Jag äter två Ben & Jerry's till frukost; de har ju kommit som dairy free nu. USA vs Sverige 1-0. Till skolan har jag med mig egengjord grön smoothie och egengjord grönkålssallad med dressing utan salt och olja, ifall nån skulle fråga.

Tittar med avsmak där de andra i klassrummet trycker i sig chips, kakor, och energibars som mest är sockerbars. Dricker min smoothie på ett förnöjt sätt och tänker att det enda som spelar nån roll är den andra tror att en är. Synd bara att det inte spelar nån roll hur många gröna smoothies en dricker, det är ändå glassen som fastnar på kroppen. Tänker på ett av alla de där jävla instagramkontona. "What you eat in private is what you wear in public." Fuck. You. All.

önskar bara så himla mycket att jag kunde hitta nån balans här i livet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har bott här i ett år och två månader och aldrig förr har jag sett hur folk stoppar in händerna i telefonautomaterna, letar efter kvarglömda mynt. Plötsligt ser jag det två gånger inom loppet av 4 minuter. Hur mycket pengar kan finnas där? Kanske 10 cent eller så, som allra mest. Det finns väl knappt nån som ens använder de där automaterna. Telefonautomater. Heter det ens så förresten?

Två gånger ser jag det hända, och första gången tänker jag att det är smart. Att jag kanske ska börja göra så. Skramla lite mynt, låta samlingen på botten av väskan växa. Det tar ju inte ens en sekund, så varför inte. Jag kopplar inte först, för det rör sig ju om så lite pengar och ingen av dem ser ens så hemlös ut. Inte hemlös på det där sättet som han som gick just bakom mig med trasiga byxor och söndrat ansikte, som skrek svordomar som trängde igenom mina hörlurar. Han drog en kärra fylld med pantburkar och här får en nästan inget för pant. Vinglar från sida till sida. En man kommer fram till mig och hon som går nästan bredvid mig. Jag hör inte men ser på kroppsspråket hur han försöker varna oss. Han menar säkert väl men jag lyssnar hellre på svordomarna än på honom. Stoppar nyckeln i låset minuter senare och känner lika stor del lättnad som skam när jag vrider om. Kontraster är nyttigt säger dem, men jag undrar vem det var som egentligen myntade det uttrycket.

Likes

Comments

​Jag cyklar längs med West Highway
känner mig lycklig
å den du
det va ett tag sen

Manhattan vad är du för mig?
Så tänker jag faktiskt.
Pretto kanske?

Men jag har blod i trosorna
som jag stoppat fulla med papper
särskilt upptryckt mot slidan
orkar inte hålla på och byta tampong i skolan
inte van ännu vid att blöda så mycket

Men folk (okej en sån där superslim supervältränad tjej) gör yoga längs med piren fastän klockan är typ 1 en måndag och det är varmt nog för henne att göra det i bara ett träningslinne och tights fastän det är mars och det blåser extra mycket vid vattnet. Och det är friheten i att cykla tror jag. Fy fan vad jag älskar citibike.

Cruisar mellan folk och bilar
blir nästan påkörd och de gula tutar vilt
men jag kör vilt och jag har inte blivit påkörd
inte än i alla fall

och fastän jag tvivlat så mycket på senaste kan jag ändå inte låta bli att älska 

Blod avgas och havet. Var annars kan en hitta det egentligen? Vill köpa på flaska

Likes

Comments