og veldig, veldig godt! Om du vil vite mer om matkassene og hva godtlevert.no har å tilby kan du gå inn på hjemmesiden deres å sjekke ut om det kanskje er noe der som passer for deg. Det var veldig deilig å få hjem en kasse på døren med maten klar for den kommende uken, og ikke minst fikk jeg masse god inspirasjon til enkle middager fremover. Og det beste med Godt Levert er at du trenger ikke binde deg, du kan teste ny kasse hver uke for å finne DIN favoritt og du kan også teste ut en av matkassene i KUN en uke om du vil. Tenker du tanken kan jeg tilby deg 20% rabatt på de tre første kassene dine om du bruker koden "20x3bettinakojan" Rabattkoden gjelder for nye kunder frem til 10. februar og du finner utvalget her. Ønsker deg en nydelig kommende uke <3  

Likes

Comments

Hytteliv gir en kreativ sjel et godt spillerom for nye oppskrifter. Er i skrivende stund på en herlig hytte på fjellet i Nesbyen. Snø så langt øyet kan se, stille og rolig rundt oss og hvilepulsen sikkert på 50. Sen frokost ble hjemmelagde rundstykker, stekte egg og bacon, masse godt pålegg med frisk frukt og grønnsaker. Helt perfekt i godt selskap. Jeg vil dele rundstykkene med dere, de ble noe på slump, men de er veldig enkle så litt +/- gjør ikke det store her. Disse kan fint fryses også noe som er ypperlig da oppskriften her er ganske stor. Vi er tross alt fire matglade på tur så her var det bare å doble opp på alt.Du trenger: 

(ca 12 rundstykker)

350g bokhvetemel

350g speltmel

200 g oatly creme fraiche

ca 1,5-2 dl mandelmelk

2 stk revet gulrot

2 ss olje

3 ts bakepulver

Litt salt

Litt pepper

1 egg til pensling

grsskarkjerner til topping

Fremgangsmåte:
 1. Begynn med alt det tørre i en bolle
 2. Bland gulroten inn med det tørre
 3. Tilsett creme fraiche og olje i bollen og bland dette godt sammen med det tørre
 4. Spe på med litt og litt melk mens du knar til en deig. Det skal bli en jevn konsistens og noe seig og klibrig vil den bli.
 5. La deigen gjerne stå i 15 min så den får festet seg litt
 6. Rull 12 like store boller og legg på bakepapir
 7. Rør sammen et egg og pensle lett på toppen av rundstykkene
 8. Strø over gresskarkjerner
 9. Stek i 10-15 min på 170 grader
 10. Serveres umiddelbart med noe godt pålegg eller stekt eggGod helg og en nydelig lørdag til dere <3

Likes

Comments

[Inneholder sponsede lenker]

God nytt år! Håper nyttårsaften var fantastisk og romjulen bød på god mat, hygge og kjærlighet. Julen er for meg en tid for å senke skuldrene og kose meg litt ekstra med mine nære og kjære, men sunne søtsaker er å foretrekke fremfor sukker. Så her har det gått i alt fra hjemmelaget marsipan, sjokolade og pannekaker i fleng. Denne varianten jeg vil dele med dere i dag er også eggfri til en forandring, noe som gjør disse veldig fine for de med eggallergi samt de er veganske. Og som vanlig liker jeg det enkelt, og denne oppskriften er både enkel å forberede med få ingredienser og rask å tilberede da pannekakene trenger veldig kort steketid før de er klare. Med et hint av ingefær og kanel er disse gode som de er alene eller med noe god topping om du ønsker. Du trenger: (Ca 10 små lapper) 100 g bokhvetemel 40 g sukrin gold 150 g mandelmelk 15 g kokosolje 2 ts ingefær 2 ts kanel 1 ts natron Fremgangsmåte:
 1. Ha alle ingrediensene i en bolle.
 2. Bland sammen med en god visp til røren blir helt glatt.
 3. Varm opp en stekepanne til medium varme med en ss kokosolje.
 4. Ca 2 ss røre per pannekake, så du får 3 små lapper i stekepannen.
 5. Når overflaten bobler snur du pannekaken og gir de et par raske sekunder på andre siden og de er ferdig.
 6. Server med varme epler kokt i sukrin gold, honning og friske bær.
NYT!

Likes

Comments

[Inneholder sponsede lenker]

God tredje søndag i advent <3 I dag var det både julaften og bursdag i ett her hjemme. Jeg har vært så utrolig heldig å fått beste Kinsarvik som samarbeidspartner. Så i dag var gleden stor da jeg åpnet en 12kg (!!) tung pakke jeg hentet på posten i går kveld. Postkontoret er et lite stykke unna meg og pakken var noe uhåndterlig å bære, så det ble en 1,5 km kamp, men jeg har aldri klagd over en bonus treningsøkt jeg og gleden var så stor at denne må jeg lage et eget innlegg om senere. Siden første agenda denne søndagsmorgenen var søndagsfrokost, og jeg liker å slå på stortromma når jeg først kan, så ble matcha pannekaker med bokhvetemel første oppskrift ut av garantert MANGE! Du trenger: (For 2 sultne eller 4 småspiste) 3 egg 2 dl mandelmelk 90 g bokhvetemel 10 g matchapulver 2 ss kokosolje 2 ss sukrin gold 1 ts kanel 1 ts kardemomme 1 ts vaniljepulver/vaniljesråper 1 ts natron Fremgangsmåte:
 1. Skill eggene og stivpisk 3 eggehviter med 1 ss sukrin gold.
 2. Ha så alt det tørre i en annen bolle og bland sammen.
 3. Hell i melken til røren blir jevn og ha så i kokosoljen og bland godt.
 4. Tilsett litt og litt av den stivpiskede eggehviten i røren slik at du beholder fluffen. Se til at du får meg deg alt.
 5. Forvarm stekepannen og ha den på medium varme.
 6. Bruk ca 2 ss røre per pannekake, snu så fort det kommer bobler på oversiden av pannekaken.
Server med nøttesmør, ferske bær og frukt og husk å NYT! Jeg har nettopp mottatt mandelsmør og cashewsmør fra Kinsarvik, og jeg som den peanøttsmørelskeren jeg er har fått nye nøttesmørfavoritter. Peanøttsmør kan bare vike unna! Spesielt cashewsmør med kokte blåbær var helt nydelig, og mandelsmør med ferske bringebær var heller ikke å forakte. Smaken på disse matchapannekakene var helt fantastiske, de ble både saftige og fluffy og veldig enkle å lage. Siden de var så fluffy og fulle av luft stenges de utrolig fort og trengte ikke mange sekundene på hver side. DET kan vi like. Som jeg gleder meg til å gå løs på resten av produktene fra Kinsarvik. Det var blandt annet forskjellige typer mel, som bokhvete, spelt og mandel, økologiske, melk og sukkerfri sjokolade, økologisk kaffe, masse forskjellige superfoodpulver og til og med tannbørster fra Humble, som er nedbrytbare og lagd av bambus. Mildt sagt lykkerus over alle de fantastiske produktene og et samarbeid jeg gleder meg stort til, og ikke minst er utrolig stolt over! Håper dere nyter søndagen videre, og dere det er en uke til jul!  

Likes

Comments

En favoritt kommer sjelden alene, og her har dere enda en variant på overight oats. Denne er med sjokoladesmak og istedenfor proteinpulver som i den forrige varianten, har jeg chiafrø som er rike på både proteiner og omega3. Overnight oats er bare så genialt, super enkelt og det er bare fantasien og smaksløkene som setter en stopper her. Det er så mye som funker, det kan sjelden gå feil. Uten mere huss og fuss, Sjokolade Svernight oats, vær så god!Du trenger:

(1 porsjon)

50 g havregryn

20 g chiafrø

10 g mørk kakao

1 ss sukrin gold

2 dl mandelmelk

Fremgangsmåte:
 1. Ha alle ingrediensene i en shaker
 2. Shake godt så alt blander seg
 3. Sett shaken i kjøleskapet over natten og voila, du har overnight oats i morgen
Topp med bær, nøtter og frukt eller hva du måtte ønske. Jeg har et lag i bunn på denne med syltetøy gjort på frosne bær jeg har kokt i kjele, tilsatt et par ss ciafrø og 1 ss sukrin gold om har stått i kjøleskapet å godjort seg.  Ja, så så enkelt er det altså, det er virkelig overnight oats  på 1,2,3.

Håper det smaker! Tagg meg gjerne på insta om du bruker en av mine oppskrifter. @bettinakojan <3Likes

Comments

Barndomsminner, tradisjoner og juleglede. Som duften av nystekt, varm julekake med en klatt smør og en skive brunost. Dette har alltid vært i julen hjemme hos meg, så jeg bestemt lagde denne noe sunnere varianten første gang i fjor, og den ble tatt godt i mot av nære og kjære. Nå har jeg lagd den igjen, men med en liten vri. Denne inneholder ikke meieriprodukter som den originalt gjorde, men den er like god, både med og uten brunost. Julekake med tørkede aprikos, svisker og rosiner, og masse masse smak av jul.Du trenger:

250 g havremel

50 g speltmel

5 egg

50 g fullfett kokosmelk/3-4 ss kokosolje

1 dl mandelmelk

2 ss sukrin gold

2-3 ts kanel

2-3 ts kardemomme

2-3 ts nellik

2-3 ts ingefær

2 ts bakepulver

1 neve tørket aprikos

1 neve rosiner

1 neve svisker

Fremgangsmåte:
 1. Ha alt det tørre i en bolle og bland sammen
 2. Tilsett egg og rør inn
 3. Tilsett litt og litt melk og visp sammen til en glatt røre
 4. Hakk opp aprikos og svisker, ha dette og rosiner i røren og bland godt.
 5. Bruk en form som er 25 cm/1,5 liter. Smør denne med olje eller kle i bakepapir. Hell i røren og se til at den er jevnt fordelt.
 6. Sett formen midt i oven på 160 grader i 45-55 min. Sjekk med en pinne underveis. Den skal være gjennomstekt.
 7. Nytes som den er eller med en klatt smør eller kanskje en skive brunost.
Håper julefølelsen kommer snikende, det gjorde den her av bare lukta <3

Likes

Comments

Om du er en sjokoladeelsker slik som meg som mener sjokolade passer hver dag, til alt i alle mulige varianter, da har du kommet til rett plass og desidert til rett oppskrift. En sjokolademousse som tar deg 15 minutter å lage, inneholder bare fire ingredienser og er sukkerfri, laktosefri, glutenfri og helt fri for meieriprodukter. Ja, den finner du her den. Prøv den, nyt den, og lag gjerne dobbelt opp når du er i gang, for her kan det fort gå unna!Du trenger:

(2 porsjoner)

1 boks avkjølt fullfett kokosmelk

80 g sukkerfri og melkefri mørk sjokolade, gjerne 70-80%

20 g sukrinmelis

20 g mørk økologisk kakao

Fremgangsmåte:
 1. Pisk kokosmelk og sukrinmelis til en fluffy krem, litt avhengig av kokosmelka, ca 5-10 min jobbing
 2. Tilsett kakaopulver og pisk dette inn et lite minutt
 3. Smelt sjokoladen og hell i kremen mens du pisker. 1-2 min til du får igjen den fine, fluffy krem konsistensen.
 4. Hell sjokoladekremen over i 2 passe store glass
 5. Sett i kjøleskap i minst en time
 6. NYT!
Følg meg på instagram og tagg meg gjerne når du prøver en av mine oppskrifter @bettinakojan 

Likes

Comments

Nå er det snart jul og det er på tide å komme i gang med julebakst, og som vanlig prøver jeg meg frem på nye og spennende oppskrifter og smaker som minner om jul, men som samtidig er sunne og passer for alle. Og enkle, selvfølgelig. Første julebakst ut, av forhåpentligvis mange, er disse deilige muffinsene som kan minne litt om pepperkaker i smak og er fantastisk luftige med en nydelig, kremete og fluffy sjokoladetopping. Jeg legger de fort på topp 3 av bakevarer og oppskrifter jeg har laget og håper de blir en del av julebaksten hos flere i desember.

Du trenger: Muffins: (ca 8stk) 80 g speltmel 20 g mandelmel 1 egg 2 eggeplommer 1 ss kokosolje 1 dl mandelmelk 2 ss sukrin gold 3 ts kanel 3 ts kardemomme 3 ts ingefær 3 ts nellik 1 ts bakepulver Topping: 1 boks fullfett kokosmelk 100 g mørk kokesjokolade 2 ss kokosolje 3 ss mørk kakao 2 ss sukrinmelis Fremgangsmåte: Muffins:
 1. Bland alt det tørre i en bolle
 2. Tilsett egg og rør inn med en sleiv
 3. Ha i melken og visp godt til en jevn røre, smak gjerne til med mer krydder av enten det ene eller andre
 4. Fyll muffinsformene 2/3 fulle med røre, det skal være nok til 8 stk vanlige muffinsformer
 5. Stek på rist i midten av ovnen på 175 grader i 15-17 min
Topping:
 1. Stivpisk kokosmelk og sukrinmelis til en fluffy kokoskrem, den må jobbes litt med.
 2. Tilsett så kakao og pisk denne godt inn, det skal være helt klumpfritt
 3. Smelt kokesjokolade i vannbad og hell så over i kremblandingen og bland denne inn
 4. Sett kremen i kjøleskapet ca en times tid til du har fått en fast og kompakt blanding, du har nå en nydelig topping
La muffinsene få hvile på benken og bli kalde før du har på toppingen ellers vil denne smelte og skli av. Bruk en sprutepose med rosetipp for å få en fin liten snurr på glasurtoppingen, men denne er altså like god uansett hvordan den ser ut. Fancy eller ikke. Nyt julebakst, juleforberedeles og årets koseligste måned <3    

Likes

Comments

Overnight oats, en gave for oss som står opp før hanen fiser eller dere som vil rett og slett slumre klokka en gang ekstra og all spart tid er en vinst. Uansett hvordan morgenen ser ut er det lite som slår det at frokosten er klar. For hvor digg er det ikke å våkne til klar frokost? Overnight oats eller kjøleskapgrøt er så enkelt å lage, raskt å kaste sammen og digg, ikke minst. Få ingredienser og du trenger verken kjele eller ta oppvasken etter du har lagd denne. Det er så enkelt at jeg tør påstå det hele er gjort på 1,2,3.Du trenger:

(1 porsjon)

50 g havregryn

20 g karamell proteinpulver

1 ss sukrin gold

1 ts kanel

2 dl mandelmelk

Fremgangsmåte:
 1. Ha alle ingrediensene i en shaker
 2. Shake godt
 3. Sett shaken i kjøleskapet over natten og voila, du har overnight oats i morgen

Topp med bær, nøtter og frukt eller hva du måtte ønske. Jeg har toppet min her med syltetøy gjort på frosne bær jeg har kokt i kjele, tilsatt et par ss ciafrø og 1 ss sukrin gold og latt det stå i kjøleskapet et par timer til det binder seg og blir en konsistens lignende gelè og syltetøy. VELDIG godt og anbefales på det sterkeste. Oppskrift på denne kommer senere. Ja, så så enkelt er det altså, det er virkelig overnight oats  på 1,2,3.

Håper det smaker!Likes

Comments